ایرج حریرچیکه به منظور افتتاح پروژههای عمرانی بهداشتی درمانی به نیشابور سفر کرده است، با تاکید بر اینکه، دستاوردهای مثبت اجرای طرح تحول سلامت ناشی از زحمات و تلاش مجریان طرح است، اظهار داشت: لازم است از پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان، بهورزان و پرسنل اداری به عنوان مجریان طرح تشکر کنم.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه افزود: خوشبختانه شاخصهای بهداشتی و درمانی افزایشی بیش از میزان هزینه کردشان داشتند و سال گذشته 820 میلیون بار مراجعه سرپایی و 8 میلیون بار بستری در بخش های دولتی و خصوصی کشور داشتیم.
وی با اشاره به اینکه، قبل از اجرای طرح به مدت 20 سال رتبه عملکردی وزارت بهداشت در بین 39 دستگاه دولتی 32 تا 37 بوده است، گفت: در نظرسنجیهای دو سال اخیر و پس از اجرای طرح نظام سلامت، رتبه اول و دوم را کسب کردیم.
معاون کل وزارت بهداشت عنوان کرد: شهر نیشابور عقب افتادگیهای جدی در زیر ساختهای بهداشتی و درمانی داشته که اقدامات خوبی شده اما کافی نیست همانطور که رهبر معظم انقلاب در دیدار مردمی دیروز فرمودند: "در خیلی از شاخصها در کشور رشد هزار، دوهزار و 6 هزار درصدی داشتیم اما باز هم کافی نیست".
وی با اشاره به اینکه، در حال حاضر به ازای هر هزار نفر جمعیت یک و نیم پزشک و رتبه 17 و 18 را در میزان پرستاران داریم، گفت: براساس استانداردها یک بیمار نباید برای دریافت خدمات بیمارستانی بیش از 30 کیلومتر تا رسیدن به بیمارستان را طی کند که با اجرای طرح تحول اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده است.
حریرچی با تاکید بر اینکه، هیچ کشوری در دنیا در 20 سال اخیر نتوانسته هزینههای بهداشتی درمانی را کاهش دهد، افزود: تغییر بافت سنی جمعیت و افزایش امید به زندگی تغییری در روند ارائه خدمات درمانی ایجاد کرده است همانطور که در بخش کنترل بیماریهای واگیر بسیار خوب عمل شد، اکنون در بخش بیماریهای غیر واگیر باید تلاش کنیم تا بار مالی ناشی از آنها را کاهش دهیم.
قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اقدامات بهداشتی درمانی صورت گرفته در این منطقه افتخار بزرگی است که صرف نظر از خدمت رسانی ثواب و پاداش اخروی نیز به همراه دارد.