دکترحسن بسکابادی گفت: گاهی بی قراری های نوزاد ، سبب می شود که مادران تصور کنند کودک گرسنه است و این در حالی است که به دلایل مختلف کودک نا آرام می شود.وی اظهار داشت: منحنی رشد بالارونده و افزایش وزن شیرخوار نشان دهنده دریافت شیر کافی است.
این فوق تخصص نوزادان خاطر نشان کرد: مقدار تولید شیر مادر بستگی به دفعات مکرر تغذیه شیرخوار و مکیدن صحیح و موثر و تخلیه کامل پستان دارد.
دکتر بسکابادی تعداد دفعات ادرار کردن و اجابت مزاج شیرخوار را از دیگر نشانه های کفایت شیر مادر خواند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه ضمن تاکید بر ضرورت تغذیه نوزادان نارس با شیر مادر گفت: به دلیل ناتوانی در مکیدن پستان مادر توسط نوزادان نارس با خطر کاهش شیر مادر در این گروه مواجه هستیم.
وی افزود: یک شیرخوار سالم، خود برنامه تغذیه اش را تنظیم می کند ولی در مورد نوزادان نارس، به دلیل ضعف و یا بیماری ممکن است لازم باشد مادر نوزاد را به طور منظم جهت شیر خوردن بیدار کند.وی تغذیه مکرر این گروه از نوزادان با شیر مادر و در صورت لزوم دوشیدن شیر توسط مادر جهت جریان شیر را توصیه نمود.
دکتر بسکابادی به مادران شاغلی که مجبورند بیشتر از ۳ تا ۵ ساعت از فرزند خود دور باشند، توصیه نمود به جهت پیشگیری از کاهش ترشح شیر در این فاصله زمانی با دوشیدن شیر خود به جلوگیری از این مسئله کمک کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شیردهی مکرر و صحیح، اعتماد به نفس مادر، عدم استفاده از شیشه و پستانک و عدم استعمال دخانیات و عدم مصرف الکل را را از عوامل افزایش شیر مادر عنوان نمود.
تغذیه با شیر مادر در یک ساعت اول تولد، جان یک میلیون کودک را در سال نجات می دهد دکتر اشرف محمدزاده فوق تخصص نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه گفت: تغذیه با شیر مادر در یک ساعت اول تولد،جان یک میلیون کودک را در سال نجات می دهد.
وی گفت : با توجه به مطالعات گسترده ای که در خصوص مزایای شیرمادر انجام گرفته است این ماده مغذی به عنوان گوهری گرانبها شناخته شده که علاوه بر مزایای بی شمار به عنوان حامی محیط زیست هم عنوان شده است.
دکتر محمدزاده ترویج تغذیه با شیر مادر را از وظایف همه ابنای بشر بر شمرد زیرا با توجه به اثرات سوء عدم تغذیه نوزاد با شیر مادر، در کوتاه مدت و دراز مدت همه افراد متضرر خواهند شد.
وی ایجاد شرایط مناسب شیردهی برای مادر را از مسئولیت های مهم دولت ها و دولتمردان بر شمرد وگفت: برای رسیدن به این هدف مهم از نقش آموزش و ارتقاء سطح سواد سلامت مادران نباید غفلت نمود.
این فوق تخصص نوزادان از نظر خلقت آفرینش، شیر مادر را مناسبترین تغذیه برای نوزاد انسان خواند و بر اهمیت آغوش مادر تا ۲ سالگی کودک و نقش آن در ادامه روند شیردهی تاکید نمود.