فرید براتی سده در رابطه با وضعیت بیمه معتادان، گفت: خوشبختانه اتفاقات خوبی در رابطه با این موضوع قرار است بیفتد به طوری که وزارت رفاه امسال رقم اعتباری این بیمه را دو برابر از سال قبل دیده است.
وی ادامه داد: اما این برنامه باید به تدریج اجرا شود چرا که منابع زیادی میخواهد و این در حالی است که هم اکنون در بهزیستی اگر معتادان برای درمان به سازمان مراجعه کنند و تمایل به طرح داشته باشند یارانه درمان به آنها داده میشود همچنین به معتادانی که از نظر مالی هم در مضیقه باشند این یارانه پرداخت میشود.
بودجه بیمه معتادان 2 برابر شد
براتی گفت: وزیر رفاه متعهد شده که این اعتبار بیمه درمان معتادان را دو برابر کند و امسال این اعتبار بسته شده است.
رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی تصریح کرد: به جرأت میتوان گفت که در خصوص درمان معتادان تشکیلات مهم و منسجمی تا به حال در کشور وجود نداشته و این موضوع را در بحث توزیع ترامادول از سطح داروخانهها نیز می بینیم که نظارت قوی وجود ندارد. در متادون نیز وضعیت همین است.
وی با بیان اینکه نظارتها باید قویتر شود، گفت: اینکه فکر کنیم تشکیلات بهتری برای ساماندهی وضعیت درمان معتادان ایجاد میشود شدنی نیست اما اگر اعتبارات لازم باشد و مجلس هم کمک کند شاید تحول اساسی در ارائه خدمات درمانی برای کاهش آسیب داشته باشیم.
کوپن تریاک نمیدهیم
براتی در مورد توزیع مواد مخدر دولتی، گفت: در چنین مسائلی باید مراقب باشیم تا توجیهی برای برخی از افراد در جامعه نشود که به سمت آن بروند. این افراد به خیال خود تصور میکنند که تریاک مصرف میکنند و بعد هم از سوی دولت به آنها کوپن داده میشود. باید به هنجاری کردن این موضوع بیشتر دقت شود و به گونهای نباشد که در جامعه بد مطرح شود.
450 هزار معتاد مشتقات تریاک مصرف میکنند
رئیس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی با اشاره به اینکه نگران بحث پیشگیری در این موضوع هستیم، گفت: در حال حاضر 400 هزار نفر یک از مشتقات تریاک که متادون است را مطرح میکنند که البته در تأمین آن اکنون مشکلی نیست و حتی بیش از آنچه نیاز است وجود دارد 50 هزار نفر هم شربت تریاک میگیرند.
وی گفت: روزانه 6 نفر از معتادان تزریقی میمیرند به همین دلیل طرحی داریم که از دو سال پیش آن را مطرح کردم و آن ایجاد اتاق امن تزریق بوده جایی که سرنگ استریل به معتادان تزریقی داده میشود و آنجا کمک پرستار و کمک بهیار وجود دارد این معتادان مواد را میآورند و آنجا مصرف میکنند. اگر مشکلی پیش بیاید از سوی دولت نظارتهای لازم انجام میشود تا دچار بیماری یا مرگ نشوند.
براتی افزود: بحثهای کاهش آسیب در سالهای اخیر حمایتهای لازمی را نداشته و در رابطه با توزیع مواد مخدر دولتی نیز هم اکنون اتفاقنظر وجود ندارد حتی دستگاههای دولتی هم چارچوب آن را نمیدانند که به درستی در رابطه با آن تصمیم بگیرند.