
علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در جریان ارائه گزارش حسابرسی سال 92 مناطق 2و 5 شهرداری تهران در سیصدو سیزدهمین جلسه شورا اظهار داشت: متاسفانه در گزارشهای حسابرسی یک بند مشترک است و آن نامعلوم بودن مستندات پروژههای مشارکتی در سطح شهر است. به همین منظور در این خصوص گزارشی تهیه شده است و از شهرداری میخواهیم که نسبت به تعیین وضعیت این پروژهها که بخش اعظیمی از سرمایه شهر در آنها نهفته است اقداماتی انجام دهد.
علیرضا دبیر در ادامه یادآور شد: نکته مشترک دیگری که حسابرس به آنها استناد کرده و ایراد گرفته است عدم وصول مطالبات از شرکتها و سازمانها است که این خود بخشی از درآمدهای شهرداری است که باید برای وصولشان تدابیری اتخاذ شود.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در ادامه با اشاره به ساخت و سازها در منطقه2 اظهار داشت: یکی از نکات قابل توجه در این منطقه عدم تعیین تکلیف فاز 2 پروژه میلاد و برخی پروژههای مشارکتی در منطقه است.
علیرضا دبیر، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران همچنین از بررسی حسابرسی همزمان سالهای 93 و 94 خبر داد و گفت: برای برطرف شدن ایرادها در شهرداری تهران ضرورت دارد که شهرداران مناطق برای موضوع حسابرسیها زمان بگذارند.
وی تاکید کرد: حسابرسی باید به دغدغهای برای شهرداران تبدیل شود به گونهای که همانند موضوع درآمدها که جلسه هفتگی برای آن تشکیل میشود برای اصلاح حسابرسی نیز جلسات هفتگی برگزار شود.
دبیر اظهار داشت: کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر آمادگیهای لازم برای این موضوع را دارد و تا زمانی که این موضوع برای شهرداری تبدیل به دغدغه نشود نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که اتفاق خاصی رخ دهد.
اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز افزود: در حسابرسی از مناطق مذکور نکتهای که قابل تامل است عدم پرداخت مطالبات شهرداری از اشخاص حقیقی و حقوقی است که بعضا ارقام قابل توجهی را شامل میشود.
وی در ادامه اظهار داشت: مطالبات شهرداری علاوه بر دولت از اشخاص حقیقی و حقوقی نیز بالاست که جادارد همانطور که برای پرداخت دیون شهرداری به مردم تلاش میکنیم به دنبال دریافت دیون شهرداری از مردم هم باشیم.
شاکری همچنین خاطر نشان ساخت: یکی از دلایلی که پروژههای مشارکتی دچار مشکل میشوند نامشخص بودن بهره بردار یا مسئول پروژه است. در این بخشها منابع درآمدی هنگفتی نهفته است اما بنا به دلایل فوق از آنها محرومیم و در آخر باید برای تامین منابع از بانکها و سایر منابع دیگر متوصل شویم.
احمد حکیمی پور، عضو شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی گزارش حسابرس شورا خواستار ارائه گزارش کمیسیون برنامه و بودجه از حسابهای پرداختنی شد.
احمد دنیامالی، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در خصوص موضوعات مالی شهرداری بر ضرورت توجه به پروژههای مشارکتی تاکید کرد و گفت: توجه به پروژههای مشارکتی میتواند برخی از بندهای حسابرسی را شفاف تر کند.
عبدالحسین مختاباد، عضو شورای اسلامی شهر تهران در جریان استماع گزارش حسابرسی منطقه 2 گفت: یکی از مشکلات اساسی این منطقه ایجاد برجهای متعدد است که نتیجه آن خارج شدن منطقه از بافت قدیمی خود است.
وی اظهار داشت: ساخت و سازهای بیرویه خطراتی را برای ساکنان ایجاد میکند به گونهای که در زمان بحران این ساخت و سازها میتواند فاجعه بشری را پدیدار کند.
رییس کمیته هنری شورا همچنین خواستار توضیح در خصوص برگههای غیر رسمی صدور عوارض در مناطق شد که رئیس شورای شهر تهران به پاسخ پیشین معاون شهرسازی درباره این موضوع اشاره و بر عدم اقناع شدن از پاسخ تاکید کرد.
اسماعیل دوستی، عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران به موضوع سرمایه گذاریها در شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: بیش از دو دهه است که از سرمایه گذاریها در پروژهها در شهرداری میگذرد و این موضوع در زمان شهردار کنونی بیشتر شده است که بر همین اساس پیشنهاد میشود کمیسیون برنامه و بودجه گزارشی در این خصوص تهیه کند.
ابوالفضل قناعتی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص گزارشهای حسابرسی بر ضرورت در نظر گرفتن تشویق و یا تنبیه برای مسئولین بر اساس گزارش تاکید کرد.
نظری، شهردار منطقه دو در پاسخ به برخی از پرسشهای اعضای شورای شهر تهران گفت: تعداد موضوعات احصا شده توسط حسابرس برای این منطقه 167 بند بود که 110 بند از آنها اصلاح شد.
وی همچنین از بررسی پروژههای مشارکتی در منطقه خبر داد.
شهردار منطقه 22 در خصوص گود برداری کنار برج میلاد اظهار داشت: این پروژه با عدم تائید طرح پیشین در حال انتقال به پیمانکاری دیگر است.
نظری در خصوص گود ایران زمین با بیان اینکه مجوز ساخت این پروژه توسط شورای عالی معماری و شهرسازی ابطال شده است گفت: این پروژه کاملا به وزارت نفت واگذار شده است و شهرداری تنها بابت اقدامات خود طلبی 5.5 میلیارد تومانی دارد.
وی در خصوص پروژه الوند آسایش نیز اظهار داشت: شهرداری مالک 55 درصد از سهام این پروژه است که به دلیل مشکلات حقوقی این پروژه متوقف شد اما شهرداری برای جلوگیری از تضرر اقدام به فریز کردن سهم خود کرد.
امانی، معاون شهردار تهران نیز در خصوص فاز 2 پروژه میلاد از عدم تصویب این طرح در شورای عالی معماری و شهرسازی خبر داد.
وی همچنین در پاسخ به سوال محمد سالاری در خصوص بیمه و مالیات برخی از شرکتهای مرتبط با شهرداری تهران گفت: گزارش ارائه شده برای سال 92 است و این موضوع مورد توافق با سازمان امور مالیاتی و بیمه قرار گرفتو هم اکنون شهرداری در حال تسویه حساب با این سازمانها است.
در نهایت گزارش حسابرسی از مناطق 2 و5 به استماع اعضا شورا در سیصد و سیزدهمین جلسه شورا رسید.