محرومیت مردم از تفریح به دلیل عدم توان مالی لازم

 الهه راستگو با انتقاد از عدم توجه به صنعت توریسم درکشور اظهارداشت: این مهمترین فاکتور نقد اقتصادی درحالی از دید سیاستگذاران مغفول مانده که ارزآوری حاصل از آن بخش مهمی از چالش‌های اقتصادی کشور را بهبود خواهد بخشید.

وی از افزایش اشتغال به عنوان مهمترین تاثیر توجه به صنعت گردشگری یاد کرد و افزود: قطعاً توسعه این صنعت جز توسعه زیرساختها و برخی بایدهای اولیه امکانپذیر نیست و بر این اساس توام با فراهم‌سازی زیرساخت‌ها با اشتغال زایی از بدو سیاستگذاری تا اجرای آن مواجه خواهیم بود.

رییس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمان‌های مردم نهاد شهر تهران از ساخت هتل‌ها، رستوران‌ها، مراکز رفاهی و خدماتی و درمانی به عنوان نمونه‌هایی از ضرورت‌های توسعه گردشگری یاد کرد و گفت: اشتغال زایی به دنبال این امر بی‌شک بخش وسیعی از مشکلات و آسیبهای اجتماعی امروز جامعه را که ریشه در بیکاری داشته مرتفع خواهد ساخت.

راستگو در ادامه به ظرفیت‌های گردشگری شهر تهران و عدم شناخت بخش قابل توجهی از مردم و حتی شهروندان تهرانی از این اماکن سیاحتی و زیارتی اشاره کرد و اظهار داشت: تخریب ابنیه تاریخی که امروز به عنوان یک چالش مهم در حوزه میراث فرهنگی از آن یاد می‌شود به دلیل عدم شناسایی و معرفی آن بوده که درسایه این عدم معرفی و بی‌توجهی در نگهداشت جز تخریب و تبدیل به فضای ناامن و بی‌دفاع شهری نتیجه دیگری حاصل نشده است.

وی از شناسایی، معرفی و فراهم‌سازی شرایط بازدید تعداد قابل توجهی از اماکن تفریحی ــ تاریخی شهر تهران به عنوان یکی از اقدامات شاخص سالهای اخیر مدیریت شهری یاد کرد و گفت: استقبال قابل توجه از اتوبوس‌های گردشگری و برنامه‌ریزی‌های تفریحی شهرداری در قالب میهمان تهران نشان داد که توجه جدی‌تر به این امر نتایج بهتری را برای شهر و شهروندان در دو حوزه اقتصادی و اجتماعی ــ فرهنگی به دنبال خواهد داشت.

رییس کمیته مشارکت‌های مردمی شورای اسلامی شهر تهران توسعه صنعت توریسم را سیاستی پیشگیرانه در بسیاری از حوزه‌ها عنوان کرد و افزود: قطعاً با توجه بیشتر به گردشگری و اماکن تفریحی ــ تاریخی ضمن پیشگیری از تخریب ابنیه که حتی برخی از آنها در فهرست جهانی ثبت شده شرایط بهتری نیز برای تفریح در خانواده و درنتیجه ممانعت از بسیاری از نتایج سوء ناشی از بی‌توجهی به این ضرورت مهم فراهم خواهد شد.

محرومیت مردم از تفریح به دلیل عدم توان مالی لازم

راستگو تصریح کرد: شرایط تحریمی کشور و بیکاری امروز مصرف بخش قابل توجهی از درآمد خانواده را در سه حوزه خوراک، مسکن و پوشاک موجب شده و با توجه به عدم هرگونه پیش بینی و برنامه ریزی درخصوص تفریح و گردشگری خانواده‌ها و مغفول ماندن این فاکتور مهم رفاهی در سبد سیاستگذاری سیاستمداران، متاسفانه اکثریت جامعه از تفریح نه به دلیل بی‌علاقگی که به دلیل عدم توان مالی لازم محروم اند.

وی به برخی از سیاستگذاری‌های شورا و مدیریت شهری تهران جهت ارتقاء رفاه اجتماعی شهروندان نظیر کارت‌های تخفیف دار ورزش ، مترو و اتوبوس جهت ترغیب به ورزش و حمل و نقل عمومی اشاره کرد و گفت: اعمال برخی سیاستگذاری‌های این چنینی در حوزه گردشگری نیز ضمن رفع خلا رفاهی شهروندان در این حوزه رونق گردشگری برای شهر را موجب خواهد شد .

عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر لزوم اهمیت بیشتر به تهران به عنوان پایتخت کشور اظهارداشت: معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران به سران کشورها پس از رایزنی‌های سیاسی و فرهنگی آنها در پایتخت خواهد توانست با ورود گردشگران خارجی صنعت گردشگری پایتخت را تقویت کند .

راستگو تاکید کرد: با توجه به عدم سیاستگذاری رفاهی - گردشگری و برخی از کاستی‌های صورت پذیرفته از سوی سازمان‌های مسئول در این حوزه و از سویی تجربه موفق شهرداری تهران لازم است عرصه را با فراهم سازی شرایط برای شهرداری هموار تر سازیم.

وی با بیان اینکه عملکرد سازمان ورزش و فراهم سازی برخی زیرساختها و تخصیص بودجه مستقل امروز سبب شده تا در این حوزه نتایج خوبی در شهر رقم بخورد افزود: اگرچه استقلال ستادگردشگری و تفکیک آن از سازمان رفاه و معاونت اجتماعی شهرداری نیز چنین نتیجه ای را در حوزه گردشگری موجب خواهد شد اما جداسازی و تبدیل این ستاد به سازمان مستقل نیازمند دریافت مجوز از وزارت کشور و مجلس بوده که با توجه به طولانی شدن این فرآیند، کمیسیون اجتماعی و فرهنگی استقلال ستاد گردشگری شهرداری را در قالب مدیریت گردشگری پیشنهاد داده است.

وی در پایان بررسی مجدد این طرح در شورای شهر را تا دو هفته آینده تخمین زد و اظهارداشت: امیدوارم ظرفیت گردشگری تهران با این رویکرد اتخاذ شده با تحول مثبت توام شود.