مراسم افتتاح مرکز اورژانس اجتماعی اداره بهزیستی شهرستان بهارستان، امروز(دوشنبه 6 شهریورماه) با حضور انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور، بیژن سلیمان پور فرماندار شهرستان و جمعی از مسئولان برگزار شد.
انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: رشد سریع جمعیت و تغییر روشهای زندگی موجب رشد روز افزون معضلات و آسیبهای اجتماعی در کلانشهری مانند تهران شده است و مهار، کنترل و کاهش این آسیبها در دستور کار مسئولان قرار دارد.
وی افزود: سازمان بهزیستی کشور، تمام تلاش خود را در راستای اقدامات پیشگیرانه به کار گرفته است و با هدف پیشگیری از وقوع و بروز انواع آسیبها و معلولیت ها این اقدامات در حال اجرا است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی در صدر آسیبهای اجتماعی قرار دارند.
محسنی بندپی ادامه داد: سازمان بهزیستی برنامه های پیشگیرانه خود را برای 4 گروه والدین، دانش آموزان، مربیان و کارشناسان مشارکتهای اجتماعی در نظر گرفته است و نظام مراقبتهای اجتماعی به ویژه برای دانش آموزان با هدف توانمندسازی و مهارت آموزی اجرا می شود.
وی گفت: با راه اندازی سامانه ثبت کاهش طلاق در استان خراسان جنوبی، با کاهش 8.1 درصدی این معضل در این شهرستان مواجه شدیم که نویدبخش تاثیر مداخلات به هنگام در پیشگیری از وقوع طلاق است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در سامانه ثبت الکترونیکی طلاق، در بدو اختلافات زوجین با یکدیگر، مداخله میشود که همانطور که گفته شد این اقدام نقش قابل توجهی را در کاهش معضل طلاق به دنبال دارد و این سامانه در شهریور ماه سال جاری در 11 استان که با رشد چشمگیر طلاق روبرو هستند، راه اندازی می شود.
محسنی بندپی افزود: در حال حاضر، سه قوه قضاییه، مجریه و مقننه در راستای کنترل و پیشگیری و مهار آسیب های اجتماعی، همکاری خوبی با سازمان بهزیستی دارند و شواهد موجود از تاثیر اقدامات صورت گرفته در این حوزه که مبتنی بر استفاده از روش های علمی است، حکایت دارد.
وی تصریح کرد: انجام تست غربالگری ژنتیک ازدواج، از دیگر اقدامات سازمان بهزیستی است که حالت پیشگیرانه دارد و با این کار از تولد کودکان معلول جلوگیری می شود و بر همین اساس خانوادههایی که توانایی تامین هزینه های غربالگری را ندارند، حمایت های مورد نیاز خود را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.
رئیس سازمان بهزیستی در خصوص راه اندازی اورژانس اجتماعی شهرستان بهارستان گفت: تا کنون نسبت به راه اندازی چنین مرکزی در این شهرستان کوتاهی کرده ایم که نتیجه آن، افزایش انواع آسیبهای اجتماعی بوده است.
محسنی بندپی افزود: از سال 78 تا 94، تنها 150 مرکز اورژانس اجتماعی در کشور فعال بود، اما از ابتدای سال 96 تا کنون، 100 مرکز جدید راه اندازی شده است، در این راستا 50 مرکز دیگر تا پایان سال جاری راه اندازی و افتتاح می شود.
وی اظهار داشت: با مداخله به هنگام واحد مددکاری و روانشناسی سازمان بهزیستی، از وقوع 4 هزار و 240 مورد خودکشی جلوگیری شده است و این آمار در سال جاری به نجات بیش از 5 هزار نفر از خودکشی افزایش یافته است.
رئیس سازمان بهزیستی در توضیح تیپ 3 بودن مرکز اورژانس اجتماعی شهرستان بهارستان گفت: تفاوت تیپ ها و درجه بندی های مراکز اورژانس اجتماعی در نوع امکانات، تعداد قابل پذیرش و نوع خدماتی است که به مددجویان ارایه میشود، در صورتی که نحوه خدمات رسانی مرکز اورژانس اجتماعی بهارستان بهبود یابد، به تیپ یک ارتقا خواهد یافت.