عبدالرضا ناصرمقدسی در نشست خبری که در ارتباط با سیزدهمین کنگره MS ایران برگزار شد اظهار داشت:این کنگره 19 تا 21 آبان ماه جاری در هتل المپیک تهران به مدت سه روز اجرا میشود و هدف اصلی آن جنبه آموزشی و ارتقاء اطلاعات پزشکان نسبت به درمانهای جدید MS است.
وی با اشاره به اینکه سخنرانانی از کشورهای ترکیه، لبنان، آلمان، انگلیس و آمریکا در این کنگره حضور دارند، افزود: موضوعاتی همچون رواندرمانی، فیزیوتراپی، تغذیه و ... در این کنگره مدنظر قرار گرفته و میان حاضران در این زمینهها سخنرانی میشود.
دبیر سیزدهمین کنگره MS با بیان اینکه در حال حاضر 70 تا 80 هزار نفر در کشور مبتلا به MS بوده و در سالهای اخیر به این میزان افزوده شده است، گفت: دلیل این افزایش آمار مشخص نیست ولی عواملی همچون کمبود ویتامین D، افزایش مصرف دخانیات و ژنتیک در بروز آن بسیار دخالت دارند.
ناصرمقدسی بیان کرد: البته آمار MS تنها در ایران بیشتر نشده بلکه در جهانی همین طور است و امروزه یک بیماری مدرن به شمار میرود، چرا که دیگر شاهد بروز بیماریهایی همچون طاعون و وبا به میزان زیاد نیستیم و دستههای جدیدی از بیماریهای خودایمنی در جهان شایع شده است.
وی با اشاره به اینکه شیوع MS در زنان حدود 4 برابر مردان است،گفت: این بیماری سن ابتلای آن بیشتر 26 سال بوده و در ایران نیز پیشبینی میشود بیشترین آمارها مربوط به تهران و اصفهان باشد.
دبیر سیزدهمین کنگره MS اضافه کرد: امروزه در کشور دچار MS فوبیا شدهایم و در جامعه مردم هر علامتی را به MS ربط میدهند و این مسئله باعث ویزیت از بیماران به دلیل MS شده است.
ناصرمقدسی گزگز انگشتان دست یا پا را از جمله نشانههای احتمالی ابتلا به MS برشمرد و گفت: البته هر علامتی باید حداقل 24 ساعت طول بکشد تا پس از آن موضوع را بررسی کنیم، بنابر این مردم باید هوشیار باشند که MS بیماری ترسناکی نیست و ما بیشتر از MS در جامعه از فقر فرهنگی آن رنج میبریم.
وی گفت: ضعف مطالعه انگل مرگباری است که جامعه امروز ما را در برگرفته و این در حالی است که باید توجه داشت MS کاملاً قابل درمان است و دیگر نباید فرد مبتلا دچار ناتوانی شود و اگر بیماری وارد فاز پیشرونده نشده باشد احتمال بازگشت بینایی و مسائل مختلف در بیمار وجود دارد.
دبیر سیزدهمین کنگره MS در مورد داروهای این بیماران گفت:خوشبختانه اکنون کیفیت داروهای خارجی و داخلی برابر است و این مسئله هزینه بیماران را کاهش داده البته اکنون در جامعه برای این بیماران مشکل بیمهای داریم و برخی از داروهای خارجی با قیمت 600 تا 700 هزار تومان هزینه تحت پوشش بیمه نیست و داروهای داخلی قیمت 100 تا 140 هزار تومانی داشته و امیدواریم دولت لایحهای را در این زمینه اختصاص دهد تا مشکلات بیماران کاهش یابد.