جعفر پناوند گفت :مراکز پیشگیری از مصرف مواد مخدر در به وجود آوردن جامعهای سالم و مبارزه اجتماعی با مواد مخدر موثر و کمک کننده به دولت است تا منابع و کمکهایی را در راستای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر به جامعه ارائه دهند.
وی اظهار کرد: این کمکها میتوانند در پیشگیری و کاهش مصرف مواد مخدر و مشکلات مرتبط با آن که آسیب های اجتماعی مانند جرم سرقت، طلاق، روابط نامشروع و غیره است ،موثر باشند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: همچنین مراکز پیشگیری از مصرف مواد مخدر میتوانند دولت را یاری کنند تا آموزشها، کمکهای فنی و مالی مورد نیاز برای تقویت نظام پیشگیری کشور را که در خدمت جامعه است، فراهم کنند.
پناوند با بیان اینکه این مراکز با همکاری دولت برنامهها، سیاستها و تجارب موفق و موثر در زمینه پیشگیری و کاهش مصرف مواد مخدر و همچنین مشکلات مرتبط با آن را شناسایی میکنند، اظهار داشت: یکی از اولویتهای برنامه ریزی پیشگیری از مصرف مواد مخدر در کشور، رعایت چارچوب راهبردی پیشگیری است، این چارچوب روند برنامه ریزی دراز مدت است که راهنمای فعالیت جوامع در فعالیتهای پیشگیری از مواد محسوب میشود.
به گفته این کارشناس، ظرفیتسازی در سطح کشور و جامعه به منظور بررسی نیازها و مشکلاتی که در جهت مبارزه اجتماعی با مواد مخدر و مقابله با اعتیاد است باید شناسایی شود.
پناوند افزود :تدوین برنامه راهبردی جامع در سطح وسیع تصویری را جهت سازمان دهی برنامه ها، سیاستها و تجارب خاص پیشگیری فراهم میکنند تا مشکلات و آسیب های ناشی از مصرف مواد مخدر مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه مسوولان و دست اندرکاران ستاد مبارزه با مواد مخدر باید چارچوب راهبردی پیشگیری از مواد مخدر را با توجه به مشکلات فرهنگی و اجتماعی جامعه مد نظر داشته باشند، تصریح کرد: بررسی توان فرهنگی جامعه به منظور از بین بردن اختلافات موجود در خدمات و برنامههای ارائه شده به مردمی با پیشینههای مختلف زبانی، قومی و نژادی بسیار حائز اهمیت است.
پناوند خاطرنشان کرد :تداوم برنامه ای درازمدت و مفید، نظامی موفق در راستای مبارزه اجتماعی با مواد مخدر را ایجاد می کند.
این استاد دانشگاه تهران، اپیدمی مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی را در جامعه نگران کننده دانست و خواستار تدوین راهبردهای اساسی و فعال شدن مراکز پیشگیری از مصرف مواد مخدر در سطح وسیع و گسترده شد.