یوسف افضلی درباره تحقق پیشبینیهای معاونت هماهنگی و جذب مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات در سال مالی 96-95 گفت: برآورد مشارکتهای مردمی در سال مالی 95 در بخش استانها 89 میلیارد تومان و برآورد مشارکتهای مالی وزارتخانهها، اصناف و ایرانیان خارج از کشور، 23 میلیارد تومان بوده که در مجموع رقم پیش بینی 112 میلیارد تومان است.
وی افزود: الحمدالله در بحث استانها مشارکتها و نذورات مردمی کاملاً محقق شده و در بخش وزارتخانهها، اصناف و ایرانیان خارج از کشور فقط 62 درصد از پیشبینیها محقق شد.
معاون هماهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی عتبات تصریح کرد: در بخش وزارتخانهها و اصناف بههیچوجه کمکهای دولتی به ستاد بازسازی عتبات عالیات صورت نگرفته و نمیگیرد و تمامی مشارکتها مردمی بوده و به کارمندان و خانوادههای آنها و اصناف تعلق دارد، ضمن اینکه نذورات مالی از طریق تبلیغات بسیار کم در جامعه و همچنین جمعهای دوستانه و خانوادگی انجام شده و به حسابهای متمرکز ستاد بازسازی عتبات عالیات واریز میشود.
استانهای برتر مشارکتکننده در بازسازی و توسعه اعتاب مقدسه
وی درباره استانهای برتر در اهدای نذورات خاطرنشان کرد: در بخش نقدی استان تهران، در بخش کالایی استان ایلام، در بخش اموال منقول و غیرمنقول استانهای قم، البرز و خراسان جنوبی، استانهای حائز رتبه برتر بودند.
افضلی تصریح کرد: عملکرد استانی مشارکتهای مردمی نسبت به میانگین جمعیت استان خراسان جنوبی با احتساب پرداخت 5300 تومان به ازای هر نفر و سپس استانهای مازندران، کرمان، قم، تهران و گیلان استانهای پیشرو در بخش مشارکتهای مردمی نسبت به جمعیتشان بودند.
معاون هماهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی عتبات بابیان اینکه پیشبینی ستاد بازسازی عتبات عالیات از میزان مشارکتهای مردمی با 20 میلیارد افزایش نسبت به سال 95، به 132 میلیارد تومان در سال 96 رسیده است، افزود: حدود 2 سال است که در بخش مشارکتهای مردمی و نذورات با تدابیر صورتگرفته از سوی ریاست ستاد بازسازی عتبات عالیات، مدیریت اصناف و اقشار، مدیریت وزارتخانهها، مدیریت ایرانیان خارج از کشور و همچنین مدیریت امور بانکها برای کمک به ستاد بازسازی عتبات عالیات فعال شدند و مسئولان آن مشخص و در کل وزارتخانهها نمایندههایی برای این منظور معرفی شدند.
افضلی در توضیح بیشتر این موضوع تصریح کرد: سال گذشته همایش تخصصی بین وزارتخانهای با موضوع کمک و بهسازی اعتاب مقدسه برگزار شده است که پساز آن رشد خوبی نسبت به سنوات گذشته در اهدای نذورات مردمی داشتهایم و با اتخاذ سیاستهای خاص و تفاهمنامههای منعقده با سپاه و بسیج برای جذب نذورات مردمی،نذورات اهدایی به ستاد بازسازی عتبات و عالیات افزایش پیدا کرده است.
اختصاص حساب 1040برای برپایی مراسم اربعین
معاون هماهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی عتبات درباره وظیفهای که ستاد مرکزی اربعین بر دوش ستاد بازسازی عتبات عالیات به عنوان مسئول کمیته جذب مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه گذاشته است، گفت: جلسات مستمری با مدیریت آقای گودرزی بهعنوان مسئول اربعین ستاد بازسازی عتبات عالیات و همچنین آقای پلارک و آقای شوشتری رئیس و قائممقام ستاد بازسازی عتبات و عالیات با رؤسای استانی برگزار شده و هماهنگیهای لازم به آنها صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: طبق دستور صریح ستاد مرکزی اربعین جمعآوری نذورات برعهده ستاد بازسازی عتبات عالیات قرار گرفته و به همین دلیل حساب متمرکز 1040 کشوری و استانی برای جذب کمکهای نقدی اربعین در نظر گرفته شده است، ضمن اینکه مردم میتوانند برای اهدای کالاهای خود به دفاتر استانی و شهرستانی ستاد بازسازی عتبات عالیات مراجعه کنند.
افضلی بابیان اینکه کلیه موکبدارانی که قرار است به زائران اربعین خدماترسانی کنند باید پروانه فعالیت یک ساله و گواهی تخصصی را از ستاد بازسازی عتبات عالیات دریافت کنند، اظهار داشت: هماهنگیهای لازم در این خصوص انجام شده ضمن اینکه با این کار ما میکوشیم اقدامات برنامهریزیشده طبق دستورالعملهای ستاد مرکزی اربعین و ستاد بازسازی عتبات عالیات پیش رفته و شاهد نظمبخشی در خدماترسانی به زائران اربعین و استقرار هدفمند موکبها باشیم.
