دکتر محمدجواد لاریجانی در این دیدار زمینههای متعدد همکاری را برای طرف سوئدی تشریح کرده و گفت: فضای گفتوگوهای ما در زمینه حقوق بشری و قضایی باید مبتنی بر سه اصل مهم باشد.
دبیر ستاد حقوق بشر در تشریح این سه اصل افزود: اصل اول این است که طرف اروپایی به تنوع فرهنگی باور داشته باشد و به تجربه مدنی جمهوی اسلامی ایران به عنوان یک تجربه بر بنای نظام مدنی و سیاسی و بر اساس عقلانیت اسلامی احترام بگذارد همانگونه که ما نیز به تجربه کشور سوئد در بنای یکی نظام مدنی ، سیاسی بر اساس عقلانیت سکولار- لیبرال احترام می گذاریم.
لاریجانی اصل دوم را همفکری و همکاری در سطح برابر دانست و گفت مسایل نباید تحمیلی باشند.
دبیر ستاد حقوق بشر اصل سوم لازم برای همکاری های حقوق بشری میان ایران و اروپا را اجتناب از استانداردهای دوگانه و تبعیض دانست و گفت: ما براین پایهها همکاریهای خود را میسازیم و ضمنا در این همکاریها میتوانیم به موضوعات مورد علاقه دو کشور در این چارچوب بپردازیم.
در این دیدار قائم مقام وزیر امور خارجه سوئد نیز با درست خواندن این اصول و تاکید براینکه ما نیز این اظهارات را قبول داریم گفت: دولت سوئد مصمم در بسط روابط دوجانبه با ایران است .
خانم آنیکا سوده در این مقالات اظهار کرد با سفر قریبالوقوع نخست وزیر سوئد به ایران می خواهیم تحرک وسیعی به این روابط بدهیم .
وی افزود: ضمنا میخواهیم طیف روابط را توسعه بدهیم که مسائل حقوق بشری و قضایی را نیز شامل میشود و در این خصوص از مواردی که مطرح شد استقبال میکنیم.
سوده گفت: ما با کشورهای زیادی از جمله کشورهای اروپایی همکاری های دوجانبه و حقوق بشری داریم به خصوص دو جانبه قضایی که برای استحکام و کمک به همکاری های اقتصادی هم ضروری است.
در پاپان مقرر شد که پیشنویسی برای تبادل نظر در مورد همکاری های قضایی وحقوق بشری دو جانبه به طرف سوئدی ارائه شود تا نهایتا در سفر نخست وزیر سوئد به ایران مورد امضاء قرار گیرد.
همچنین دو طرف راجع به همکاری های دو کشور در شورای حقوق بشر و مکانیسم یو. پی .آر و نزدیک کردن نظرات دو کشور رایزنی کردند.