طبق نتایج یک مطالعه جدید، مصرف بیشتر اسیدفولیک در طول بارداری موجب کاهش ریسک فشارخون بالا در کودکان می شود.
دکتر ژیائوبین وانگ، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بوستون، در این باره می گوید: «مطالعه ما بار دیگر نشان می دهد که منشاء بروز فشارخون از همان سنین ابتدایی است.»
وی در ادامه می افزاید: «یافته های ما این احتمال را افزایش می دهد که ارزیابی اولیه ریسک و انجام اقدامی در مورد آن قبل از بارداری و در طول بارداری ممکن است منجر به شیوه های جدید پیشگیری از فشارخون بالا و پیامدهای آن در طول زندگی و در نسل های بعدی شود.»
تیم تحقیق در این مطالعه به بررسی داده های حدود ۱۳۰۰ جفت مادر و فرزند متولدشده در مرکز پزشکی بوستون پرداختند. مادران و فرزندان از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴ تحت نظر بودند.
محققان به بررسی تاثیر میزان اسیدفولیک بر فاکتورهای پرخطر بیماری قلبی از جمله فشارخون بالا، دیابت و چاقی در طول بارداری و به طور جداگانه بر فشارخون کودک پرداختند.
درحدود ۲۹ درصد کودکان از سن ۳ تا ۹ سال مبتلا به فشارخون سیستولیک بالا بودند. فشارخون سیستولیک عدد بالایی به هنگام خواندن فشارخون است. کودکان مبتلا به فشارخون بالاتر بیشتر دارای مادران مبتلا به چاقی قبل از بارداری، فشارخون بالا و دیابت بودند.
این کودکان بیشتر دارای وزن پایین به هنگام تولد، سن پایین تر بارداری و شاخص توده بدنی بالاتر بودند.
محققان دریافتند میزان بالاتر اسیدفولیک در طول بارداری با ۴۰ درصد ریسک کمتر فشارخون بالا در بین کودکان مادران دارای فاکتورهای پرخطر بیماری قبلی مرتبط بود.