واکنش وزارت بهداشت در مورد تعرفه‌های سال 96

 ایرج حریرچی در نشست خبری در ارتباط با موضوع مشخص شدن تعرفه‌ها در سال96، اظهار داشت: موضع وزارت بهداشت در این زمینه مشخص است و وزیر بهداشت، معاون درمان و دبیر شورای عالی بیمه اخیراً اظهاراتی در این زمینه اعلام کردند.

وی افزود: آنچه برای وزارت بهداشت در این زمینه مدنظر قرار دارد این بوده که در پرداخت هزینه سلامت به مردم فشاری نباشد البته باید توجه داشت که ما در محیطی هستیم که  علیرغم اینکه که گاهی با مشکلات مواجه بودیم ولی کاهش پرداختی از جیبت مردم در حوزه سلامت شاهد هستیم.

سخنگوی وزارت بهداشت تأکید کرد: افزایش پرداختی از جیب مردم صلاح نیست و از طرفی خدمات باید مطابق با قیمت تمام شده و واقعی باشد که تحت پوشش بیمه و منابع دولتی است همچنین اگر لازم بوده سوبسید آن از منابع دولتی و بیمه‌ای تأمین شود.

وی بیان داشت: هنوز توافق کلی در ارتباط با موضوع تعرفه‌ها حاصل نشده و گروه‌های مختلفی در این زمینه اظهاراتی را عنوان کردند البته امیدواریم هر چه سریعتر این موضوع مشخص شود.

حریرچی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در وزارت بهداشت چقدر شرایط مهیا است که وزارتخانه به دولت بعد واگذار شود،‌گفت: در سال 96، از طرف منابع دولتی سال بهتری خواهیم داشت البته مشکل اصلی تأمین اجتماعی است و امیدواریم تأخیر در پرداخت‌ها هر چه سریعتر جبران شود ولی به طور کلی شرایط برای تحویل بهتر بوده ولی ایده‌آل نیست.

وی تأکید کرد: تلاش کرده‌ایم علیرغم همه سختی‌ها در ارائه خدمات خدشه‌ای وارد نکرده باشیم. 

سخنگوی وزارت بهداشت به موضوع بسته پایه خدمات سلامت اشاره کرد و گفت: طبق قانون بیمه همگانی بسته پایه خدمات سلامت توسط شورای عالی بیمه تعیین می‌شد اما در حال حاضر باید توسط وزارت بهداشت تعیین شود که در برنامه ششم توسعه نیز تبدیل به قانون شد. 

وی گفت:‌این بسته برای رسیدن به هدف اصلی پوشش همگانی سلامت تعیین می‌شود و ایران زودتر از سایر کشورها برای دسترسی به این هدف برنامه‌ریزی کرده است. 

حریرچی افزود: در اکثر کشورها بنابر تعاریف گوناگون نیم تا یک برابر سرانه را می‌توان برای زندگی باکیفیت هزینه کرد و در واقع هزینه برای یکسال زندگی باکیفیت مناسب تعیین می‌شود که در کشورهای متفاوت به صورت‌های مختلف است.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: حداکثر خدمات باید برای حداکثر افراد تأمین شود و در این راه عدالت و حفاظت مالی مدنظر قرار گیرد همچنین تعیین بسته سلامت برای رسیدن به پوشش همگانی باید شفافیت و عدالت را مورد توجه قرار دهد.

وی در ادامه با اشاره به نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری، گفت:‌ ما به عنوان خدمت‌گزار مردم در حوزه سلامت به صورت جدی از کاندیداها درخواست داریم که موضع خود را در مورد حوزه سلامت مشخص کنند و اعلام دارند که سلامت مردم اولویت چندم آنها بوده و چه برنامه‌های خاصی در این زمینه دارند.

وی با اشاره به اینکه در برخی مناظره‌ها به این موضوع کم توجه شد است گفت:‌ در اکثر انتخابات کشورهای پیشرفته سلامت جزو اصلی‌ترین موضوع انتخابات است.