بهرام پارسایی بعدازظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران در ابتدا با اشاره به برنامه ششم توسعه کشور، اظهار داشت: لایحهای را که دولت برای برنامه پنجساله ششم توسعه به مجلس آورد یک لایحه آرمانی است و بخش بسیاری از آن اجرایی نخواهد شد، گرچه نمایندگان مجلس بیشتر توان خود را برای چکشکاری و پرمایهتر کردن آن به کار بستند.
وی با اشاره به این موضوع که تنها 25 درصد برنامه پنجم توسعه اجرایی شده، افزود: هزینه مواردی که در برنامه ششم مطرحشده نیز در توان دولت نیست که به قول سعدی «دخلش 19 و خرج 20» است اما بههرحال با تلاش نمایندگان امیدواریم که تا حدود بسیاری اجرایی شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: لایحه ششم توسعه دولت در ابتدا 34 ماده بود اما مجلس با بررسی این لایحه، 110 ماده دیگر نیز به آن اضافه کرد که انجام این تغییرات به این شکل در لایحه دولت، برای نخستین بار در تاریخ مجلس اتفاق افتاد.
پارسایی در ادامه با اشاره به دو رویکرد مهم خود در تصویب این لایحه در بخش سلامت و گردشگری اظهار داشت: اختصاص درآمدهای مردمی به مکانهای گردشگری که بهصورت هیاتامنایی اداره میشوند، یکی از پیشنهادهای ما بود که در مجلس تصویب شد تا درآمد حاصل از این مکانها صرف خودشان شود و برای نمونه مکانهایی مانند حافظیه که 80 سال است هیچگونه تغییری پیدا نکرده، با این مصوبه، رونق بهتری خواهد یافت.
وی ادامه داد: تابهحال صنعت گردشگری زیر نظر بخشهای گوناگونی فعالیت داشت که با پیشنهاد ما به مجلس قرار شد که ازاینپس بهصورت مستقل عمل کرده و تنها سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کار را مدیریت کند که چالشهای موجود در این زمینه نیز با تعامل دستگاهها قابل حلوفصل است.
این نماینده مجلس در مورد بخش درمان لایحه ششم توسعه نیز گفت: یکی از موارد مطرحشده در لایحه ششم، تجویز داروهای ملی از سوی پزشکان است که این طرح باوجود خوبیهایی که داشت، ایرادهایی نیز بر آن وارد بود که پیشنهاد دادیم زمان بازنگری داروها در شورای پزشکی بهجای یک سال، هر سه ماه یکبار باشد تا داروهای جدیدی که در دنیا تولید میشود نیز به داروهای ملی اضافه شده و پزشکان و مردم از تجویز و استفاده آن محروم نشوند.
پارسایی درباره برنامه بودجه که قرار است از فردا در مجلس بررسی شود نیز اظهار داشت: یکی از پیشنهادهای بنده هم در سطح استانی و هم در سطح ملی اختصاص بودجه برای انتقال کمربندی شهرهایی مانند شیراز بود که با گذر زمان توسعه یافتهاند و در حال حاضر کمربندی آنها در درون شهر تبدیل به قتلگاه شهروندان شده است که با رایزنی مناسب با کمیسیون تلفیق امیدواریم بودجه لازم را به این امر مهم اختصاص دهیم.
وی در تشریح پیشنهاد دیگر خود نیز گفت: بهاتفاق چند تن از نمایندگان پیشنهاد اختصاص 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی با اجازه رهبری را برای آبرسانی مناطق روستایی ارائه دادیم که در حال حاضر با تانکر به این مناطق آبرسانی میشود که این کار از مهاجرت روستائیان به شهر و حاشیهنشینی در شهرها جلوگیری خواهد کرد.
