سید جواد علوی درباره تاثیر ورزش بر بدن اظهار کرد: یکی از 6 اصل ضروری سلامتی، فعالیتهای بدنی است که به دو دسته تقسیم میشوند, ورزش و فعالیتی که خودمان انجام میدهیم و حرکاتی که روی بدن مانند ماساژ و دلاکی انجام میشود.
به گفته وی بدن حدود 200 عضله دارد، از بند انگشتان تا موها، این عضلهها برای تحرک مناسب آفریده شدهاند که متاسفانه در زندگی امروز شاهد کم تحرکی این عضلات هستیم.
این کارشناس طب سنتی ادامه داد: ورزش و فعالیت، حرارت و خشکی بدن را افزایش میدهد و باعث میشود رطوبتهای اضافه و مانده در بدن که ناشی از هضم نامناسب و مصرف نادرست غذایی، رطوبتهای زائد، اخلاط زائد، نرم و رقیق و آماده دفع شوند.
علوی تصریح کرد: بعد از هضم، مواد زائدی تولید میشود که از طریق ادرار، مدفوع و ورزش باید دفع شوند؛ ابن سینا میگوید هیچ دافعی مثل ورزش برای انسان نیست؛ ورزش معتدل باعث میشود فقط مواد زائد از بدن دفع شود و مواد سالم در بدن حفظ شود.
تقسیمبندی ورزشها از نظر قدرت
وی بیان داشت: ورزش به دو دسته شدید و خفیف تقسیمبندی میشود و از نظر مدت به ورزش طولانی و ورزش کوتاه و از نظر سرعت به سریع و ورزش کُند تقسیم میشود.
این کارشناس طب سنتی گفت: ورزشهایی سریع بیشتر حرارت را بالا میبرند اما ورزشهای طولانی، بیشتر تحلیل برنده هستند؛ افرادی که دنبال رژیم لاغری هستند از این نوع ورزشها استفاده کنند.
علوی یادآور شد: اگر مزاج شخصی گرم باشد با عدم فعالیت مزاج به سمت گرمی متمایل میشود اما در نهایت حرارت درونی و مفید بدن کاهش پیدا میکند؛ اگر مزاج سرد باشد, کمکم مزاج به سردی متمایل و باعث سوءمزاج میشود اما ورزش باعث تعدیل مزاج میشود.
وی متذکر شد: ورزشی معتدل است که ضمن اینکه ضربان قلب و تنفس شخص زیاد میشود، پوست حالت گُل انداختن پیدا کند و زرد شود اما نباید به تنگی نفس یا ضعف زیاد یا کبودی چهره منجر شود؛ ورزش قبل از اینکه هضم غذا تمام شود, باعث اختلال در هضم و التهاب و تولید مواد سمی در بدن میشود.