مجید رضازاده از اجرای برنامه پیشگیری از اعتیاد به صورت خانه به خانه خبر داد و گفت: این برنامه توسط افراد بومی از طریق سرکشی به خانوادهها و ارائه مطالب آموزشی به صورت چهره به چهره در خانه ها انجام میشود.
وی ادامه داد: ما در این برنامه در نظر داریم مواد آموزشی پیشگیری از اعتیاد را با اطلاعرسانی در خانوادهها پیادهسازی کرده و برای پیشگیری از این معضل اجتماعی قدمی برداریم.
رضازاده با اشاره به اینکه این برنامه پیشگیری از اعتیاد از سال آینده اجرایی میشود، گفت: زیرساختهای آن را فراهم کردهایم مواد آموزشی تهیه شده، شبکه و گروههای انسانی از سالهای قبل در این رابطه شکل گرفته و فعالیت میکنند به عنوان مثال گروه اترک حدود 5 سال است که فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرده و یا گروه همیاران 15 سال است که در زمینه پیشگیری از اعتیاد قدم برمیدارد.
وی ادامه داد: شبکههای مردمی وجود دارند که در زمینه سلامت اجتماعی در محلات کار میکنند در نتیجه زیرساختها فراهم است اما منتظر بودجه هستیم که چنانچه فراهم شود از ابتدای سال آینده این برنامه را اجرا میکنیم.
رئیس مرکز درمان اعتیاد بهزیستی گفت: تمام این گروهها جلسات سالانه آموزشی دارند و از طریق روشهای حضوری و غیرحضوری با مواد آموزشی جدید آشنا میشوند، بخشی از برنامهها باید به روز شوند و برخی آموزشها پایه است،مانند آموزشهای فرزندآوری، که در بحث اعتیاد مؤثر هستند.
وی گفت: کارگاهها به صورت سالانه برگزار شده و تمام این افراد از مواد جدید آموزشی برخوردار شده و نسبت به باورهای غلط مصرف برخی مواد مخدر مانند شیشه اطلاعات به روز دارند.
ایجاد مراکز درمان ارزان قیمت برای معتادان خیابانی
رضازاده همچنین از برنامه دیگری در حوزه اعتیاد خبر داد و گفت: با کمک ستاد مبارزه با مواد مخدر، قوه قضائیه و وزارت رفاه به دنبال آن هستیم تا برای معتادان بیبضاعت و پرخطر خیابانی مراکز ارزانقیمت درمان را گسترش دهیم.
ارتقای کیفیت بیمه درمان معتادان
رئیس مرکز درمان اعتیاد بهزیستی ادامه داد: همچنین به دنبال افزایش کیفیت بیمه درمان اعتیاد هستیم تا کمتر شاهد حضور معتادان در خیابانها باشیم.
وی افزود: ملزومات این دو برنامه نیز فراهم شده، نیازهای ساختاری مانند نیروی انسانی و مراکز آموزشی وجود دارد اما منتظر تخصیص بودجه در این زمینه هستیم.