دکتر عبدالرضا حاجیپور عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان؛ پیرامون طرح تولید داروی ضد سرطان سینه با استفاده از نوعی نانوکاتالیست اظهار داشت: داروی ضد سرطان سینه که با استفاده از نوعی نانوکاتالیست تولید شده که از جنس کبالت است، مشابههای خارجی فراوانی دارد که قیمت آنها برای مصرف بسیار بالاست.
وی افزود: در این طرح ما قسمت موثر دارو که در مهار غدههای سرطانی اثرگذار هستند را با استفاده از نانو کاتالیستها سنتز کرده و سپس با توجه به گیرندههای خاص هر بیماری در آزمایشگاه برهمکنش دارو با آن گیرنده خاص را بررسی کرده و برای درمان انواع بیماریها از جمله سرطان سینه به کار میبریم.
حاجیپور در خصوص علت استفاده از فلز کبالت در این طرح عنوان کرد: فلز کبالت فلزی ارزان قیمت است که منابع فراوانی داشته و در مقابل عوامل محیطی بسیار مقاوم است و از نظر کاتالیستی واکنشپذیری بسیار خوبی دارد و به همین دلیل در این طرح از این فلز استفاده شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان گفت: وجود این نانو کاتالیست که از جنس فلز ارزان قیمت کبالت است، سبب کاهش هزینههای تولید داروی ضد سرطان شده و نیازی به استفاده از موارد مشابه خارجی که قیمت بسیار بیشتری هم دارند، نیست.
حاجیپور در خصوص مدت زمان اثرگذاری دارو در مقایسه با موارد مشابه گفت: با توجه به محاسبات آزمایشگاهی که بر روی گیرنده بیماریها صورت گرفته اثرگذاری دارو بسیار سریع و قابل توجه است.