حساسیت کودک به شیر خشک چه علائمی دارد؟

 اگر چه همه متخصصان به مادران توصیه می کنند که فرزندشان را با شیر خودشان تغذیه کنند اما ممکن است به هر دلیلی بخواهید فرزندتان را با شیرخشک ، تغذیه کنید.مهم‌ترین نکته برای انتخاب شیر خشک ، کیفیت تغذیه‌ای، قیمت و حساسیت‌زا نبودن آن است. شاید با خودتان فکر کنید مگر شیر خشک مخصوص شیرخواران هم می‌تواند حساسیت‌زا باشد؟ پاسخ مثبت است؛ حساسیت به شیرخشک را می‌توان از روی علائمی تشخیص داد و با تعویض نوع شیر خشک  واکنش‌های حساسیتی را از بین برد.

 

انواع اصلی شیر خشک

شیر خشک  تولید شده از شیر گاو:

بیشتر انواع شیر خشک موجود در بازار از شیرگاو تهیه شده‌ و از اصلی‌ترین مواد مغذی مورد نیاز کودک برخوردار است. تولید‌کنندگان ضمن خشک کردن شیر، پروتئین‌آن را تغییر می‌دهند، به‌طوری که دستگاه گوارش کودک ، آن را به‌ راحتی هضم کند.

البته، برخی کودکان به پروتئین‌های شیرگاو حساسیت نشان می‌دهند بنابراین به نوع خاصی از شیرخشک مخصوص کودکان احتیاج دارند.

شیر خشک تهیه شده از سویا

این نوع شیر خشک برای شیرخوارانی مناسب است که به پروتئین‌های حیوانی حساسیت نشان می‌دهند. البته اگر شیرخوار به شیرگاو یا لاکتوز هم حساسیت دارد می‌توان برای تغذیه او از این نوع شیر استفاده کرد. یادآوری می‌شود که لاکتوز یک نوع قند است که در شیرگاو وجود دارد. با وجود این، گاهی می‌بینیم بعضی بچه‌هایی که به شیرگاو حساسیت دارند به شیر سویا هم آلرژی دارند.

شیر‌خشک با پروتئین‌های تجزیه شده

این نوع شیر خشک  حاوی پروتئین‌های تجزیه شده است که بسته به نوع آن، ممکن است کل یا بخشی از پروتئین شیر تجزیه شده باشد. شیرخوارانی که به شیر گاو و شیر سویا واکنش نشان می‌دهند، بهتر است از این نوع شیر تغذیه شوند. این نوع شیر خشک همچنین برای کودکانی که به انواع پروتئین حساسیت دارند هم مناسب است.

شیرخشک خاص

برخی انواع شیر خشک  هم، برای نوزاد نارس یا شیرخوارانی که نیازهای تغذیه‌ای به‌خصوصی دارند، تولید می‌شود.

حساسیت تا چه سنی ادامه دارد؟

حدود ۲ تا ۷٫۵ درصد از نوزادان زیر یک سال به شیر گاو آلرژی دارند. این حساسیت معمولاً تا سن سه سالگی از بین می‌رود، البته حساسیت در بعضی موارد تا سن ۶ یا ۸ سالگی نیز باقی می‌ماند. حساسیت به شیر گاو گاهی تا دوران بزرگسالی نیز برطرف نمی‌شود، به ویژه اگر سابقه خانوادگی حساسیت به شیر وجود داشته باشد.

از کجا بفهمیم که فرزندمان به شیرخشک حساسیت دارد؟

تغییرات پوستی

در مدتی که شیر را به فرزندتان می‌دهید باید به پوست فرزندتان توجه ویژه‌ای داشته باشید. بسیاری از انواع حساسیت‌ شیرخوار به شیرخشک به صورت خارش، اگزما، خشکی پوست، پوسته‌پوسته شدن و کهیر خود را نشان می‌دهد و ممکن است قسمتی از پوست یا تمام آن را درگیر کند.

به شیرخوردن فرزندتان دقت کنید

اگر کودک بعد از خوردن شیر، گاز زیادی دفع کند احتمالا به آن نوع شیرخشک حساسیت دارد.