حجتالاسلام احمد شرفخانی درباره توجه مسئولان به سنت حسنه «وقف» اظهار کرد: برخی از مدیران میانی کشور از «وقف» اطلاع و آگاهی ندارند و اگر آگاهی هم داشته باشند به «وقف» توجه نمیکنند؛ بسیاری از مردم و مدیران کشور از مسائل شرعی وقف آگاهی ندارند؛ باید از خود بپرسیم در جمهوری اسلامی برای موقوفات چه کاری انجام دادهایم.
وی تاکید کرد: بخش عمدهای از مدارس کشور موقوفه است و بسیاری از آنها برای مدرسه وقف نشده بلکه برای عزاداری و امور دیگر است که وزارت آموزش و پرورش حق موقوفه را پرداخت نمیکند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف با بیان اینکه باید نگاه ما به وقف تجاری باشد تا عواید آن به درستی دریافت شود و اجرای نیت صورت گیرد، خاطرنشان کرد: توجه نکردن به موقوفات و پرداخت نکردن حق و حقوق موقوفات طبق مسائل شرعی خیانت به واقف و موقوفه است.
شرفخانی با اشاره به اینکه وقف باید منفعتی باشد تا نیت واقف زنده و عمل به آن شود، تصریح کرد: نگاهی که تا امروز به وقف بوده، نگاه خیریه بوده است.
از بین رفتن بسیاری از موقوفات با «اصلاحات ارضی»
وی درباره از بین رفتن «وقف» توسط «قانون اصلاحات ارضی» یادآور شد: اصلاحات ارضی بسیاری از موقوفات کشور را از بین برده است؛ امام خمینی (ره) 72 روز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دستور دادند موقوفات باید به اصل وقفیت برگردد.
2 هزار و 700 موقوفه سهم حوزههای علمیه
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف با بیان اینکه تعداد موقوفات حوزههای علمیه کشور کمتر از دو درصد است، گفت: 2 هزار و 700 موقوفه کشور برای حوزههای علمیه بوده که 2 هزار مورد آن در اختیار سازمان اوقاف و بقیه آن دارای متولی است.
شرفخانی با اشاره به اینکه تعداد موقوفات حوزههای علمیه کشور دارای 113 هزار رَقبه است، تصریح کرد: بسیاری از رقبات مسکونی موقوفات حوزههای علمیه کشور هیچ منفعتی ندارد و بخش زیادی از آن در روستاها قرار دارند.
وی با بیان اینکه نیم درصد موقوفات حوزههای علمیه کشور دارای درآمد هستند، خاطرنشان کرد: اوقاف و حوزههای علمیه از یکدیگر جدا نیستند و مدیران اوقاف در حوزههای علمیه تربیت شدهاند.