حبیب الله مسعودی فرید گفت: سامانه فرزندخواندگی مدتی در استان تهران اجرا شده اما به صورت پایلوت بوده به همین دلیل ظرف مدت کوتاهی در سراسر کشور اجرا میشود.
وی ادامه داد: این سامانه پس از گذراندن فاز آزمایشی به سرعت ملی خواهد شد.
فرید گفت: این سامانه برای سه گروه از متقاضیان راه اندازی شده است؛ افرادی که صاحب فرزند نمیشوند، خانوادههایی که یک فرزند دارند و در مرحله سوم نیز دختران مجرد بالای 30 سال میتوانند برای ثبت نام و تقاضای فرزندخواندگی در این سامانه اقدام کنند.
وی گفت: افتتاح سامانه فرزندخواندگی از مراجعات حضوری و بوروکراسی اداری جلوگیری میکند و متقاضیان راحتتر از گذشته میتوانند روال فرزندخواندگی را طی کنند.
معاون اجتماعی بهزیستی کشور افزود: در حال حاضر بیش از 75 درصد کودکان بهزیستی بدسرپرست هستند و بهزیستی امین موقت آنها است و به صورت موقت می توانیم سرپرستی آنها را واگذار کنیم، اما این کودکان متقاضی زیادی در میان مردم ندارند.
وی ادامه داد: در حال حاضر واگذاری فرزند به خانوادههای متقاضی سه ماه زمان میبرد که نسبت به گذشته کوتاهتر شده است.
فرید در مزیتهای این سامانه گفت: عدم نیاز به مراجعه مکرر به بهزیستی، امکان گزارش دهی آسان به کارشناسان، خدمت رسانی به موقع، صرفهجویی در زمان و هزینه، امکان دستیابی به سوابق متقاضیان از جمله مزیت این سامانه برای متقاضیان فرزندخواندگی است.
وی افزود: مردم باید بدانند روند کار به چه صورتی است و این روند باید تسهیل شفاف سازی شود و اینکه متقاضیان مطلع شوند که چه خدماتی برایشان ارائه میشود.