انجام کمک به اربعین فقط از طریق ستاد عتبات
معاون هماهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی عتبات بابیان اینکه وظایفی در داخل و خارج از کشور بر دوش ستاد بازسازی عتبات عالیات قرار دارد، گفت: جمعآوری نذورات داخل کشور و انجام دقیق و صحیح نذورات انجامشده در عراق برای ما بسیار مهم است به همین دلیل میکوشیم نیت ناذر را دقیقاً اجرا کنیم؛ چرا که ستاد بازسازی عتبات عالیات امانتدار مردم است.
وی خاطرنشان کرد: تمامی کمکهای انجامشده در بخش اربعین مردمی است که با هماهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات این کمکها جمعآوری میشود. اما امیدواریم که با وحدت ایجادشده بین دستگاههای متولی در بخش اربعین نظم خوبی در اجرای اقدامات اربعین و توسعه خدمات به زائران اربعین باشیم.
نذورات اندک اما پر برکت
افضلی گفت: از زمان تشکیل ستاد بازسازی عتبات عالیات همواره شاهد اهدای نذورات مردمی ولو اندک بودهایم که تمامی این نذورات در پایان به دریایی از نذورات تبدیل شده و توانستهایم اقدامات خوبی را در بازسازی و توسعه اعتاب مقدسه برداریم.
معاون هماهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی عتبات افزود: روزهای اول شاهد نذورات نقدی 5 یا 6 میلیارد تومانی در پایان سال مالی ستاد بازسازی عتبات و عالیات بودیم که الحمدالله و به لطف اهلبیت(ع) این میزان افزایش حدود 20 برابری پیدا کرده است. هرچند که برنامه تبلیغی وسیعی را انجام ندادهایم، اما اکثر کمکها به ستاد بازسازی عتبات عالیات سنتی بوده هرچند که اخیراً با ارتقای تکنولوژی توانستهایم اهدای نذورات نقدی از طریق تلفن همراه را هم بیشتر کنیم.
تعصب مدیران و کارمندان ستاد به توسعه حرمهای مطهر
وی تصریح کرد: تعصب حسن پلارک بهعنوان رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات برای افزایش خدمات به اهلبیت(ع) موجب تسری این فرهنگ به مدیران و کارمندان ستاد بازسازی عتبات عالیات شده و به جامعه هم تزریق شده است.
افضلی در ادامه گفت: در خراسان جنوبی فردی 4 ماه یارانه خود را جمع کرده و با آنکه عضو کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی بوده، اما تمامی این مبالغ را به ستاد بازسازی عتبات عالیات اهدا کرد. ضمن اینکه بهخوبی میدانیم اگر کسی با اعتقاد عمل کند، قطعاً هم در این دنیا و هم در دنیای آخرت مزد و پاداش کار خیر خود را خواهد گرفت و ما باید به حال این افراد غبطه بخوریم.
معاون هماهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی عتبات افزود: برخی مسئولان و زائرانی که سال گذشته از صحن در حال ساخت عقیله بنیهاشم در کربلا بازدید کرده بودند در بازدید سال جاری از روند پیشرفت این پروژه تعجب کردند. این در حالی است که در اربعین سال 95 بین 50 تا 70 هزار زائر در صحن حضرت زهرا(س) در نجف اسکان پیدا کردند که در اربعین سال جاری این رقم قطعاً افزایش پیدا خواهد کرد.
امانتداری ستاد درباره هزینه کرد نذورات منجر به افزایش اعتمادها شده
وی ادامه داد: خدا را شاکریم که از ابتدای فعالیت ستاد بازسازی عتبات عالیات اعتماد و اطمینان مردم به این ستاد بیشتر و روند اهدای نذورات افزایش یافته است، به همین جهت میکوشیم امانتدار خوبی برای نذورات مردم باشیم. ضمن اینکه نظم بسیار خاصی در مسائل مالی ستاد بازسازی عتبات عالیات حکمفرماست و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری همواره بر روند اقدامات ستاد بازسازی عتبات عالیات کنترل و بر آن اشراف دارد.
افضلی خاطرنشان کرد: تعدادی از ایرانیان مقیم خارج از کشور به ستاد عتبات عالیات گفتهاند که در گذشته نمیدانستیم نذورات خود را چگونه به اعتاب مقدسه و حرمهای مطهر بدهیم. به همین دلیل فقط آن را داخل ضریح میانداختیم، اما از نحوه هزینهکرد آن هیچ اطلاعی نداشتیم. ولی بعد از رویکرد جدید ستاد بازسازی عتبات عالیات و ایجاد مدیریت ویژه در آن، نذورات ایرانیان مقیم در کشورهای خارجی با خیال راحت و بر اساس نذر انجامشده به ستاد عتبات عالیات اهدا میشود.