دکتر مصطفی اسماعیلی افزود: فراموشی و کم دقتی در رعایت نکات بهداشتی توصیه شده هنگام استفاده از شوینده های شیمیایی به دلیل مشغله زیاد و خستگی می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد.
وی با اشاره به افزایش استفاده از شوینده ها در ایام پایانی سال، خاطرنشان کرد: شوینده ها با همان مکانیسم برطرف کننده آلودگی، می توانند به پوست، چشم ها و مجاری تنفسی آسیب جدی وارد کنند.
رئیس اداره آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: تماس های مکرر مواد شوینده و تمیزکننده با پوست، موجب التهاب، درد و سوزش خواهد شد؛ همچنین این شوینده ها با تحریک مخاط تنفسی، موجب بروز سرفه و گلودرد می شوند.
اسماعیلی با اشاره به خطرات استفاده از شوینده ها در تاریکی، تصریح کرد: استفاده از مواد شیمیایی در تاریکی می تواند مشکل آفرین باشد؛ هنگام مصرف مواد شیمیایی حتما باید ابتدا اطلاعات موجود روی محصول را در نور کافی مطالعه و سپس آن را مصرف کرد.
وی به مردم توصیه کرد که شوینده ها به ویژه سفیدکننده ها را در محیط بسته استفاده نکنند و اگر محیط هم بسته بود باید از وجود جریان هوا از یک منفذ باز مطمئن باشند.
وی ادامه داد: اگر هوا تا آن اندازه سرد بود که باید شوینده های شیمیایی را در محیط بسته مصرف کرد، باید با صبر، زمان شستشو را به زمان بهتر موکول کرد.
رئیس اداره آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: اختلاط مواد شیمیایی مانند جوهرنمک و سفید کننده ها با بخارات و گازهای متصاعد شده، بسیار سمی خواهد بود و حتی امکان خفگی وجود دارد.
اسماعیلی تاکید کرد: در زمان نظافت سطوح و کار با ترکیبات شوینده و پاک کننده، استفاده از دستکش لاستیکی، لباس آستین بلند، شلوار بلند، جوراب، کفش جلوبسته و ماسک، ضروری است.
وی یادآور شد: فراموشی، کم دقتی، تساهل و تسامح در رعایت نکات توصیه شده در خصوص شوینده های شیمیایی به دلیل مشغله و خستگی در موارد بسیاری موجب غفلت از کودکان کهنسالان و بیماران می شود و می تواند عوارض خطرناکی به همراه داشته باشد.
اسماعیلی گفت: بنابراین برای پیشگیری باید بعد از هربار استفاده از شوینده ها، درب آنها را دوباره بست و در مکانی خنک و دور از تابش نور قرار داد؛ همچنین لازم است کودکان، افراد دارای آسم و سایر بیماری های تنفسی را از معرض این مواد شوینده، دور نگه داشت.