«ریزش مو و لاغری خود را به صورت قطعی درمان کنید» این تبلیغ را شاید از طریق شبکههای اجتماعی و ماهوارهای شنیده باشید و یا از طریق دوستان پیشنهادهای مختلفی برایتان در زمینه به دست آوردن هرچه بیشتر زیبایی شده باشد که شما را برای دقایقی در فکر فرو برده و برای به دست آوردنش به وسوسه انداخته است.
در عصر کنونی که نسبت به گذشته مردم بیشتر دوست دارند زیبا و زیباتر شوند تحت تأثیر قرارگرفتن این تبلیغات پدیده عجیبی نیست. گاهی با هوشترین افراد هم ناخودآگاه تحت تأثیر تبلیغات، تصمیمهایی میگیرند. اما اگر ارایهدهنده تبلیغ با چشم بستن بر انصاف، ما را فریب دهد و برای ما دردسرهایی درست کند، آن وقت تکلیف کسی که به نوعی سرش کلاه رفته چه میشود.
حالا بحث درمان لاغری و طاسی مدتی است که در صدا و سیما جا باز کرده و نوع جدیدی از تبلیغات کالاهای مرتبط با سلامت در صدا و سیما و تقریبا در تمام شبکه های تلویزیونی برای مردم به نمایش گذاشته میشود. در این نوع تبلیغات یک زن به عنوان مبلغ کالا برای مدت طولانی در حدود 10 دقیقه ادعاهایی را در مورد یک کالا که حتی نام آن هم اعلام نمی شود، مطرح می کند. ادعاهایی مانند درمان قطعی ریزش مو، رویش مجدد مو و درمان قطعی طاسی یا درمان قطعی لاغری و ... که این اقدام با واکنشهایی از جانب مسئولان و مردم مواجه شده است تا جایی که صدای وزیر بهداشت به عنوان بالاترین متولی امر سلامت مردم را در آورده و نامه نگاری مسئولان را به همراه داشته است.
پخش تبلیغات ماهوارهای در صدا و سیما
رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو در مورد تبلیغات صدا و سیما گفته است: به طور کلی تبلیغ هر نوع دارو که برای درمان یک عارضه باشد، در کشور ممنوع است، تبلیغات سایر کالاها مثل فرآورده های آرایشی و بهداشتی، غیر قانونی نیست و مجاز است اما هیچکدام از این کالاها نیز حق ادعای درمانی ندارند.هر کالایی که ادعای درمانی کند،تبلیغش ممنوع می شود، حتی اگر یک کفش که اصلا کالای سلامت نیست، ادعا کند که برای درمان دیسک کمر کاربرد دارد و موثر است، تبلیغ آن ممنوع می شود، برای اینکه این ادعا ثابت نشده است و باید در مراجع ذی صلاح این ادعا ثابت شود و حتی اگر این ادعا ثابت شود و خاصیت درمانی داشته باشد، حق تبلیغ ندارد.
وی افزود: وزارت بهداشت کاملا با این تبلیغات مخالف است و هم بنده و هم وزیر بهداشت به رئیس صدا و سیما نامه کتبی نوشته ایم و به طور رسمی تذکر داده ایم و اعلام کرده ایم که این تبلیغات گمراه کننده است و صدا و سیما باید جلوی این کار را بگیرد. چون واقعا این تبلیغات درست نیست. همچنین برخی از این تبلیغات شبیه تبلیغات ماهواره ای است که اصلا درست نیست.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: واقعا نمی دانم، در صدا و سیما چه می گذرد، آیا به مشکل بودجه ای خورده است، یا چه مشکلی دارد، جدیدا این نوع تبلیغات دیده می شود و خیلی هم عجیب است.گاهی اوقات، 10 دقیقه یا 15 دقیقه یک کالا تبلیغ می شود و به راحتی تبلیغ می کنند، واقعا خیلی عجیب است و معلوم است که این تبلیغات اثر دارد که مدتهای طولانی است بخش می شود.
مردم به تبلیغات گمراه کننده صدا و سیما توجه نکنند
وزارت بهداشت، کاملا با این تبلیغات مخالف است و به هیچ عنوان این تبلیغات و ادعاهای آنها را تایید نمی کنیم و به مردم می گوییم که این کالاها هیچ فرقی با کالاهای ماهواره ای ندارند و همان طور که قبلا به مردم گفته ایم که به تبلیغات این نوع کالاها در ماهواره ها توجه نکنند، الان هم در مورد این کالاها در صدا و سیما به مردم می گوییم که به این تبلیغات توجه نکنند و بدانند که این نوع تبلیغات و ادعاها از نظر قانونی هم ممنوع است.
دیناروند در پاسخ به اینکه آیا درمان قطعی ریزش مو وجود دارد؟، گفت: معلوم است که نه، اگر قرار بود، ریزش مو درمان قطعی داشته باشد که تا حالا باید این عارضه در دنیا از بین رفته بود. واقعا چنین چیزی نه در ایران بلکه در دنیا وجود ندارد و تاکنون هیچ درمان قطعی برای ریزش مو در دنیا پیدا نشده است.اگر قرار بود کسی با یک دارو، لاغر شود، دیگر هیچ فرد چاقی در دنیا وجود نداشت، مردم گول این تبلیغات را نخورند، هیچ کدام از این تبلیغات مورد تایید وزارت بهداشت نیست. ممکن است برای کمک به رژیم درمانی چاقی، محصولاتی از وزارت بهداشت مجوز بگیرند اما ادعای درمان قطعی داشتن به طور یقین مورد تایید وزارت بهداشت نیست.
اخطار کتبی وزیر بهداشت به رئیس صدا و سیما
سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت نیز در ارتباط با تبلیغات گسترده داروهای گیاهی در صدا و سیما برای درمان لاغری و ریزش مو اظهار داشت: این تبلیغات سبب گمراهی مصرفکنندگان میشود و از سازمان صدا و سیما تقاضا دارم که از ادامه تبلیغات در این زمینه در اسرع وقت جلوگیری شود.
وی افزود: برخلاف باورهای غلط، داروهای گیاهی و گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی و سنتی همچون داروهای شیمیایی میتوانند دارای عوارض جانبی باشند، لذا با توجه به اینکه داروهای لاغری به طور معمول از انواع داروهای ترکیبی و عمدتاً شامل ترکیبات مسهل قوی هستند، میتوانند برای برخی از مصرفکنندگان دارو مشکلات بسیاری را ایجاد کند.
وی با تأکید بر اینکه تجویز داروهای گیاهی، گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی و سنتی باید توسط پزشک معالج صورت گیرد، خاطرنشان کرد: استفاده خودسرانه این داروها و بیتوجهی به تداخلات احتمالی آن با داروهای رایج و بیماریهای زمینهای فرد مصرفکننده، سلامت فرد و جامعه را به خطر میاندازد، لذا باید هر چه سریعتر نسبت به جلوگیری از چنین تبلیغاتی در صدا و سیما اقدام شود.
انتهای پیام/