لیست خدمت با دید اجتماعی بسته شده، نه سیاسی!

پرویز سروری، مهدی اقراریان و سوده نجفی ۳ تن از اعضای لیست خدمت از  برنامه‌های خود برای حضور در پنجمین دوره انتخابات شوراها گفتند.

در ابتدا پرویز سروری که ریاست کمیسیون نظارت و حقوی شورای شهر فعلی را نیز بر عهده دارد در ارزیابی عملکرد شورای چهارم گفت: شورای چهارم از پختگی بالاتری برخوردار بود و دو نگاه متفاوت به سیاسی در این شورا، تلاش کردند رقابت‌های سیاسی را به رقابت خدمت تبدیل کنند.

وی ادامه داد: در ماه‌های اول شورا، نگاه‌های سیاسی، چالش‌ها و تنش‌هایی را ایجاد کرده بود که تقریباً یادآور شورای اول بود اما در ادامه فضا مناسب شد و توانستیم ظرفیت این شورا را به خوبی نشان دهیم. تقریباً سه سال موفق را در شورای چهارم تجربه کردیم و تنها یک سال که مربوط به شش ماه اول شورای چهارم و شش ماه آخر شورا، تنش‌هایی را، نگاه‌های تند سیاسی ایجاد کردیم.

سروری با بیان اینکه عملکرد شهرداری نشان از تأثیرگذاری شورا در بحث نظارت است، اظهار داشت: وقتی اصلاحیه بودجه از پنج هزار میلیارد تومان به ۵۰۰ میلیارد تومان بدون متمم می‌رسد گویای این مطلب است که روند مالی شهرداری به دلیل نظارت‌ها، اصلاح شده است.

 

پختگی در عملکرد شورای شهر چهارم

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اولویت بندی‌هایی که در شورای چهارم در خصوص مسائل شهری ایجاد شد، خاطرنشان کرد: ۴۲ درصد بودجه شهرداری به موضوع حمل و نقل و محیط زیست اختصاص یافت که این نشان از پختگی در عملکرد و تصمیم‌گیری‌های شورای چهارم است.

سروری با اشاره به نحوه ارائه گزارشات حسابرسی در شورای شهر تهران افزود: در دوره چهارم این گزارشات به چالش کشیده شد، در حالی که در دوره‌های گذشته، تنها این گزارشات ارائه می‌شد. هرچند در برخی از موارد من منتقد این گزارشات بودم به خاطر اینکه از چارچوب‌های کارشناسی خارج شده بود اما نمی‌توان نقش مؤثر شورای چهارم را در انضباط مالی شهرداری نادیده بگیریم.

رئیس کمیسیون نظارت شورای شهر تهران با اشاره به ایجاد سامانه هوشمند «تنقیه قوانین» و مصوبات شورا گفت: این اتفاق بزرگی در تاریخ شوراها محسوب می‌شود که مصوبات شوراها از پراکندگی خارج کرده ومصوبات معتبر و غیر معتبر را مشخص کرده است. در دو سه ماه باقی مانده تمامی این مصوبات در دسترس کارشناسان، افراد مطلع و مردم قرار خواهد گرفت.

مصوبات شورا باید در دسترس عموم باشد

به گفته پرویز سروری در دسترس پذیر شدن مصوبات شورا، کمک به شفافیت و کاهش سوءاستفاده‌ها خواهد شد زیرا یک نظارت عمومی و فراگیر را ایجاد خواهد کرد.

وی اضافه کرد: در کمیسیون نظارت بیش از ۶ هزار نامه نظارتی به شهرداری ارسال کردیم اما آن را در بوق و کرنا نکردیم که شهر را به چالش بکشیم. اما همین نامه‌ها سبب اصلاح قراردادهای شهرداری شد.

رئیس کمیسیون نظارت شورای شهر افزود: همچنین سامانه جامع مشکلات محلات را ایجاد کردیم تا مشخص شود هر محله چه مشکلاتی را دارد. هوشمند کردن محلات به برنامه‌ریزی‌های آینده در خصوص شهر کمک خواهد کرد. این اطلاعات از شهرداران نواحی، شورایاران و مردم گرفته شده است.

