خواص بامیه برای پوست و مو و بینایی

 بامیه این سبزی پرخاصیت و شناخته شده در سراسر جهان, در طبخ بسیاری از غذاها کاربرد دارد. این سبزی کم کالری سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که برای سلامتی بسیار مفید است. یکی از مهمترین خواص بامیه پیشگیری از بیماری دیابت می باشد. در این مطلب با فواید این سبزی شگفت انگیز بیشتر آشنا می شویم.

خواص بی نظیر بامیه

سبزیجاتی از قبیل بامیه با وجود کالری کم, خواص فراوانی دارند. بامیه سرشار از ویتامین A, ریبوفلاوین, ویتامین C, کلسیم, اسید فولیک, ویتامین B6, تیامین, روی و فیبرهای غذایی است. یکی از خواص بامیه که موجب شگفتی افراد شده, تنظیم قند خون است. بنابراین این سبزی مانند جعفری برای پیشگیری و درمان بیماری دیابت بسیار موثر است. این مزیت بامیه ناشی از موسیلاژ و فیبر موجود در آن است که با منظم کردن جذب قند خون در روده کوچک موجب تنظیم قند خون می شود. همچنین این فیبرها برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش  بسیار مفید و موجب حفظ سلامتی آن می شوند. با توجه به حجم فراوان آب در بامیه, این سبزی از یبوست و گاز معده و نفخ معده جلوگیری می کند.

بامیه موجب تسهیل انتشار باکتری های خوب مانند پروبیوتیک در بدن می شود. این خاصیت بامیه مشابه با عملکرد ماست در روده کوچک است که به تولید ویتامین BB کمپلکس می انجامد. به علاوه بامیه یک سبزی ملین بسیار عالی است که روده تحریک پذیر (زود  رنج) را درمان می کند و موجب بهبود زخم ها و آرامش دستگاه گوارش می شود.

پروتیئن ها و روغن های موجود در دانه های بامیه به عنوان منابعی از پروتئین های گیاهی به شمار می روند. بامیه غنی از اسیدهای آمینه مانند تریپتوفان, سیستئین و سایر اسیدهای آمینه گوگردی بوده که برای سلامتی بسیار مفید هستند. هر 100 گرم بامیه تنها 30 کالری دارد و هیچ نوع چربی اشباع شده و کلسترولی در آن وجود ندارد.

فواید بامیه برای زنان باردار

مصرف بامیه همراه با دیگر سبزیجات به زنان باردار بسیار توصیه می شود چرا که بامیه سرشار از اسید فولیک است. اسید فولیک یکی از ویتامین های ضروری برای شکل گیری لوله عصبی جنین در طی هفته 4 تا 12 بارداری است. هر 100 گرم بامیه حدود 222 درصد از نیاز روزانه به فولات را برای بدن فراهم می کند. مصرف مواد غذایی طبیعی غنی از فولات به خصوص در طول دوره قبل از لقاح به کاهش بروزنقص لوله عصبی در نوزادان کمک می کند.

مزایای بامیه در تقویت سیستم ایمنی بدن

بامیه یکی از منابع ویتامین C به شمار می رود و حدود 36 درصد از نیاز روزانه به این ویتامین را برای بدن تامین می کند. ویتامین C فواید بسیاری برای سلامتی دارد. از جمله مهمترین فواید ویتامین C می توان به تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد. به همین دلیل یکی دیگر از خواص بامیه مقابله با عفونت ها, کاهش برخی علائم سرماخوردگی مانند سرفه است. از آن جایی که ویتامین C یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها محسوب می شود, صدمات ناشی از رادیکال های آزاد در بدن را خنثی می کند.

کاهش وزن با بامیه

بامیه یک سبزی ایده آل برای کاهش وزن به شمار می رود. جالب است این سبزی در اثر حرارت بالا, خواص خود را از دست نمی دهد. از آن جایی که بامیه سرشار از فیبرهای غذایی است در کنترل کلسترول و چاقی نقش مهمی دارد. به همین دلیل به افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می شود بامیه را در برنامه غذایی خود جای دهند.

خواص بامیه برای پوست و مو و بینایی

بامیه به عنوان یکی از سبزیجات با بالاترین سطح آنتی اکسیدانی شناخته شده است. ویتامین A, آنتی اکسیدان فلاونوئید مانند بتا کاروتن, زیگزانتین و لوتئین از جمله مهمترین آنتی اکسیدان های موجود در بامیه هستند که موجب حفظ سلامت چشم و بینایی, حفظغشاهای مخاطی و پوست سالم, محافظت از سرطان ریه و حفره دهان می شوند.

ویتامین های نهفنه در بامیه

بامیه سرشار از ویتامین های گروه B کمپلکس مانند نیاسین, ویتامین B6, تیامین و اسید پانتوتنیک است. پوست بامیه منبع خوبی از ویتامین K است. همانطور که می دانید ویتامین K یک عامل کمکی برای آنزیم های لخته شدن خون است و برای تقویت استخوان ها ضروری است. از این رو یکی از موثرترین خواص بامیه, حفظ سلامت استخوان ها می باشد. مواد معدنی مهمی مانند آهن, کلسیم, منگنز و منیزیم در بامیه نیز به حفظ سلامت عمومی بدن کمک می کنند.

خواص بامیه موجب شگفتی همه افراد شده و آن ها را تشویق به مصرف این سبزی می کند. از آن جایی که این سبزی سرشار از ویتامین های مورد نیاز بدن خانم ها می باشد, به زنان توصیه می شود حتما از بامیه استفاده نمایند.