لزوم آسیب‌شناسی در اجرای سند تحول آموزش و پرورش

علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در برنامه پرسشگر در خصوص «چرایی عدم عملیاتی نشدن سند تحول بنیادین»، اظهار داشت: آنچه که در فرآیند تولید سند اتفاق افتاد، باید در فرآیند اجرا نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به آسیب‌های عدم توجه به اجرای سند تحول آموزش و پرورش، ادامه داد: یکی از آسیب‌ها تقلیل سند تحول به یک سند درونی در آموزش و پرورش است؛ در حالی‌که مبنای سند بخشی بر مبنای تربیت است و دانشگاه و حوزه علمیه را نیز در این خصوص باید مدنظر قرار دهیم؛ ضمن اینکه بخش دوم سند، تربیت عمومی است که به آموزش و پرورش اختصاص دارد.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: اگر سند تحول را به سند درونی آموزش و پرورش تقلیل دهیم، دچار آسیب جدی خواهیم شد.

زرافشان افزود: اگر آموزش را یکپارچه نبینیم و آموزش و پرورش مسیر خود را برود و آموزش عالی نیز مسیر خود را، اهداف سند تحول محقق نمی‌شود و این نقش را شورای عالی انقلاب فرهنگی برعهده دارد و باید همه دستگاه‌های ذی‌ربط برنامه‌های خود را در چارچوب آن تدوین کنند.

وی خاطرنشان کرد: باید یک رجوع مجددی به فصل هشتم سند تحول داشته باشیم و بحث‌های مختلف مربوط به وظایف را ببینیم و اجرا کنیم؛ در نتیجه به نظر می‌آید به یک آسیب‌شناسی در عمل نیاز داریم و اینکه ببینیم چرا سند تحول در تبدیل به‌عمل، دچار مشکل شده است.