گروه اجتماعی – زندگی ساکنان کلانشهرها آلودگی هوا و آلودگی صوتی عجین شده و گویا هیچ راه فراری برای رهایی از این مشکلات نیست و آنها مجبورند با عوارض ناشی از این نوع آلودگی ها دست و پنجه نرم کنند که متاسفانه در نهایت سلامت جسم و روان خود را از دست خواهند داد.
به گزارش افکارنیوز، پایتخت نشینان در میان سایر شهرها تقریبا وضعیت بدتری دارند و علاوه بر تحمل آلودگی هوای متمادی در طول سال، مجبورند سرو صدای مزاحم حاصل از بوق خودروها در ترافیک های سنگین، صدای بلند سیستم های صوتی خودروها، صدای موتور سیکلت ها، سر و صدای ناشی از ساخت و سازهای بلند مرتبه و ... را تحمل کرده و در شبانه روز گوش به سمفونی ناهنجار صوت های گوشخراش بسپارند و زخم ساز ناکوک آلودگی صوتی را تحمل کنند.
بررسی ها نشان می هد که این نوع از آلودگی تقریبا زیر سایه آلودگی هوا مدفون شده و مورد توجه قرار نگرفته و کمتر مسوولی نسبت به حل آن راهکار اساسی، فوری و جدی ارائه داده است.
هرچند در سال های اخیر با توجه اعضای شورای شهر و شهرداری سعی شد در بخش هایی از بزرگراه های تهران با استفاده از دیوارهای صوتی میزان آلودگی را کاهش دهند اما وضعیت آلودگی هوا در سطح شهر تقریبا هیچ تغییری نکرده و باید گفت در برخی مناطق در مرحله اضطرار قرار دارد که در این میان اوضاع منطقه 9 از سایر مناطق بدتر است به طوری که به مدد حضور فرودگاه مهرآباد و انجام پروازهای مکرر در شبانه روز،میدان آزادی و تردد فراوان خودروها و موتورسیکلت ها ، میزان تراز صدا در این منطقه در دوره زمانی روز تقریبا 76 دسیبل و در شب 75 دسیبل است.
به گفته اعضای شورای شهر مناطق 9 تا 20 وضع مناسبی از نظر آلودگی های صوتی ندارند و باید گفت آلودگی صوتی به عنوان همسایه دیوار به دیوار، آلودگی هوا دست در دست هم عرصه را برای پایتخت نشینان تنگ کرده اند و سبب شده اند تا اقدامات انجام شده اثر بخش نباشد.
در آخرین اقدام به منظور کاهش میزان آلودگی صوتی این بار نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به یاری شهروندان آمده و قانونی را مصوب کرده اند و بر اساس آن برای منابع متحرک و ثابت ایجاد کننده آلودگی هوا، جرایمی در نظر گرفته اند.
به گزارش افکارنیوز، نمایندگان مجلس در نشست علنی روز سه شنبه 29 فروردین ماه، در جریان بررسی لایحه هوای پاک، با ماده 29 این لایحه موافقت کردند.
براساس ماده 29 این لایحه، ایجاد هرگونه آلودگی صوتی توسط منابع ثابت و متحرک، ممنوع است و در مورد منابع ثابت، مرتکب به پرداخت جریمه نقدی از 10 میلیون ریال تا 20میلیون ریال محکوم میشود.
در تبصره1 این ماده آمده است: نیروی انتظامی مکلف است راننده وسایل نقلیه موتوری را برای بار اول ملزم به جریمه نقدی معادل یک میلیون (1.000.000) ریال، درصورت تکرار برای بار دوم؛ 2 برابر جریمه مذکور و درصورت تکرار بیش از دوبار به جریمه نقدی معادل سه میلیون (3.000.000) ریال محکوم کند.
براساس تبصره2 این ماده، آییننامه اجرائی این ماده توسط سازمان و با همکاری دستگاه های مربوطه حداکثر ظرف مدت سهماه از تاریخ ابلاغ این قانون تهیه میشود و بهتصویب هیأت وزیران میرسد.
با این اوصاف رانندگان خودروها و موتور سیکلت ها باید بدانند هر بوق نابجای آنها بین 100 تا 300 هزار تومان برایشان آب خواهد خورد .
امید است با تصویب و اجرای کامل این قانون و با همکاری بیشتر دولت و شهرداری حداقل آرامش به شهرمان بازگردد و شهروندان بتوانند ساعاتی را بدون هرگونه صدای مزاحم به استراحت بپردازند.
مهرنوش حیدری