 

نحوه انتخاب اعضای لیست خدمت

در ادامه سروری در خصوص ترکیب لیست خدمت با بیان اینکه این لیست با دید اجتماعی بسته شده، نه سیاسی، توضیح داد: این لیست براساس سنگ خواهی، وزن کشی‌های سیاسی و لابی گری‌های غیرقابل توجیه بسته نشده است، ما برای بستن این لیست، کار علمی انجام دادیم و می‌دانیم با اینکه همه احزاب در آن نماینده ندارند اما مورد حمایت همه احزاب اصولگرا و انقلابی است به طوریکه می‌بینیم موتلفه سهمی از لیست ندارد و یا جمعیت ایثارگران، رهپویان و یا جبهه امام و رهبری، اما تمام اینها در تهیه این لیست همکاری کردند.

وی افزود: اگر مجتبی شاکری را در لیست قراردادیم به خاطر سهمیه جانبازان نبوده بلکه به عنوان یک وزنه فرهنگی در شورا، ویژگی‌های لازم را برخوردار بوده یا جوانانی مانند خانم سوده نجفی و آقای مهدی اقراریان از درون انتخابت درونی در سطح محلات بیرون آمده‌اند.

مسئول ستاد انتخاباتی لیست خدمت افزود: تلاش شده به دموکراتی‌ترین روش این لیست تهیه شود و بعد از دریافت رزومه‌ها، ۶۳ نفر را برگزیدیم که پس از یک انتخابات داخلی و دو نظرسنجی از مردم محلات، این لیست ۲۱ نفره که لیستی فراگیر و مورد تأیید گروه‌های اصول گراست تهیه شد. در این لیست از دکترای جامعه‌شناسی، شهرسازی، عمران و رسانه وجود دارد و حتی حجت‌الاسلام قاسمیان به عنوان روحانی‌ای که در لیست قرار گرفته دارای مدرک مهندسی معماری از دانشگاه صنعتی شریف است و در این لیست تنها چیزی که دیده نمی‌شود سهم خواهی است.

 

سوده نجفی یکی از نامزدهای انتخابات شورای شهر تهران که در لیست خدمت حضور دارند، با بیان اینکه باید میان زنان شورا برای ارائه خدمات بیشتر به زنان تهرانی اتحاد و همدلی ایجاد شود، گفت: در حال حاضر ما در تهران با مشکلات و معضلات اجتماعی از قبیل افزایش طلاق، مجردگرایی و افزایش سن ازدواج که به تجدد قطعی زنان رسیده است و زندگی‌های مجردی خارج از شرع و عُرف روبرو هستیم.

وی ادامه داد: خانم‌هایی که در شورا حضور دارند، باید با اتحاد به فکر حمایت از موضوعات خانواده‌محوری باشند. باید تلاش کنیم برنامه‌هایی که در حوزه زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست وجود دارد را اجرایی کنیم. ما اگر بتوانیم محیط‌های خوبی را برای زنان ایجاد کنیم تا آرامش بیشتری داشته باشند، آنها حتماً در ایفای نقش تربیتی خود موفق‌تر خواهند بود.

این عضو لیست خدمت افزود: نگاه ما به زن در یک شهر اسلامی باید با کشورهای اروپایی متفاوت باشد. احیای کرامت خانم‌ها یکی از دغدغه‌های اصلی ماست؛ اینکه به زن نقش مردانه دهیم و آنها را در مشاغلی فعال کنیم که بُعد مردانه آن بیشتر است، موفقیت ما نیست. ما باید تلاش کنیم به همراه نهادهای اصلی، زنان را به جایگاه اصلی خود بازگردانده و برای تکریم آنها برنامه‌ریزی کنیم.

