عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با رد برخی ادعاهای واهی مبنی بر اینکه سیاستهای مدیریت شهری تهران در بیش از یک دهه گذشته غلط بوده و منجر به بروز مشکلات زیرساختی در پایتخت شده است، گفت: مدیریت شهری تهران با بهره گیری از متخصصان فنی توانسته طرح هایی را در پایتخت به اجرا در آورد که نه تنها چهره شهر را متحول کرده، بلکه سطح کیفی زندگی شهروندان را نیز ارتقا بخشیده و اصلاً قابل مقایسه با گذشته نیست.
محمدعلی پورمختار در گفت وگو با شهرنوشت با بیان اینکه برخی طرحها و پروژههای به اجرا درآمده همچون راه اندازی خطوط اتوبوس تندرو یا مترو در شهر تهران توانسته بسیاری از گرههای زندگی شهروندان را باز کند، تصریح کرد: مشکلات جامعه آن هم در حوزه شهری تنها با مدیریت توانمند گشایش مییابد، مدیریتی که امروز سبب شده چهره پایتخت به قدری متحول شود که در رده پایتختهای توسعه یافته جهان جایگاه ویژهای داشته باشد.
نماینده مردم شهرستان های کبودرآهنگ و بهار در مجلس دهم، ریشه بسیاری از مشکلات پایتخت را در مهاجرت جمعیت از شهرهای دیگر دانست و بیان کرد: توسعه شهری به وسعت تهران که بالاترین درصد مهاجرت کشور را دارد و روزانه میزان خدمتی که باید دریافت کند با رشد مواجه است، کار بسیار سخت و دشواری است. ضمن آنکه باید تاکید کنم یکی از دلایلی که در سایر شهرها همچون تهران شاهد ترقی و توسعه یافتگی نیستیم، به دلیل تفاوت نوع مدیریتهای شهری آنها با مدیریت پایتخت است.
وی با اشاره به اینکه امروز تهران به منبع صادرات پروژههای شهری تبدیل شده و شهرداری تهران در میان تمامی شهرداریهای سراسر کشور به عنوان صادر کننده الگوی توسعه یافتگی شهری شناخته میشود، خاطرنشان کرد: اگر نگاهی به گذشته مدیریت کلانشهر تهران بیندازیم، میبینیم که شهردار تهران توانسته تمامی دستاوردهایش را در زمانی از آن شهر تهران و شهروندانش کند که با مشکلات اقتصادی فراوان و محدودیتها و محرومیتهای داخلی و خارجی مواجه بوده است. از همین رو تاکید میکنم این توسعه یافتگی از آنجایی تحقق یافته که دکتر قالیباف مدیری به شدت خوش فکر است، به طوری که تهران در تمام سالهایی که سایه تحریمها بر سر کشور بود در مسیر پیشرفت حرکت کرده است.
پورمختار ساخت بزرگراه صدر و امام علی (ع) و آزادگان را از مهم ترین اقدامات شهردار تهران برای تهسیل تردد شهروندان در نقاط مختلف شهر پایتخت دانست و گفت: وقتی به پراکندگی پروژههای عمرانی تهران نگاه میکنیم میبینیم که نگاه مدیریت شهری تهران تنها محدود به مناطق مرفه نبوده است. از یک سو ساخت پلها و زیرگذرهای غیرهمسطح در مناطق جنوبی و از سوی دیگر ساخت بزرگراهها در مبادی ورودی تهران سبب شده همه شهروندان تهرانی احساس رفاه و توجه مدیریت شهری را به خوبی لمس کنند.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی یادآوری کرد: در کنار ساخت پروژههای عمرانی شاهد توسعه فضای سبزی در تهران هستیم که فرصت گردشگری فراوانی به شهروندان تهرانی داده است. بوستان ولایت، بوستان یاس، نهج البلاغه، جوانمردان و ... بوستانهایی هستند که سبب ارتقا شاخص فردی بهرهمندی شهروندان از فضای سبز شده است. از همین رو بار دیگر تأکید میکنم تمامی این دستاوردها حاکی از آن است که مدیریت شهری تهران یک نمونه بارز و شناخته شده از مدیریت های موفق در سطح کشور است و توانسته به شکل متمایزی پایتخت را متحول کند.