سردار امیر رحمت اللهی در مورد برخورد با تبلیغ کنندگان فروش اشیا عتیقه و دستگاههای گنج یاب در فضای مجازی، اظهار داشت: در مورد برخورد با تبلیغ کنندگان دستگاههای فلزیاب که از آن برای یافتن گنج استفاده می کنند، دارای خلع قانونی هستیم و نمی توان با اینگونه افراد برخورد قانونی کرد. چندی قبل یک پرونده را برای رسیدگی ارسال کردیم که فرد متخلف با استفاده از خلاء قانونی آزاد شد.
وی ادامه داد: موضوع مهم دیگر خرید و فروش اشیا عتیقه در فای مجازی است. براساس قانون خرید و فروش اشیا عتیقه جرم تلقی شده و قابل پیگیری قضایی است. در این باره هماهنگی هایی را با معاونت قضایی دادستانی انجام داده تا این افراد شناسایی و دستگیر شوند.
به گفته رئیس یگان حفاظت میراث فرهنگی، برای سایت هایی که اقدام به انتشار آگهی فروش اشیا عتیقه و تاریخی کنند، اعلام جرم شده و این سایت ها فیلتر می شوند. اما با توجه به فراگیر بودن این سایت ها و تعداد زیاد آنها نمی توان روی تمامی آنها نظارت و اقدام به انسداد تمامی سایت ها کرد.
رحمت اللهی تاکید کرد: یگان حفاظت از افراد و سایت هایی که آشکارا اقدام به تبلیغ و فروش اشیایی که از حفاری به دست می آید، می کنند، شکایت کرده و و این موضوع را تا کشف اقلام و بازگردادند آن به موزه تلاش می کند.
وی تاکید کرد: گاهی افراد برای کلاهبرداری اقدام به درج آگهی دورغین در سایت ها می کنند که مردم باید در این باره هوشیار باشند و بدانند که هرگونه خرید یا فروش اقلام فرهنگی دارای ارزش تاریخی ممنوع است و یگان حفاظت در صورت مشاهده یا اطلاع از ان با متخلفان برخورد می کند.