جمعی از کارکنان، مدرسین و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در رابطه با عملکرد دانشگاه فرهنگیان در چهار سال دولت تدبیر و امید بیانیهای صادر کردند.
در بیانیه کارکنان، مدرسین و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان آمده است: دانشگاه فرهنگیان قرار بود به عنوان کلیدیترین دانشگاه، تربیت نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش را عهدهدار شود تا به جای جذب فارغالتحصیلان ناآشنا با شغل معلمی فرصتی برای جذب معلمانی توانمند، با انگیزه، جوان و فکور در حوزه آموزش و پرورش فراهم آید و سالانه با جذب حداقل 20 هزار نفر دانشجو پاسخگوی نیاز سالانه آموزش و پرورش برای معلم در اقصینقاط کشور باشد.
دانشگاه فرهنگیان علیرغم پیشینه شاید 90 ساله قبل و بعد از انقلاب متأسفانه سال 92 به تسخیر کسانی درآمد که تا چند روز قبل از آن به صراحت اعلام کرده بودند که آموزش و پرورش نیازی به دانشگاهداری ندارد و امروز دانشگاه فرهنگیان اسیر مدیریت کسانی است که در عمل اعتقاد و باوری به تربیت معلم توسط دانشگاه فرهنگیان ندارد.
کارکنان، مدرسین و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در توصیف، حال و روز کنونی دانشگاه فرهنگیان بیان کردهاند:
1- دانشگاه فرهنگیان در بین تمامی دانشگاههای کشور از کمترین منابع مالی و کمترین سرانه دانشجویی در کشور برخوردار است.
2- کاهش ظرفیت پذیرش دانشجویان از 23 هزار نفر به حدود 5 هزار نفر در سال و جبران نیاز آموزش و پرورش از طریق ماده 28 که در آن صورت دانشگاه تبدیل به آموزش ضمن خدمت فرهنگیان شده است.
3- عزل قریب به 400 نفر از مدیران و معاونین پردیسها و مراکز دانشگاهی زیرمجموعه دانشگاه فرهنگیان به بهانه همسو نبودن با دولت و گماردن افرادی تندرو، بیتجربه و مدعو از سایر دانشگاهها به عنوان رئیس و معاون.
4- سرپرستی غیرقانونی سرپرست فعلی دانشگاه فرهنگیان به مدت 4 سال به دلیل قانونگریزی دولت و مماشات و مسامحه شورای عالی انقلاب فرهنگی.
5- تسلط دانشگاه تربیت مدرس بر دانشگاه فرهنگیان به گونهای که تصور میشود قریب به اتفاق کادر معاونت آموزشی این دانشگاه در تسخیر دانشجویان دانشآموخته جناب آقایان مهرمحمدی و عیسیپور است.
6- بیتوجهی به درس کارورزی به طوریکه با گذشت 4 سال از عمر دانشگاه هنوز متون روشن و مدوّنی برای درس کارورزی تعیین نشده است و 17 هزار فارغالتحصیل دانشگاه فرهنگیان امسال در حالی وارد مدرسه شدند که قریببه اتفاق آنها معتقدند با تدریس و شغل معلمی آشنایی کافی ندارند.
7- نغمه برونسپاری بیش از 50 درصد دانشگاه فرهنگیان مقدمهای است برای فروپاشی دانشگاه فرهنگیان و بیتوجهی به نقش بیبدیل دانشگاه در تأمین نیاز آموزش و پرورش.
8- بلاتکلیفی تعداد قابل توجهی از مدرسین دانشگاه فرهنگیان که هرسال به آنها وعدهد داده میشود که شما را به عنوان هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان تبدیل وضعیت خواهیم داد اما خبری از این تبدیل و تغییر به چشم نمیخورد.
9- به جای توجه به ظرفیت بزرگ آموزش و پرورش با وجود معلمان دارای تحصیلات دانشگاهی حتی با مدرک دکتری متأسفانه در جذب هیأت علمی به ظرفیتهای درون آموزش و پرورش توجه نمیشود.
10- دریافتی نجومی برخی از مدیران و معاونین دانشگاه فرهنگیان و برخی از قراردادهای منعقده مالی قابل تأمل است که متأسفانه تاکنون گزارش شفافی در اختیار مدرسین و کارکنان دانشگاه قرار نگرفته است.
11- بیانگیزه بودن مدیریت دانشگاه موجب شده است که تحولی در بودجه و ساختار دانشگاه به عمل نیامده و دانشگاه فرهنگیان دچار روزمرگی و رخوت در اداره شده است.
12- تبدیل فضای دانشگاه به محیطی امنیتی موجب شده است تا دانشجویان و کارکنان جرأت بیان انتقاد، نقد و اظهار نظر پیرامون دانشگاه را نداشته باشند و عملاً از ادامه کار تشکلهای دانشجویی جلوگیری به عمل آمده و کارکنان دانشگاه نیز پس از هر انتقادی با برخورد دستگاههای ذیربط در دانشگاه به سکوت وادار میشوند.
13- بدون توجه به نیاز دانشجویان در حوزههای فرهنگی، سیاسی و آموزشی تدابیری یکسویه و یکجانبه از سوی مدیریت دانشگاه موجب شده است تا قاطبه دانشجویان امید به آینده دانشگاه فرهنگیان نداشته باشند.
کارکنان، مدرسین و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در انتهای بیانیه خود نوشتهاند: امیدواریم دولت آینده بتواند در اولین فرصت این دانشگاه را که به فرموده مقام معظم رهبری تنها دانشگاه ذیصلاح در امر تربیت معلم است را به جایگاه مطلوب و مورد انتظار برساند.