اصغر برائینژاد مدیر کل دامپزشکی استان تهران در نشست خبری اظهار کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرما و با افزایش جمعیت کنه ها شیوع آن بیشتر میشود و این ویروس بیماری بومی در کشور به حساب میآید.
وی افزود: تب کریمه کنگو در حیوانات اهلی و وحشی میتواند وجود داشته باشد و دامداران و کسانی که با دام و حتی گوشت آن سروکار دارند در معرض این بیماری هستند.
مدیر کل دامپزشکی استان تهران ادامه داد: بیماری خونریزی دهنده تب کریمه کنگو علائم مشخصی در حیوانات ندارد و تنها با یک تب زودگذر حیوانات مواجه میشوند و تشخیص آن سخت است، اما برای انسان خطرات جدی و کشندهای به همراه دارد.
وی تصریح کرد: انتقال گزش کنه نیز امکان انتقال بیماری به انسان را فراهم میکند همچنین ترشحات خون از ذبح دام و ورود آن به مخاط چشم، دهان و زخم انسان باعث شیوع آن در جامعه انسانی میشود.
برائینژاد گفت: در استان تهران اقدامات خوبی برای مقابله با این بیماری از ابتدای سالجاری انجام و تمام دامداریهای سنتی و روستایی با کمک دامپزشکی سمپاشی شده و دامداریهای صنعتی نیز خود اقدام به این کار کرده آند.
وی افزود: براین اساس 3 هزار لیتر سم در مناطق روستایی برای سمپاشی محیط و بدن دامها مورد استفاده قرار گرفته است.
* گزارشی از آلودگی انسان به تب کریمه کنگو د راستان تهران گزارش نشده است
مدیر کل دامپزشکی استان تهران گفت: این اقدامات باعث شده که جمعیت کنهها در استان تهران کاهش پیدا کند به طوری که تا به امروز مورد مثبتی از ابتلای انسان به تب کریمه کنگو در استان تهران گزارش نشده و امیدواریم با رعایت توصیههای بهداشتی توسط مردم در آینده نیز موردی گزارش نشود.
تکمیل می شود.