سوده نجفی، یکی از کمک‌هایی که مدیریت شهری در کنار سایر نهادها می‌تواند به جوانان کند، تسهیل در امر ازدواج دانست و گفت: وام‌های ازدواج، کارآفرینی و تلاش برای تحکیم ازدواج از طریق برنامه‌هایی که در خانه‌های سلامت انجام می‌شود، می‌تواند تأثیرگذار باشد.

تهران ابرشهر نیست، جهان‌شهر است

در ادامه این نشست مهدی اقراریان یکی دیگر از اعضای لیست خدمت با بیان اینکه امروز دیگر تهران فقط ابرشهر نیست بلکه یک جهان شهر است، گفت: تهران مبدأ تحولات و تغییرات مهمی در دنیا بوده و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نه تنها به عنوان پایتخت، بلکه به عنوان یک مرکز خبری مهم مورد توجه دنیا قرار داشته که تاکنون از این توانمندی‌های بالا به اندازه کافی استفاده نشده است.

وی با بیان اینکه تهران و شهروندان تهرانی نسبت به اتفاقاتی که در دنیا رخ می‌دهد، واکنش نشان می‌دهند، تصریح کرد: وقتی حادثه پاریس اتفاق می‌افتد و همدردی شهروندان تهرانی را می‌بینیم یا اتفاقات دمشق و بغداد باعث واکنش مردم تهران می‌شود، نشان می‌دهد شهروندان تهرانی دغدغه‌های جهانی دارند.

اقراریان با بیان اینکه تمرکز نخبگان، تهران را نسبت به سایر شهرها متمایز کرده است، گفت: تهران نسبت به حوادث پیرامونی و فراپیرامونی، کُنش‌های انسان‌مدارانه دارد که آن را به یک جهان‌شهر تبدیل کرده است.

وی با اشاره به برنامه‌های لیست خدمت در حوزه جوانان گفت: ایجاد بانک ایده شهری و استفاده از ایده‌ها و فکرهای نو، یکی از برنامه‌های نمایندگان پارلمان شهری تهران برای اداره بهتر پایتخت است. ایجاد شبکه مطالعات راهبردی شهر تهران و تشکیل بانک ایده شهری، راهی برای استفاده از نخبگان دانشگاهی در شهر است.

به گفته اقراریان، این طرح‌ها بدون ایجاد بار اضافی در تهران اجرایی می‌شود و باید از ظرفیت فضای مجازی برای تحقق این ایده‌ها استفاده کرد.

اینکه شهردار نباید به ریاست‌جمهوری فکر کند، مبنای سیاسی دارد

در ادامه این نشست، پرویز سروری در پاسخ به پرسشی در رابطه با اینکه آیا لیست خدمت شهرداری را معرفی خواهد کرد که تمایل به رئیس‌جمهور شدن نداشته باشد، گفت: این نگاه، یک نگاه سیاسی است نباید شهردار تهران به ریاست جمهوری فکر کند؛ این اتفاق می‌تواند ظرفیت خوبی برای تهران باشد. در بیشتر کشورهای دنیا این اتفاق افتاده که شهرداری به ریاست جمهوری برسد؛ این به دلیل بزرگی و عظمت تهران است که معادل چند وزارتخانه، بودجه و ظرفیت دارد.

وی افزود: چرا از این زاویه به موضوع نگاه نمی‌کنیم که شهرداری که قصد رئیس‌جمهور شدن دارد، از صد درصد ظرفیت خود برای پیشرفت کشور استفاده می‌کند و تلاش می‌کند کم‌اشتباه و موفق ظاهر شود.

سروری افزود: ما نمی‌توانیم حق کسی را در این رابطه بگیریم و برخلاف قانون است که چنین محدودیتی را ایجاد کنیم؛ اما می‌شود این موضوع را به یک فرصت تبدیل کرد. می‌بینیم که تهران در این سال‌ها به دلیل همین نگاه، چه پیشرفت‌هایی داشته است و همیشه شهر تهران رو به رشد بوده؛ هر چند که دولت‌ها در این رابطه همکاری با مدیریت شهری نداشته‌اند. اما به دلیل آنکه شهردار تهران در تراز ریاست جمهوری بوده، روند رو به رشد پایتخت متوقف نشده و همچنان فعالیت‌ها ادامه داشته است.