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به پرسش یکی از خبرنگاران درباره مسائل مطرحشده در مورد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و خصومت شخصی وی با رئیس آن، اظهار داشت: مشکل دانشگاه علوم پزشکی جدی بوده و هیچ شکی در آن نیست و بنده با آمار و مستند میگویم که ما هیچگونه توسعه زیرساختی را در بخش درمان در این حوزه در شهر شیراز شاهد نبودیم بهطوریکه درخور این شهر و جمعیت آن باشد، بنابراین برای حل این مسئله باید راهکاری اندیشید.
پارسایی با ادعای اینکه مشکل من با دانشگاه علوم پزشکی شخصی نیست، خاطرنشان کرد: بنده به دلیل توجه به منافع عمومی و مصالح مردم این مشکل را مطرح میکنم، چراکه کرامت انسانی ایجاب میکند که ما با بیماران برخورد مناسبی داشته باشیم و من در بحث سلامت مردم بههیچعنوان با کسی تعارف ندارم و به اعتقاد بنده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی باید توسط اعضای هیاتعلمی دانشگاه انتخاب شود که به نظر میرسد در شیراز، ما با یک سوءمدیریت در دانشگاه علوم پزشکی روبهرو هستیم.
وی با اشاره به بازدید سرزده خود از بیمارستان نمازی شیراز مدعی شد: در بازدیدی که روز گذشته از این بیمارستان داشتم، از وضعیت رسیدگی به بیماران و ازدحام جمعیت متأسف شدم و در آنجا حتی اجازه عکس گرفتن نیز به ما بهعنوان یک نماینده ملت ندادند بهطوریکه فکر کردیم به یک منطقه نظامی واردشدهایم! و بیماران به من گفتند که چند روز است که در اینجا معطل نوبت و انجام درمان هستند.
وی افزود: امسال دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بورد تخصصی صاحب جایگاه ویژهای نشده است و این را بر اساس اطلاعات موثق میگویم و ما در بحث آموزش نیز در این دانشگاه بسیار ضعیف عمل کردیم، افزونبر اینکه بسیاری از موفقیتهای دانشگاه مرهون دانشجویان نخبه و رتبه بالا است که این دانشگاه را بهعنوان برند انتخاب میکنند.
وی همچنین اظهار داشت: بنده مشکلات بخش درمان را در قالب یک تذکر به وزیر بهداشت مطرح کردم و منتظر جواب وی و وزارت بهداشت هستیم و به جوابهای دروناستانی که از روی دستپاچگی ارائه میشود بسنده نخواهیم کرد، چراکه در این استان برای اینکه بخواهند مسئله را جمع کنند، جوابهایی میدهند که قانعکننده نیست، اما بههرحال بنده در مورد سلامت مردم کوتاه نخواهم آمد که بهزودی همهچیز مشخص خواهد شد.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه در بازدید خود از بیمارستان نمازی اجازه گرفتن عکس را به وی ندادهاند، گفت: امروز برخلاف ما در کشورهایی مانند ترکیه و... خودشان از بیمارستانها عکس گرفته و به تبلیغ میپردازند و امکانات درمانی خود را برای توسعه توریستدرمانی به دنیا نشان میدهند اما ما چنان وضعیت وخیمی داریم که عکسبرداری را در بیمارستانها ممنوع کردیم، در صوتی که هیچ اشکالی ندارد که اگر قدرت رقابت با بیمارستانهای دیگر را داریم، این اجازه را بدهیم.
پارسایی افزود: بنده دیروز با دیدن این مسائل در بیمارستان نمازی در بحث توریستدرمانی بسیار ناامید شدم چراکه هنگامی ما در ارائه درمان به بیماران خود اینچنین مشکلداریم چگونه میتوان به بیماران دیگر کشورها بپردازیم.
وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران که برخلاف نظر پارسایی معتقد به موفقیت دانشگاه علوم پزشکی در توسعه زیرساختها بر اساس شواهد و آمارها بود نیز مدعی شد: ما آمار داریم که هیچگونه توسعهای درخور شهر شیراز در بحث درمان در دانشگاه علوم پزشکی انجام نگرفته و اگر مرکز درمانی یا بیمارستانی نیز ساختهشده به کمک خیریهها بوده است.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: حتی در ساخت بیمارستانها نیز به دلیل رویکرد به شمال شهر، اشتباه صورت گرفته و با توجه به اینکه بیشتر بیماران از جنوب شهر میآیند، بهتر است که در آنجا بیمارستان بسازیم و ما نیز بهعنوان نمایندگان مجلس ورود خواهیم کرد.
