دکتر علی اکبر سیاری، ضمن اشاره به روند رو به کاهش ابتلا به تب مالت در دو سال اخیر اظهار کرد: به مردم توصیه میکنیم حتما از لبنیات پاستوریزه و استریلیزه استفاده کنند. با وجود اینکه در دو سال گذشته شاهد کاهش موارد ابتلا به تب مالت بودهایم، ولی ما همیشه نگران این مساله هستیم و باید مراقبت کنیم؛ چون این موضوع به دامداران به خصوص در موارد سنتی نیز مربوط است. دامداران باید به دامهای خود واکسن بزنند و مقررات بهداشتی فردی را در مورد استفاده از لبنیات و ارتباط با دام رعایت کنند.
سیاری با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت با لبنیات غیرپاستوریزهای که در فروشگاههای لبنیات سنتی به فروش میرسد مخالف است، افزود: باید در این زمینه فرهنگسازی شود و به صورت تدریجی لبنیات پاستوریزه را جایگزین سنتی کرد. مردم باید تقاضای لبنیات صنعتی داشته باشند و دامداران هم به این موضوع که شیر را به صنایع عرضه کنند، روی آورند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین بیان کرد: به مردم توصیه میکنیم که از لبنیات سنتی استفاده نکنند؛ چرا که سرمایهگذاری زیادی شده است تا شیر صنعتی شود. این نوع شیر بهداشتی است، سرمایهگذاری برای آن بهتر انجام می شود و اگر اتفاقی بیفتد رصد سادهتری دارد؛ در حالی که این اقدامات برای شیر فلهای و سنتی امکانپذیر نیست. به اصناف نیز توصیه میکنیم به فروش شیر پاستوریزه روی آورند.
وی همچنین تاکید کرد که هیچ ماده مضری به لبنیات افزوده نمیشود، چون کسی نمیتواند به شیر مادهای اضافه کند. شیرهای پاستوریزه میکروبهای مفیدی دارند و سه روز بیشتر نمیمانند. شیر استرلیزه هم جوشانده میشود، میکروب ندارد و تا سه ماه سالم میماند.