نوشین محمد حسینی - کارشناس ارشد کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: گرچه هدف اصلی از سفارش به مصرف قرصها با آب بهدلیل باز شدن ماده موثره آنها در معده و تاثیر در درمان است، اما مصرف بدون آب برخی قرصها به دلیل ساختاری که دارد ممکن است موجب ایجاد مشکلات زیادی در ناحیه مری فرد بیمار شود.
محمد حسینی افزود: از سوی استعمال مواد دارویی با مایعاتی بهجز آب، در مواردی که بدون تجویز پزشک یا توصیه داروساز صورت پذیرد میتواند اثر قرصها را از بین ببرد.
وی همچنین با نهی بیماران از خوردن قرصها با چای داغ، نوشابه، آبمیوه یا حتی شیر تصریح کرد: خوردن قرصها با آب جوش و گرم و البته چای داغ به علت حرارت آن مشکلاتی بوجود میآورد ضمن اینکه کافئین موجود در چای خود مخرب دارو است کما اینکه بسیار مشاهده شده که خوردن برخی آنتی بیوتیکها با شیر یا نوشیدن آبمیوههای ترش به علت اسیدی بودن آنها خاصیت درمانی دارو را از بین برده در مواردی موجب تخریب ساختار دارو شود.
دکتر محمد حسینی با یادآوری این نکته که داروها مانند آهن بهتر است که بهدلیل جذب راحتتر توسط ویتامین C همراه با آب مرکبات استفاده شود، تاکید کرد: بهترین نوشیدنی برای خوردن قرصها آب معمولی است.