بی‌مهری دولت به مردم تهران

عضو لیست خمدت افزود: اینکه شهردار تهران نباید کاندیدای ریاست جمهوری باشد، یک تحلیل شتابزده و سیاسی است که بیشتر رقبا آن را مطرح می‌کنند و تلاش می‌کنند عملکرد موفق شهرداری را سیاه‌نمایی کرده؛ این نوع انتقادها از روی دلسوزی نبوده و خواهیم دید که ادامه پیدا نمی‌کند. خوشبختانه در این سال‌ها این اتفاق به رفاه و پیشرفت روز به روز تهران ختم شده است و امیدواریم شهردار تهران همیشه فردی ملی، توانمند و قدرتمند باشد زیرا به اندازه چند وزارتخانه بزرگ، پتانسیل و ظرفیت دارد.

سروری افزود: من اصراری ندارم که حتماً شهردار تهران کاندیدای ریاست جمهوری باشد، اما منع آن و نقد آن را هم کارشناسی نمی‌دانم و به نظرم بی‌مِهری دولت‌ها، بی‌مهری به مدیریت شهری نیست؛ بی‌مهری به مردم تهران است که می‌خواهند در اوج ناجوانمردی، رقیب را از خط خارج کنند.

پرویز سروری که به همراه مهدی اقراریان و سوده نجفی، دو کاندیدای انتخابات شورای شهر درخبرگزاری مهر حضور یافته بود، با بیان اینکه چالش‌هایی در تهران وجود دارد که زیبایی‌های آن دیده نمی‌شود، گفت: آلودگی  هوا، ترافیک و اتلاف وقت شهروندان تهرانی در ترافیک باعث شده مردم تهران آن آرامشی که باید در شهر نداشته باشند.

وی افزود: اگر تهران در زمستان با تابستان مقایسه شود می‌بینیم که در زمستان ترافیک‌ها سنگین‌تر از تابستان است آن هم به دلیل بلندتر شدن روزها در فصل تابستان است که مردم فعالیت‌های خود را در بستر زمانی بیشتری انجام می‌دهند. بنابراین برای آنکه در زمستان ترافیک کمتر شود پیشنهاد کرده‌ایم که برخی ادارات که ارتباطات خاصی ندارند، خدمات شان به بعد از ساعت ۴ منتقل شود و برخی خدمات شهری مانند دفاتر ثبت یا پیشخوان‌های دولت شبانه‌روزی شود و مردم به راحتی ۹ شب که شهر خلوت شده و دیگر از ترافیک و آلودگی خبری نیست از خدمات این نهادها استفاده کند.

سروری با تأکید بر اینکه تهران باید به سمت هوشمند شدن پیش رود، گفت: تمام فعالیت‌هایی که قابلیت الکترونیکی شدن دارند باید به صورت الکترونیکی انجام شوند اما برخی که این قابلیت را ندارند باید در طول زمان توزیع شوند نباید روز و شب ما با هم کاملاً متفاوت باشد.

 

در ادامه اقراریان توضیح داد: برخی از فعالیت‌ها را نمی‌توان غیرحضوری انجام داد مانند استفاده از رستوران که ۱۲ شب به بعد کاملاً مراکز غذایی بسته می‌شود. در حالی که می‌توان با برنامه‌ریزی برخی کیوسک‌های سیار را برای ارائه خدمات در شهر ایجاد کرد.

این عضو جوان لیست خدمت با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای ارائه خدمت بیشتر به شهروندان تهرانی گفت: پیشنهاد ما برپایی دفاتر اعضای شورا در مناطق ۲۲ گانه تهران است تا هر شهروندی برای حل مشکلش به خیابان بهشت نیاید، بر این اساس معتقدیم اعضای شورا باید افزایش پیدا کنند و ۲۱ نفر برای رصد و حل مشکلات تهران کافی نیست.