پارسایی با اشاره به اینکه نمیخواهم مسئله دانشگاه علوم پزشکی برجسته شود نیز اظهار داشت: بههرحال کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی هفته آینده تمام حقایق را در مورد دانشگاه علوم پزشکی خواهد گفت و بهتر است که دیگر تا زمان ارائه این گزارش صحبتی نکنیم.
وی همچنین در مورد بخش پیوند دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: بنده اطلاعات موثق دارم که داروهای بخش پیوند بیمارستان نمازی در بازار سیاه به فروش میرسد و بدون شک این مسأله نیز در گزارش کمیسیون اصل 90 خواهد بود.
پارسایی در مورد اینکه آیا با توجه به مشکلاتی که درباره دانشگاه علوم پزشکی مطرح کرده، پیشنهادی نیز برای بهبود کار دارد یا نه اظهار داشت: به نظر من مشکل در مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شیراز است و معتقدم که رئیس دانشگاه باید با نظر هیاتعلمی انتخاب شود.
این نماینده مجلس در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه مشکل این دانشگاه بهتر بود که بهصورت مسالمتآمیز حلشده نه به رسانهها کشیده شود، افزود: در ابتدا ما موضوع را با وزیر مطرح کردیم و وی کار را به استاندار فارس واگذار کرد و پسازآن زیر حرفش زد تا اینکه ما مجبور شدیم کار را جدیتر دنبال کنیم.
وی اضافه کرد: در بحث دانشگاه علوم پزشکی شیراز ما کاری به منافع شخصی افراد نداریم بلکه بهعنوان نمایندگان ملت، باید از حق مردم دفاع کنیم و با توجه به ظرفیتهای مجلس از اهرمهای قانونی مانند سؤال، تذکر و استیضاح برای اصلاح امور استفاده خواهیم کرد.
پارسایی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به پرسش دیگری درباره تلفات تصادفات جادهای و راهکار مجلس در این مورد گفت: یک مافیا در صنعت خودرو وجود دارد که اجازه ورود هیچکس را به این بخش نداده که با تولید محصولات بیکیفیت، امکان هیچگونه توسعه و تغییری را به رقبا نمیدهد و عامل بسیاری از کشتارها براثر تصادفات رانندگی نیز همین محصولات بیکیفیت صنعت خودرو کشور است.
این نماینده مجلس درباره مسائل مطرحشده در شیراز در مورد پارازیتها نیز اظهار داشت: سازمان انرژی هستهای باید نظر کارشناسی خود را درباره پارازیتها اعلام کند و بعد درباره آن اظهارنظر کرد اما به نظرم اگر انداختن پارازیت واقعیت داشته باشد و قرار است که شبکههایی را مردم ما نبینند، باید راهکارهای دیگری را پیش گرفت که تولید محصولات جذاب از سوی صداوسیما یکی از این راهکارها است.
وی با اشاره به مخالفت خود با افزایش 120 درصدی بودجه رسانه ملی نیز گفت: بههرحال برای حل مشکل پارازیتها اگر که وجود داشته باشد، باید راهکاری را در نظر گرفت که سلامت مردم به خطر نیفتد.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره شایعات مطرحشده در فضای مجازی درباره فرار مالیاتی خود نیز گفت: این کذب محض است و اگر قرار است ما نیز بداخلاقی کنیم، باید مانند سایتهایی که این خبر دروغ را منتشر کردند به شکایت از آنها بپردازیم که این کار در مرام ما نیست که بدون سند چیزی را مطرح کنیم و از رسانهها نیز میخواهم که اخلاق و وجدان خود را به خاطر مطامع جناحها و گروهها زیر پا نگذارند.