غار پَراو یا غار پَرو (به معنی پرآب) نام غاری است در ارتفاع ۳٬۰۵۰ متری کوه پراو، در دوازده کیلومتری شمالشرق شهر کرمانشاه که در میان کوه طاق بستان و کوه بیستون و در جنوب منطقهای به نام میدان پراو قرار دارد.
این غار در ۳۰۰ متری پایین قله شیخ علیخان یا قله پراو قرار دارد. در زمان کشف این غار در بیش از ۴۰ سال پیش، بزرگترین غار عمودی دنیا بودهاست و به همین دلیل لقب اورست غارهای جهان را به آن اطلاق کردهاند.
این غار به عنوان دومین اثر طبیعی ملی کرمانشاه در سال ۱۳۸۸ توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایران به ثبت رسید.
امروزه غارهای عمیق بسیاری در جهان یافت شدهاند که بسیار عمیقتر از غار پرو هستند و غار پرو را در لیست عمیقترین غارهای جهان تا رتبه ۲۲۱ پایین آوردهاند.
یکی از ویژگیهای منحصربهفرد غار پراو وجود دهانه آن در ارتفاع سههزار متری از سطح دریا است که این بالاترین سطح در بین تمام غارهای دنیا میباشد.
این غار در سال ۱۳۸۸ توسط سازمان محیط زیست بعنوان اثر طبیعی ملی جهت حفاظت ویژه ثبت شد. بعلاوه در ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۹۸ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت.
غار پَراو در حدود دوازده کیلومتری شمال شرقی کرمانشاه، در نزدیکی روستای چالآبه بر بلندای ۳۰۵۰ متری میدان جنوبی قله کوه پراو یکی از بلندترین قلههای استان کرمانشاه (با ارتفاع ۳۳۵۷ متر از سطح دریا) قرار دارد. عمق غار پراو ۷۵۱ متر و طول آن ۱٬۴۵۴ متر میباشد.
تعداد ۲۶ حلقه چاه دارد و عمیقترین چاه آن، چاه شماره ۱۶ است که ۴۲ متر عمق دارد.
آب جاری شده در غار پراو حاصل ذوب شدن یخچالهای زیرزمینی غار پراو است که به خاطر این مسئله و ارتفاع بالای این غار، برودت آن خیلی زیاد است. (بین ۳–۱ درجه سانتیگراد) و در هیچ کجای غار دما بالاتر از این نیست.