پرویز سروری نیز در این رابطه توضح داد: در لایحه‌ای که از سوی دولت به مجلس ارائه شده و به نظر می‌رسد رای نیز بیاورد اعضای شورای شهر تهران به ۳۵ نفر افزایش خواهد یافت.

وی توضیح داد: دلیل کاهش اعضای شورا به شورای برخی از شهرستان‌ها بازمی‌گشت که به جای اینکه کمک کننده شهر باشند، باری بر دوش شهر شدند.

سروری افزود: ما باید ابتدا فرهنگ خدمت دهی در شورا را ارتقا دهیم و سپس زیرساخت‌ها را برای افزایش اعضا آماده کنیم.

لزوم فرهنگسازی برای ارتقای امنیت

در ادامه این نشست سوده نجفی در رابطه با برنامه‌هایی که اعضای شورای شهر پنجم برای ارتقا ایمنی در شهر به خصوص ایمنی زنان دارند گفت: تصمیم‌گیر اصلی در حوزه امنیت مدیریت شهری نیست ولی باید با فرهنگ سازی و افزایش اطلاعات شهروندان، زنان را نسبت به این وضعیت موجود آگاه کنیم و با رایزنی با مراکز نظامی و قضایی تلاش برای افزایش ایمنی انجام دهیم.

پرویز سروری نیز در این رابطه توضیح داد: یکی از مشکلات جدی در پایتخت بحث این است معتادینی که در مراکز عمومی مانند پارک‌ها که خانواده‌ها حضور دارند ایجاد ناامنی می‌کنند. در این رابطه باید تلاش کنیم نیروی‌های انتظامی تقویت شوند. متأسفانه هیچ تناسبی بین سرانه‌های امنیتی و ترکیب جمعیتی در پایتخت وجود ندارد و پلیس برای پر کردن این خلأ شبانه‌روزی تلاش می‌کند در حالی که باید نیروی انسانی تجهیزات افزایش پیدا کرده و شاهد افزایش کلانتری‌ها در محلات شلوغ و پهناور باشیم.

پیشنهاد وی برای افزایش امنیت در محلات مردمی کردن امنیت است، یعنی با آموزش‌های لازم به شهروندان و جذب پلیس افتخاری و همراه پلیس، خلاهای موجود پر شود.

 

انتخابات شوراها انتخابات اجتماعی است ولی قربانی سیاست شده‌ است

پرویز سروری در خصوص همزمانی انتخابات شورای شهر با انتخابات ریاست جمهوری گفت: شخصاً در این رابطه برنامه‌هایی داشتم به دلیل اینکه شائبه سیاسی نشود بعد از انتخابات این دوره پیگیری می‌کنم، چرا انتخابات شوراها باید سراسری باشد؟ در این مدت این همزمانی سبب شده این انتخابات اجتماعی در فضایی هیجانی قربانی سیاست شود. در حالی که انتخابات شوراها یک انتخابات اجتماعی است که باید به دور از فضاهای هیجانی در خصوص آن تصمیم‌گیری شود.

وی ادامه داد: باید با مجلس رایزنی شود که این انتخابات غیرسراسری به صورت استانی و در طول مدت زمان سه‌ماهه در سراسر کشور برگزار شود. اما برگزاری همزمان آن باعث دیده نشدن آن و تصمیمات هیجانی و سیاسی می‌شود که خسارت آن را مردم و شوراها می‌بینند.

سروری افزود: در حال حاضر آنقدر فضای انتخابات ریاست جمهوری داغ است که اخبار شوراها دیده نمی‌شود در حالی که حق نیست اینطور شوراها در حاشیه قرار گیرند.

وی در خصوص اینکه فکر می‌کنیم چقدر شهروندان تهرانی به لیست خدمت اعتماد خواهند کرد، گفت: تلاش کرده‌ایم لیستی منطقی، قابل دفاع و بر اساس نیازهای پایتخت تهیه کنیم که بیشترین رضایت مندی و اعتماد مردم را در پی داشته باشد و امیدواریم ۲۹ اردیبهشت این لیست با همه ظرفیت رای بیاورد.