محمد خوددادی پیش از ظهر امروز در آئین اختتامیه نخستین جشنواره مطبوعات و خبرگزاریهای کانون انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه نگاران ایران با اشاره به دغدغههای صنف روزنامهنگاران اظهار کرد: باید به این سؤال پاسخ داده شود که این صنف در کجا قرار دارد و با چه آینده و مخاطراتی روبهرو است.
وی افزود: امروزه صنعت اطلاعات در اختیار رسانهها است و هر کس که تنفس میکند نیز به اطلاعات نیاز دارد و موضوع اطلاعرسانی و برقراری ارتباط از ابتدا دغدغه بشر بوده است.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه 3 انقلاب در عرصه اطلاعرسانی شکل گرفته است، تصریح کرد: نخستین انقلاب مربوط به دیجیتالی شدن رسانه است و این مهم به معنی آن بود که از تلکس به سمت دیجیتال شدن رهسپار شدیم.
خوددادی افزود: یکپارچه شدن سیستمها و حکم اکسیژن یافتن ارتباطات، انقلابهای دوم و سوم بوده است چرا که رسانه و روزنامهنگاری نشان داد که اطلاعات به مثابه هوا و اکسیژن است.
وی با بیان اینکه جایگاه رسانهها این روزها قویتر شده است، تصریح کرد: برخی افراد میگویند شبکههای اجتماعی رقیب ما محسوب میشوند در صورتی که اینگونه نیست و آنها شریک ما هستند؛ ما بینهایت همکار پیدا کردهایم و باید پرسید که آیا امروز برنامهای برای استفاده از این همکاران داریم.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با مطرح کردن این پرسش که چرا صنف روزنامهنگاران به رسمیت شناخته نمیشوند یا بدون بازار کار دچار آیندهای نامعلوم هستند، گفت: پاسخ این پرسشها این است که مقصر اصلی خود ما محسوب میشویم و نخستین کسانی که وظیفه دارند این صنف را به رسمیت بشناسند و برایش تعریفی داشته باشند یا حرمت آن را نگه دارند، دستاندرکاران صنف روزنامهنگاری هستند.
خدادی تصریح کرد: امروز چقدر دانش ما به مهارت تبدیل شده و چه مقدار به سمت بومی شدن حرکت پیدا کرده است؛ چرا حرمت افراد باتجربه و اساتید حفظ نمیشود.
وی تاکید کرد: باید حرمت و جایگاه اساتید و افراد باتجربه صنف روزنامهنگاری حفظ شود و این مهم باید از سوی اهالی رسانه مورد توجه قرار گیرد.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه در تکثیر رسانهها موفق بودهایم، گفت: باید از خود بپرسیم که چقدر در تعمیق رسانهها و معقول شدن آن موفق عمل کردهایم.
خوددادی تصریح کرد: باید به عنوان یک صنف در همه رسانه، فصلی مشترک ایجاد کنیم و دغدغههایی همچون امنیت شغلی، مهارت و ... را مورد توجه قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: ما روزنامهنگاران که به همه افراد خدمت میکنیم و محل انتقال اطلاعات هستیم چقدر به اساتید خود بها دادهایم و باید به این حفظ حرمتها توجه کنیم.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی تاکید کرد: صنف روزنامهنگاران باید بسیج شود و برای جوانان یا برای باتجربهها نسخههای جداگانهای ارائه دهد.
خددادی تصریح کرد: ما رسانههای کشور، وامدار و پاسدار خون شهیدان هستیم و امیدواریم روز به روز شاهد پیشرفت و موفقیت روزنامهنگاران کشور باشیم.