به گفته محققان انجمن سرطان آمریکا، سیگار و چاقی دو عامل مهم ابتلا به سرطان هستند.
بر اساس گزارش مدیکال ساینس، گزارش CPED مبنی بر پیشگیری، تشخیص سریع و روند درمان سرطان، در سال 2015 میلادی نشان داد، 15 درصد از بزرگسالان آمریکا سیگار میکشند که تعداد آن در ایالتهای مختلف آمریکا متفاوت است.
طبق این گزارش، از هر 10 آمریکایی، 7 نفر مبتلا به اضافه وزن یا چاقی هستند و از سال 1979 تا 2002 میلادی، شیوع چاقی در نوجوانان 12 تا 19 سال، 3 برابر شده است.
در عین حال سیگار و چاقی هنوز هم مهمترین عوامل خطر ابتلا به سرطان هستند؛ سیگار، مسئول نیمی از موارد ابتلا به سرطان است.
این در حالی است که چاقی و اضافه وزن علاوه بر افزایش احتمال حمله قلبی، سکته مغزی و بیماریهای متابولیک مانند دیابت، سبب کاهش ظرفیت هوازی حداکثر میشود که به اندازه سیگار کشنده است.
در پژوهشی مشابه در سوئد، با بررسی وضعیت سلامت و شیوه زندگی شرکت کنندگان به مدت 50 سال، مشخص شد وضعیت فیزیکی نامتناسب به اندازه سیگار کشنده است.
در این مطالعه محققان با بررسی شاخصی به نام VO2 max، میزان تناسب اندام شرکت کنندگان را بررسی کردند؛ شاخص «VO2 max»، نشان دهنده نحوه استفاده بدن از اکسیژن و پمپاژ کردن خون و به عبارت دیگر، ظرفیت حداکثر هوازی است.
مطالعات نشان می دهد پیشینه ژنتیکی نقش کوچکی در شاخص VO2 max دارد و این فاکتور بیشتر تحت تاثیر شیوه زندگی است.
به گفته محققان:"«عدم تحرک» و «اضافه وزن» سبب کاهش VO2 max می شود، در حالی که تمرینات ورزشی ظرفیت هوازی حداکثر را افزایش میدهد."
این مطالعه نشان میدهد کاهش VO2 max با کاهش طول عمر مرتبط است.
سیگار یکی از مهمترین عواملی است که سبب کاهش «ظرفیت هوازی حداکثر» میشود.
«عدم تناسب اندام» نیز یکی از عوامل کاهش دهنده «ظرفیت هوازی حداکثر» است که با «کاهش طول عمر» رابطه مستقیم دارد.
کاهش VO2 max از فشار خون و کلسترول هم خطرناکتر است و محققان بر این باورند که با یک دوره کوتاه فعالیت بدنی و افزایش ظرفیت هوازی و ترک سیگار میتوان این شاخص را افزایش داد و از کاهش طول عمر جلوگیری کرد.