وابستگی به شغل همسرتان را  با برنامه‌ریزی دقیق برطرف  کنید

پژمان بابایی روان‌شناس با اشاره به وابسته شدن برخی افراد به شغل خود اظهار داشت: امکان وابسته شدن یکی از توانمندی‌های مغز انسان است که مقدار متعادل آن در زندگی انسان مفید است و به خاطر این توانمندی است که بسیاری از روابط انسانی با وجود این همه سختی ادامه پیدا می‌کند و به خاطر همین ویژگی، بسیاری از افراد نسبت به شغل خود احساس تعهد و علاقه می‌کنند و کارهای بزرگی در زندگی شغلی خود انجام می‌دهند یا گاهی ممکن است به حالت بدخیم تبدیل شود.

وی افزود: افراد ممکن است در طول زندگی خود، نسبت به مواردی وابستگی بدخیم پیدا کنند، در مواردی ممکن است این وابستگی شدید در مورد شغل باشد.

این روان‌شناس با اشاره به نشانه های بدخیم این وابستگی گفت: وقتی فردی نسبت به کار وابستگی بدخیم پیدا می‌کند، تمایل شدید نسبت به بیشتر کار کردن در او به وجود می‌آید. این میل و خواستن ممکن است به‌قدری شدید شود که فرد حاضر باشد از تمام لذت‌های زندگی خود، برای انجام کار بیشتر چشم‌پوشی کند.

بابایی با اشاره به اینکه گاهی ممکن است تمایل و خواستنی در کار نباشد و فرد برای انجام کار بیشتر احساس اجبار کند، گفت: فرد ممکن است حتی برای سفرها یا مهمانی‌های خود هم کلی کار آماده کند و به همراه خود داشته باشد که در صورت پیدا کردن کوچک‌ترین وقت خالی‌ به آن‌ها بپردازد، در واقع شاید از این کار خود خوشحال نباشد، اما گویی یک احساس اجبار درونی او را به این کار وادار می‌کند.

وی با اشاره به توجیهاتی که ممکن است این افراد برای وابستگی به شغلشان داشته باشند، گفت: این مورد درباره وابستگی به کار، بیشتر از هر مورد دیگری صدق می‌کند. افراد مختلف به ویژه مردان، توجیه فرهنگی خوبی برای وابستگی خود به کار در ذهن دارند. آن‌ها بر این باورند که برای بهبود اوضاع اقتصادی و رفاه مالی خانواده خود تلاش می‌کنند و حتی باید مورد تقدیر و تشکر اعضای خانواده هم قرار بگیرند.

این روان‌شناس بیان کرد: بسیاری از همسران افراد وابسته به کار، خود را سرزنش می‌کنند و در مورد اینکه همسرشان زمان زیادی را به کار اختصاص می‌دهد، احساس گناه می‌کنند. آن‌ها فکر می‌کنند که حتما در مورد وظایف همسری خود کوتاهی کرده‌اند و به همین دلیل او از خانه فراری است، اما واقعیت این است که این احساس گناه هیچ کمکی به حل مسئله نمی‌کند.

بابایی با بیان راه حلی که برای این افراد ممکن است کارساز باشد، اظهار کرد: یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای بهبود وابستگی بدخیم، اصلاح محیط است، محیط شامل محیط فیزیکی و اجتماعی زندگی افراد است. گاهی اوقات برخی محیط‌ها وابستگی فرد به کار را افزایش داده و آن را تقویت می‌کند. برای اصلاح محیط باید نشانه‌های محرک را از محیط خود دور کنید.

وی افزود: از همسرتان بخواهید تلفن همراه خود را در روزهای تعطیل خاموش کند یا اینکه وقتی وارد خانه شد، لپ‌تاپ را داخل کمد قرار دهد تا با دیدنش به کار کردن تحریک نشود. سعی کنید ارتباطات خود را با افرادی که حالت نرمال دارند، بیشتر کنید و تا جای ممکن در روزهای تعطیل از ارتباط با همکاران وابسته به کار همسرتان اجتناب کنید.

این روان‌شناس در پایان اظهار کرد: افراد وابسته به کار از اینکه بیکار در خانه بچرخند و یا اینکه روی مبل لم بدهند و بی‌هدف تلویزیون تماشا کنند، بیزارند. این کار به آن‌ها اضطراب وارد می‌کند. آن‌ها فکر می‌کنند که وقت طلایی‌شان را از دست‌ داده‌اند. برای اینکه بتوانید آن‌ها را از کارشان دور نگهدارید باید برنامه دقیق و منظمی از تفریح داشته باشید. این افراد عاشق این هستند که یک کار (به نظر خودشان مهمی) را انجام دهند، بنابراین از قبل، برای روزهای تعطیل برنامه‌ریزی کنید و از آن‌ها بخواهید که مثلا در یک برنامه مهم صعود کوه، شما را همراهی کند.