نباید رویکرد ما نفی چهارشنبه سوری باشد

مرتضی طلایی پس از بازدید که در هفته گذشته اتفاق افتاد با بیان اینکه برنامه‌های‌ مناسبی برای مدریت حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی وجود ندارد اظهار داشت: جامعه کنونی دچار آسیب‌های اخلاقی شده است و مهمترین عوامل پیوند دهنده و انسجام‌بخش حوزه اخلاقیات اجتماعی است.

وی ادامه داد: عملکرد ما مسئولان از آستانه تحمل اجتماعی مردم کاسته است به طوری که اعتماد مردم نسبت به مسئولان کمرنگ شده و در نتیجه دیگر مردم توجهی به حرف‌های  زده شده نمی‌کنند.

طلایی با تاکید بر اینکه باید به بازسازی روابط اجتماعی و فرهنگی در جامعه بپردازیم، افزود: یکی از سیاست‌های ابلاغ شده به محلات این است که در سند برنامه سال 96 اخلاق و نشاط اجتماعی را در نظر بگیرند.

رئیس ستاد هماهنگی شورایاران با اشاره به لزوم بازسازی برنامه‌های اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و هنری، عنوان کرد: با توجه به اخلاقیات اجتماعی که امروزه شاهد آن هستیم باید بگوییم ما تنها یک اقیانوس گسترده‌ای درست کرده‌ایم که عمقش یک میلیمتر است و در واقع سال 96 را باید براساس تمام برنامه‌های اجتماعی، فرهنگی‌،آموزشی و هنری معطوف به بازسازی و احیای اخلاقیات اجتماعی کنیم.

طلایی با اذعان به اینکه نشاط اجتماعی از جمله مواردی است که ما مسئولان باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشیم، بیان داشت: نشاط اجتماعی باید به عنوان نیاز همگانی در جامعه مورد توجه قرار گیرد اگر ما بخواهیم بعدها مدیریت کنیم بعدها نمی‌توانیم بدون درنظر گرفتن این نیاز حرکت کنیم.

وی درخصوص اجرای چهارشنبه‌ سوری امسال، گفت: فرصتی به واسطه شهادت آتش‌نشانان که اخیرا در حادثه پلاسکو اتفاق افتاد برای کشور فراهم شد تا جامعه نسبت به مساله ایمنی در مقابل چهارشنبه‌سوری که یک آیین کهن در بین ایرانیان تلقی می‌شود هوشیار باشند.

رئیس ستاد هماهنگی شورایاران، افزود: نباید رویکرد ما نفی چهارشنبه سوری باشد زیرا در این صورت جامعه را در مقابل خود قرار می‌دهیم بلکه برای برگزاری این آیین سنتی باید نکات ایمنی را به خوبی رعایت کنیم.

طلایی با اشاره به اینکه مدیران باید با پذیرفتن اجرای این آیین سنتی برای جامعه برنامه‌ریزی کنند، افزود: دوره‌ای که بنده به عنوان رئیس پلیس تهران به مردم خدمت می‌کردم برای نخستین ‌بار از زبان نیروی انتظامی کلمه چهارشنبه سوری را به کار بردم و با مخالفت خیلی از مسئولان مواجه شدم اما در برابر انتقادات ایستادگی کردم.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در آن زمان وقتی مردم از زبان رئیس پلیس پایتخت کلمه‌ای تحت عنوان چهارشنبه سوری را شنیدند 50 درصد جامعه برای گوش کردن نکاتی مانند رعایت سد معبر، آسیب نزدن به اموال عمومی از جمله انبارها، درها و دیوار ساختمان‌ها با ما همراه شدند.

وی تصریح کرد: وقتی نبایدها را در پس کلمه چهارشنبه سوری مطرح کردم توانستم موضوعی که یک ماه دغدغه مردم بود را به یک شب و تنها در 2 ساعت برسانم.

طلایی با درخواست  از دیگر رسانه‌ها برای پرداختن به موضوع توسعه اجتماعی، گفت: یکی از سیاست‌های برنامه سال 966 این است که توسط رسانه‌ها نشاط اجتماعی را توسعه دهیم.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه مسئولان باید پاسخگوی مطالبه‌های مردم باشند، گفت: پاسخ دادن مسئولان به مطالبه مردم یک وظیفه است باید از فضاهای مناسب مانند مساجد و کانون‌های محلات برای حل مشکلات مردم استفاده کنیم.

وی افزود: تدوین الگوی مطالبه‌گری مردم در برنامه سال 96 به محلات ابلاغ شده است تا مردم با محور قرار دادن مساجد و کانون‌های محلات در حضور مسئولان دغدغه‌های خود را مطرح کنند.

طلایی پاسخ مسئولان به مطالبه مردم را تخلیه فشار افکار عمومی دانست و گفت: به طور مثال بهتر است در مساجد طبق امر مقام معظم رهبری که موضوع کرسی‌های آزاداندیشی را مطرح کردند فضایی را ایجاد کنیم تا جوانان و نوجوانان به عنوان کرسی‌های آزاداندیشی با حضور متخصصان حوزه‌های مختلف به گفت‌وگو بپردازند.

رئیس ستاد هماهنگی شورایاران با تاکید بر اینکه با پیگیری مطالبه مردم می‌توانیم فشار مشکلات آنها را کاهش دهیم تا به بحران تبدیل نشود، ادامه داد: باید با برنامه‌ریزی‌های مناسب هر چه توانمندی‌ها و مهارت‌های جوانان و جوانان را افزایش دهیم.

وی با اشاره به اینکه محلات باید کارآمدتر شوند، تصریح کرد: باید برنامه‌های شفاهی محلات به عمل تبدیل شوند تا بتوانیم مشکلات را مدیریت کنیم.

طلایی با بیان اینکه سیستمی تحت عنوان مدیریت هماهنگ را در محلات ایجاد کرده‌ایم گفت: امروز مساجد، هیات‌ها و پایگاه‌های بسیج در محلات در کنار هم هستند تا با استفاده از مشارکت‌های مردم در صدد رفع مشکلات محلات باشند.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران، ادامه داد: برای اینکه نشان دهیم ما مردم را فراموش نکرده‌ایم و در برنامه‌های خود اولویت با رفع مشکلات مردم است درصدد ایجاد فضا برای مطرح کردن مشکلات در محلات باشیم.