هنگامی که شما دچار عفونت ادراری میشوید، فکر میکنید با نوشیدن آب فراوان میتوانید از شر این عفونتها رهایی یابید در حالی که این کار در برخی از موارد عفونی، کارایی دارد و میتواند مثمر ثمر واقع شود اما محققان میگویند این ایده درست نیست؟ چون قرار گرفتن در معرض عفونت کلیه بسیار جدیتر از آن است که دست به خود درمانی بزنیم.
منشاء عفونت کلیه از وجود باکتریهای مضری است که در مثانه شکل میگیرند که باعث عفونی شدن مثانه میگردد. یک اورولوژیست از دانشگاه ایالتی اوهایو میگوید اگر باکتری در مثانه باقی بماند به مرور زمان باعث عفونت کلیه نیز میشود.
عفونت کلیه در جامعه پزشکی به عنوان پیلونفریت شناخته میشود و به هیج وجه نباید دست کم گرفته شود. این عفونت بسیار جدی است و شخص بیمار نیاز به مراقبت ویژه در این مورد دارند.
اورولوژیست دیوید کافمن از مرکز اورولوژی نیویورک میگوید نباید حتی یک لحظه فکر کرد کسی که دچار عفونت کلیه شده بیمار نیست، باید بدانیم که عفونت مثانه بسیار ناراحت کننده است، اما عفونتهای کلیوی میتواند علاوه بر ناراحتی، کشنده نیز باشد. وی افزود؛ متاسفانه این بیماری بسیار شایع است. این عفونت یکی از رایجترین موارد برای عمل اورولوژی عمومی است.
دیوید کافمن میگوید: عفونت کلیوی برای زنان بیشتر اتفاق میافتد، زیرا آنها سعی میکنند این علائم عفونی را یادداشت کنند و یا با استفاده از نوشیدن فراوان آب، داروهای خانگی و یا نوشیدنیهای متفاوت به درمان عفونتهای ادراری بپردازند.
کافمن در ادامه میگوید نوشیدن قره قروط ها (نوشیدنیهای ترش و اسیدی) باعث نابودی باکتریها نمیشود و این کار راه درستی برای درمان عفونتهای ادراری نیست این کار فقط ادرار را اسیدی میکند. گرچه باکتریها ذغال اخته را دوست ندارند اما این دلیل نمیشود که آنها آنجا را ترک کنند.
چگونه فرق بین عفونت مثانه با عفونت کلیه را تشخیص دهیم
آیا روشی برای تشخیص عفونت مثانه با عفونت کلیوی هست؟ از کجا باید آن را تشخیص دهیم؟ کافمن به این سوال اینگونه پاسخ میدهد که عفونتهای ادراری میتوانند منشاء کلیوی یا مثانهای داشته باشند چون به هم مربوط هستند، اما علائم و نشانههای این دو عفونت با هم فرق دارند. نشانههای عفونت مثانه معمولا با سوزش در موقع ادرار کردن همراه است و همچنین دفعات دفع ادرار در اینگونه مواقع بالا میرود و در پارهای اوقات وجود خون در موقع دفع ادرار مشاهده میشود. اما در عفونتهای کلیوی احساس درد در نواحی پشت (پهلوها)درست جایی که کلیهها واقع شدهاند، حس میشود و نیز این درد در موارد شدیدتر همراه با تب و لرز میباشد. در ضمن اگر عفونت حاصل از کلیهها درمان نشود، این عفونت به گردش خون راه یافته و باعث مرگ شخص بیمار میگردد.
روشهای درمان عفونتهای ادراری
مهم این است که علائم عفونت مثانه خود را خیلی زود تشخیص دهید و به درمان توسط پزشک نه خوددرمانی بپردازید. اما اگر دچار عفونت کلیوی شده باشید به یک متخصص بیماری کلیوی مراجعه نمایید تا پزشکان با آنتی بیوتیکهایی خوراکی و یا حتی آنتی بیوتیکهای تزریقی بسته به میزان عفونت شما به درمان آن بپردازند.
روشهایی برای کاهش ابتلال به عفونت مثانه و کلیه وجود دارد، مهمترین آن این است که؛ برای جلوگیری از این گونه عفونتها؛ قبل و بعد از هر بار رابطه جنسی مقدار فراوانی نوشیدنی که بهترین آنها آب است مصرف گردد تا با ادرار کردن مقدار باکتریهایی که جمع شدهاند، دفع شوند. این باکتریها میتوانند زمینه ساز عفونت باشند.
آخرین نکته
برای درمان عفونتهای ادراری به هیچ وجه دست به خود درمانی نزنید، چون این کار ممکن است نه تنها به درمان شما منتهی نشود بلکه اوضاع را بدتر کند و شما را در معرض خطر بسیار بزرگتری قرار دهد.