دکتر علیرضا مصباحی در گفتوگو با «ایران» میگوید: عطسه، آب ریزش بینی و حتی ترشحات سبز رنگ بینی علائم مشترکی است که در سرماخوردگیهای ویروسی، عود آلرژی و همچنین سینوزیت چرکی مشاهده میشود. اما باید بدانید که هرکسی که این علائم را دارد نیاز به مصرف آنتیبیوتیک نخواهد داشت.
این فوق تخصص گوش و حلق و بینی میافزاید: افرادی که آلرژی دارند معمولاً در فصل پاییز با عود آلرژی و بروز علائم آن مواجه میشوند البته به یاد داشته باشیم ممکن است فردی سابقه آلرژی نداشته باشد اما به دلیل عوامل محیطی با علائم آلرژی فصلی مواجه شود.
به گفته او، عطسه، آب ریزش از بینی و اشکریزی علائمی هستند که اگر با هم بیمار را درگیر کنند میتوانند نشان دهنده آلرژی باشند.
وی با اشاره به علائم آلرژی فصلی اضافه میکند: معمولاً در این گروه ترشحات بینی روشن است اما در برخی موارد هم دیده شده که ترشحات داخل بینی میماند و بهدلیل مجاورت با میکروبها تغییر رنگ میدهد و بیمار را به اشتباه میاندازد به طوری که بیمار ترشحات ناشی از آلرژی را با ترشحات چرکی اشتباه میگیرد و آنتی بیوتیک مصرف میکند.
گاهی هم مبتلایان به آلرژی با علائم آسم یعنی تنگی نفس و سرفههای خشک روبهرو میشوند. این علائم صبحها هنگام بیدار شدن از خواب یا در مواجهه با هوای سرد یا هنگام تماس با عامل محیطی محرک آلرژی بیشتر میشوند. البته هاله سیاه رنگ اطراف چشم نیز نشانه دیگری است که در کودکان مبتلا به آلرژی دیده میشود.
به گفته دکتر مصباحی، آلرژی درمان قطعی ندارد اما با درمان دارویی و استفاده از انواع آنتی هیستامینها قابل کنترل است.
این جراح سر و گردن تأکید میکند: آلرژی مهمترین عامل ایجاد پلیپهای بینی و سینوس است و متأسفانه درمان پلیپهای بینی و سینوس نیز بسیار سخت است. وی با اشاره به تشابه برخی علائم آلرژی و سرماخوردگیهای ویروسی میگوید: بیشتر سرماخوردگیها ویروسی هستند و برای درمان آنها نیاز به مصرف آنتیبیوتیک نیست. از میان نشانههای این دسته از بیماریها میتوان به آب ریزش از بینی، گرفتگی بینی، تب خفیف، بدن درد، سردرد و ترشحات بعضاً سبز رنگ بینی اشاره کرد.
معمولاً این علائم 3 تا 5 روز طول میکشد و حتی اگر درمان نشود بعد از این مدت خوب میشود. اما بهترین توصیه این است که مبتلایان حتماً استراحت کنند و طی مدت بیماری از آب میوه، مایعات ولرم، بخور و مسکنهای معمولی استفاده کنند. فراموش نکنید استراحت نقش مهمی در بهبودی دارد و توصیه میشود والدین هنگام سرماخوردگی کودکان شرایط استراحت آنها را مهیا کنند و از فرستادن کودک به مهد کودک یا مدرسه خودداری کنند. به عقیده او سرماخوردگیهای ویروسی نیازی به استفاده از آنتی بیوتیک ندارند.
دکتر مصباحی میافزاید: اگر بعد از 5 روز، بدن درد بیمار همچنان ادامه داشت یا تباش بالا رفت، ترشحات روشن بینی به ترشحات چرکی تبدیل شد و بیمار در ناحیه پشت بینی و چشم، دچار درد شد، باید به پزشک مراجعه کند. این متخصص گوش و حلق و بینی معتقد است: بیمار به هیچ وجه نباید خودسرانه آنتی بیوتیک مصرف کند. چراکه استفاده نادرست و نابجا از آنتیبیوتیکها به مقاومت آنتیبیوتیکی منجر میشود. متأسفانه مقاومت آنتی بیوتیکی مشکلی است که این روزها سلامت جوامع بشری را تهدید میکند.
وی تأکید میکند: دستگاه بخور برای هر سه گروه مذکور توصیه میشود. بهترین حالت استفاده از بخور این است که بر خلاف روشهای قدیمی، دستگاه کنار فرد بیمار روشن شود و بخور از کنار بینی وی عبور کند. البته هیچ فرقی بین بخور سرد و گرم وجود ندارد و مهم رطوبت هوا است.
دکتر مصباحی در خاتمه خاطرنشان میکند: شستوشوی بینی با آب نمک استریل در این فصل بسیار مهم است. در شهرهای بزرگ با وجود گرد و غبار و آلودگی هوا شستوشوی بینی، حداقل یک بار در روز از ضروریات است. اما شستوشو با آب معمولی به مخاط بینی آسیب میرساند و برای این کار بهتر است از محلول آب و نمک استریل استفاده کرد همچنین میتوان در خانه با استفاده از یک لیوان بزرگ آب جوشیده سرد شده و یک قاشق چایخوری نمک طعام معمولی این محلول را تهیه کرد.
شناسه خبر:
۵۶۲۹۵۳
آلرژی را با سرماخوردگی اشتباه نگیرید!
همواره با شروع فصل سرما شاهد افزایش سرماخوردگیهای ویروسی، آلرژیهای فصلی و گاهی شیوع سینوزیتهای چرکی هستیم. بهطوری که میتوان گفت این بیماریها به همراهان جداییناپذیر فصل پاییز تبدیل شدهاند. هرچند این سه بیماری شایع علائمی شبیه به هم دارند اما درمان متفاوتی را میطلبند؛ از اینرو باید بتوانیم این بیماریها را بدرستی از هم تشخیص دهیم.
۰
منبع :
سلامت نیوز