ابوترابی در ادامه به آمار ازدواج و طلاق کشور پرداخت و با تاکید بر اینکه ازدواج و طلاق به عنوان مقولههای اجتماعی بخش عمدهای از آمارهای تولیدی ثبتاحوال را تشکیل میدهد تاکید کرد: از مردادماه امسال اعلامیههای کاغذی از چرخه ثبت و اعلام ازدواج و طلاق حذف و رویدادهای ازدواج و طلاق به صورت برخط به پایگاههای اطلاعات جمعیت کشور منتقل میشود.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در ادامه اعلام کرد که در 7 ماهه ابتدایی سال جاری 102 هزار و 81 طلاق در کشور به ثبت رسیده است.
وی همچنین تعداد ازدواجهای به ثبت رسیده در کشور در 7 ماهه ابتدایی سال 95 را 448 هزار و 945 رویداد اعلام کرد.
ابوترابی بررسی آمارهای ازدواج و طلاق نیازمند توجه به 2 نکته دانست، نخست اینکه اصولا طبق توصیههای بینالمللی و اصول علمی مقایسه مقادیر وقایع حیاتی در 2 بازه مختلف بدون توجه به تغییرات ساخت سنی و غیره جمعیت و تحولات اجتماعی و فرهنگی و ... از استناد کافی برخوردار نیست. همچنین شاخص نسبت ازدواج به طلاق یا نسبت طلاق به ازدواج را یکی از شاخصهای ابتدایی جمعیتشناسی برای توصیف وضعیت رخداد و ثبت وقایع ازدواج و طلاق است اما گویای مفهوم جامعه شناسی خاصی نیست.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در ادامه تاکید کرد که آنچه باید مورد توجه مردم و رسانهها قرار بگیرد رقم صعودی میانگین سن مردم و زنان در اولین ازدواج در کشور است. این آمار در سال 91 تا 94 به میزان یک سال در مردان و 0.8 سال برای زنان افزایش پیدا کرده است.
وی این افزایش سن را در تهران برای مردان 1.8 و برای زنان 1.7 سال اعلام کرد.
ابوترابی در بخش دیگری از صحبتهای خود به تعداد جمعیت کشورمان اشاره کرد و جمعیت فعلی جمعیت ایران را 80 میلیون و 481 هزار و 719 نفر اعلام کرد.