سیدحسین هاشمی استاندار تهران امروز(دوشنبه) در کارگروه تنظیم بازار استان تهران که در محل استانداری برگزار شد افزود: در افزایش قیمت برخی اقلام اساسی که در روند مصرف آنها نسبت به گذشته تغییری ایجاد نشده، عوامل دیگری دخالت دارند و سازمان های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت استان تهران باید عوامل بروز خلل در مسیر توزیع این کالاها را شناسایی و رفع کنند.
وی تاکید کرد: کمبودی برای تهیه و توزیع کالاهای اساسی مصرفی از جمله گوشت قرمز و سفید، برنج و میوه در استان تهران وجود ندارد، بلکه مشکل اصلی در روش مدیریت سازمان های مرتبط است که باید هم افزایی مدیران دستگاه های اجرایی برای تامین نیازهای مردم در روزهای پایانی سال و تعطیلات نوروز در دستور کار قرار گیرد.
استاندار تهران در واکنش به گزارش ارایه شده در این نشست مبنی بر سرمازدگی 65 درصد محصول باغ های پرتقال شمال کشور، خاطرنشان کرد: باید برای تامین پرتقال مصرفی و مورد نیاز در استان تهران علاوه بر ذخیره سازی، از محصول تولیدی در جنوب کشور نیز خریداری شود.
هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه نباید اجازه دهیم که مسایل حاشیه ای در توزیع اقلام ضروری از جمله گوشت و میوه و روند دسترسی مردم به این کالاهای مصرفی تاثیر بگذارد، تاکید کرد: کالاهای اساسی مصرفی و موردنیاز مردم با برگزاری پنج نمایشگاه بهاره شهر تهران در اسفندماه، توزیع شود.
در این نشست گزارش کمیته نظارت کارگروه تنظیم بازار استان تهران ارائه و براساس آن اعلام شد که حجم کالاهای اساسی مصرفی ذخیره شده در استان نسبت به سال گذشته حدود 10 درصد افزایش یافته است.
براساس این گزارش، تاکنون پنج هزار تن پرتقال و دو هزار و 800 تن سیب برای تامین نیاز مردم در روزهای پایانی سال و تعطیلات نوروز خریداری شده و در سردخانه های استان تهران نگهداری می شود.
در گزارش کمیته نظارت کارگروه تنظیم بازار استان تهران تصریح شده که حجم اقلام اساسی خریداری شده از نیاز واقعی استان بیشتر است و مشکلی برای تنظیم بازار شب عید وجود ندارد.
همچنین در ادامه این جلسه گزارش سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در خصوص آلوده شدن برخی مرغداری های استان به آنفلوانزای مرغی ارائه و اعلام شد که برغم معدوم کردن سه تا چهار میلیون مرغ تخم گذار، قیمت تخم مرغ در سطح استان افزایشی نداشته است.
* گزارشی از آمار سرانه مصرف کالاهای اساسی در استان تهران
در گزارش سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، نیاز سالانه استان به شکر در حدود 378 هزار تن اعلام شد که معادل مصرف سرانه 30 کیلوگرم برای هر نفر در سال است.
همچنین دراین گزارش، سرانه مصرف گوشت قرمز برای هر شهروند استان تهران در سال 12.5 کیلوگرم و نیاز سالانه استان نیز 157 هزار تن اعلام شد.
در پایان این گزارش، مصرف سرانه گوشت مرغ هر شهروند استان تهران 26 کیلوگرم در سال عنوان و اعلام شد که نیاز سالانه استان به گوشت مرغ نیز 35 هزار تن است.
در این نشست همچنین اعلام شد که در پی افزایش قیمت گوشت قرمز در سطح استان تهران، توزیع این کالای مصرفی در میادین میوه و تره بار پایتخت انجام و منجر به کنترل و کاهش قیمت شده است.