زیر پوست «دختران» و «پسران» در اینستاگرام

کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند دختران بسیار بیشتر از پسرها به شبکه های اجتماعی در سراسر دنیا علاقه‌مند بوده و در معرض آسیب های ناشی از آن قرار دارند.

 
دسترسی به شبکه های اجتماعی آسان است به طوری که عضویت در آن‌ها در کمتر از پنج دقیقه صورت می‌گیرد.شبکه‌های اجتماعی مکانی است خارج از دسترس والدین که نوجوانان به شدت به آن وابسته هستند.
 
افراد در این فضای مجازی می توانند خود را پشت هویتی دروغین مخفی کنند و با نام‌های متعدد حس اطمینان را به کاربران دیگر القا کنند.
 
بررسی ها نشان می دهند؛ معمولا دختران در اینستاگرام عکس های زیادی از خود به اشتراک می گذارند و گویی لایک کردن و اضافه کردن متن هایی در خصوص اینکه آنها زیبا هستند و در یک موقعیت خوب عکس گرفته اند برای آنها مانند اکسیژن ضروری و حیاتی است.
 
آنها پس از هر پست تمایل دارند دوستان و آشنایان عکس های آنها را لایک کنند و به این ترتیب احساس اعتماد به نفس پیدا می کنند.
 
اغلب دیده می‌شود که افراد برای گرفتن عکس به دنبال موقعیت مکانی خوب می گردند و تمام ذهنشان درگیر فرستادن عکس یا سوژه جدیدی برای صفحه پروفایل خودشان است. آنان حتی به خاطر این موضوع متحمل هزینه های سنگینی می شوند و به زندگی‌شان لطمه وارد می‌کنند.
 
همه این‌ها در حالی رخ می‌دهد که افراد دارای ویژگی های جسمی یا چهره‌های عادی به شدت اعتماد به نفس خود را از دست داده و گوشه گیر و منزوی می شوند. برخی هم که دچار چاقی و اضافه وزن هستند، دست به کارهای خطرناک می‌زنند تا وزن خود را به سرعت کاهش دهند.
 
بسیاری از کارشناسان اجتماعی اعتقاد دارند، چنین رفتارهایی از سوی برخی کاربران بویژه در اینستاگرام خودنمایی را در میان افراد افزایش داده‌اند و منجر به شکل‌گیری یک نوع زندگی ویترینی شده‌اند.
 
کارشناسان به افراد توصیه می کنند برای حفظ سلامت روحی و جسمی و نیز حفاظت از حریم شخصی خود به شبکه های اجتماعی وابسته نشوند و مدت زمان زیادی را در این شبکه ها سپری نکنند. 
 
همچنین توصیه می‌شود افراد با کسانی که نمی شناسند و هیچ آشنای واسطی بین آنها نیست به سادگی اعتماد نکنند، اطلاعات شخصی خود را به هیچکس ندهند و از فرستادن عکس شخصی، خانوادگی یا تصاویر خانه جدا خودداری کنند.
 
برخی از افراد آنقدر غرق در افراط گری می شوند که به بدن خودشان آسیب وارد می کنند چرا که این مسئله موجب تغییر ساختار عصبی مغز، افزایش احتمال بروز رفتارهای افراطی و در نتیجه اعتیاد می‌شود. نباید فراموش کرد که حضور زیاد در بسیاری از موارد در این شبکه‌ها می‌تواند به بهای ضربه به روابط سالم اجتماعی و خانوادگی تمام شود.
 
روانشناسان در این خصوص تاکید می‌کنند که افراد باید در درجه اول برای خود اهمیت قائل شوند و به جای اتلاف وقت در این شبکه‌ها، با یادگیری مهارت‌های جدید و برقراری ارتباطات موثر اجتماعی با اطرافیانشان به زندگی‌شان سر و سامان دهند.