احمد عابدینی معاون شورای عالی آموزش و پرورش در خصوص تنوع مدارس در کشور اظهار داشت: تنوع مدارس در ابتدای مسئولیت علیاصغر فانی به عنوان وزیر آموزش و پرورش مورد بحث قرار گرفت و در آن زمان از جوانب مختلف این موضوع از طریق مصاحبههای میدانی و مراجعه به سوابق مورد بررسی قرار گرفت چرا که عنوان میشد تنوع مدارس با عدالت آموزشی سازگار نیست.
وی ادامه داد: در جلسه قبل از عید نوروز شورای عالی آموزش و پرورش نیز که بحث آییننامه استعدادهای برتر مطرح شد، اعضای شورا از این منظر بحث کردند که چه معنا دارد افراد باهوش را به یک مدرسه دیگر ببریم و این در تربیتشان تأثیر منفی می گذارد و خودشان را جدا از جامعه میدانند.
عابدینی با بیان اینکه در خیلی از کشورها بحث تنوع مدارس مفهوم ندارد، اضافه کرد: دلیلش این است که سعی کردند همه مدارس را به سطح مطلوب استاندارد برسانند؛ به عبارت دیگر در یک کشوری که مدارس حداقل امکانات و فضای مطلوب و حائز شرایط را دارد، معنی ندارد که خانوادهها به دنبال مدرسه دیگری بروند.
وی با تأکید بر اینکه در حقیقت در جایی این مشکل به وجود میآید که نتوانند همه مدارس را به سطح استانداردها برسانند، گفت: در حال حاضر به هر دلیلی تنوع مدارس ایجاد شده و هر کدام هم بار معنایی و فرهنگی خاصی را به جامعه القا کرده است.
معاون شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: وقتی تصمیم گرفتیم که برخی از این مدارس را حذف کنیم واقعا نتوانستیم حتی یک مورد حذف کنیم زیرا هر کدام را که ورود پیدا کردیم با دلایلی رد شد.
وی افزود: ما دو تا راه بیشتر نداریم؛ یک راه این است که تلاش کنیم مدارسی که سطح پاییینی دارند را به مدارس سطح بالا برسانیم و راه دوم این است که مدارس سطح بالا را پایین بکشانیم، به عبارت دیگر مدرس خوب را از بین ببریم که آیا واقعا عاقلانه و پسندیده است؟
عابدینی اظهار داشت: البته باید این را مدنظر قرار دهیم که وقتی در جایی مثل یک رشته ورزشی سرمایهگذاری میکنیم چند نفر قهرمان میشوند، آیا میتوانیم بگوییم چون همه نمیتوانند کشتی بگیرند، کشتی را حذف کنیم.
وی تصریح کرد: تا زمانی که نظام آموزشی به حد مطلوبی از استاندارد نرسیده است که شرایط مناسب را برای تحصیل تمام دانشآموزان داشته باشد ناگزیر این شرایط فعلی را داریم و مردم هم به همین سمت میروند و تلاش میکنند تا شرایط بهتری برای فرزندانشان فراهم کنند.