تجهیزات ما برای بحرانهای بزرگ کافی نیست

مرتضی طلایی ظهر امروز در چهارمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال انقلاب اسلامی در ارتباط با اینکه پس از حادثه پلاسکو برای ایمن‌سازی ساختمانهای مشابه پلاسکو چه تمهیداتی اندیشیده شده تا بار دیگر شاهد چنین تجربیات تلخی نباشیم، اظهار کرد: بهتر است سؤال را اینگونه پرسید که باید چه درسهایی از حادثه پلاسکو گرفت، ابتدا باید شرایط را برای پیش‌بینی حوادث غیرقابل پیش‌بینی و غیرمترقبه فراهم کنیم و این موضوع صرفا شامل ساختمانها نمی‌شود و در همه ابعاد اعم از فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مطرح است.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه منطق علم مدیریت می‌گوید که باید پیش‌بینی را قبل از حادثه داشته باشیم که سازوکار آن بحث مشخصی دارد، خاطرنشان کرد: بعد از مرحله پیش‌بینی‌ها باید وارد پیشگیری شویم که در این بعد چند مسئله مطرح است.

وی افزود: اول از همه جامعه هدف ما که مردم و شهروندان هستند و نقش اول را ایفا می‌کنند باید مورد آموزش قرار گیرند تا بتوانند در پیشگیری ازحوادث اثری مثبت و فعال داشته باشند.

طلایی با اشاره به اینکه در این ساختار هم بحث آموزش، هم آگاهی و هم نقش‌آفرینی شهروندان برای پیشگیری از حوادث مطرح است، تصریح کرد: کار دوم مدیریت است زیرا با این شیوه مدیریت بحران نمی‌توانیم به استقبال از حوادث غیرمترقبه برویم کما انیکه حادثه پلاسکو نیز نشان داد که در زمینه مدیریت بحران ضعیف هستیم.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نیازمند مدیریت پکپارچه در عرصه بحرانها هستیم، گفت: با وجود تعداد دستگاه‌‌هایی که هر کدام خود را در این حوزه مدعی می‌دانند نمی‌توانیم مدیریتی پکپارچه و واحد داشته باشیم.

وی افزود: بحث سوم مربوط به تجهیزات است که در مواقع مدیریت بحران به کار می‌آید و تمامی بخشها و دستگاه‌ها باید مجهز باشند.

طلایی با بیان اینکه تجهیزات ما برای بحرانهای بزرگ کافی نیست، تصریح کرد: بعد از آموزش، مدیریت و تجهیزات نهایتا بحث پیوست فرهنگی و اجتماعی مطرح است.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با ضرورت داشتن پیوست فرهنگی و اجتماعی برای بحرانها عنوان کرد: در حادثه پلاسکو شاهد بودیم که شبکه‌های اجتماعی و رسانه ملی به شکل شبانه‌روز اقدام به انتشار گزارشهایی می‌کردند که گاه جریانهای مخالف نظام نیز با استفاده از همین بسترها، دست به شایع‌پراکنی‌های خود زدند؛ این موضوعات نشان داد که پیوست فرهنگی ـ اجتماعی برای مواجهه با بحرانها نداریم.

طلایی در پاسخ به این سؤال که تدوین این پیوست فرهنگی و اجتماعی با کیست، گفت: این موضوع همان ضعفی است که در بحث مدیریت داریم؛ به طور طبیعی برای مواجهه با این مسائل سازمان مدیریت بحران مسئولیت دارد که سازمانی ملی است و همه دستگاه‌ها باید خود را مکلف به پاسخگویی در برابر آن بدانند.

وی با بیان اینکه همه دستگاه‌‌ها باید خود را مکلف به همکاری با این ستاد بدانند، تصریح کرد: ستاد بحرانی که دیگران خود را در برابر آن مکلف به پاسخگویی نمی‌دانند، عملا ستادی خنثی است و باید در ارتباط با نقش آن تجدید نظر شود.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین در پاسخ به این سؤال که برخی کسبه سابق پلاسکو که اکنون در مجتمع نور تهران اسکان داده شدند نسبت به موقعیت مکانی خود گلایه‌مند بوده و معتقدند که این پاساژ از رونق کافی برخوردار نیست، گفت: پاساژ نور بالاخره راه می‌افتد و از این بابت مشکلی وجود ندارد.

طلایی افزود: پاساژ نور از این جهت برای کسبه سابق پلاسکو در نظر گرفته شد که معتقد بودیم مجموعه خانوارهایی که در ساختمان پلاسکو زندگی می‌کردند، نباید در شب عید دچار مشکل می‌‌شدند؛ با این حال باید حمایت همه‌جانبه‌ای از صاحبان کارگاه‌ها، تولیدکنندگان و کارگران صورت گیرد تا شرایط کسب آنها به حالت اولیه و نرمال بازگردد.