مرتضی صفاری نطنز گفت: اعتیاد به مواد مخدر یک معضل اجتماعی است و باید با مشارکت جمعی مردم و مسئولان مبارزه با آن صورت گیرد. لذا سخنان وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر مبنی بر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر رویکرد مثبتی بوده ولی این موضوع به معنای سلب مسئولیت از برخی دستگاهها نباید تلقی شود.
وی با تأکید بر اینکه باید تدابیر مهمی برای ریشه کنی اعتیاد که امروزه بلای جان مردم شده است، اندیشیده شود، افزود: هم در بعد ایجابی و هم فرهنگی باید اقدامات موثر در مبارزه با مواد مخدر صورت گیرد و برخورد جدی با این پدیده شوم انجام شود.
نماینده مجلس دهم اظهار داشت: نیروی انتظامی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، بهزیستی و ... باید با همکاری هم در یک بازه زمانی مشخص ریشههای اعتیاد را در کشور بخشکانند در حالی که بسیاری مواقع دستگاهها با یکدیگر هماهنگ نبوده و برنامه مدونی ندارند.
صفاری نطنزی خاطرنشان کرد: کشور ما ناخواسته در مسیر نقل و انتقال مواد مخدر نیز قرار گرفته لذا برای این موضوع باید برنامههای پیشگیرانه به منظور مصونیت جامعه از اعتیاد در کشور اجرایی شود.
وی با بیان اینکه کنترل مرزها باید به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد، افزود: در مورد کشت جایگزین خشخاش در افغانستان نیز لازم است از نهادهای بینالمللی مشارکت بیشتری را طلب کنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی گفت: مشکلات اقتصادی و بیکاری عمده دلایل بروز اعتیاد در کشور است که باید برنامهریزیهای کامل و جامعی در این راستا توسط دولتمردان اجرایی شود البته مجلس نیز این آمادگی را دارد که اقدامات لازم را به لحاظ قانون گذاری در حوزه مبارزه، پیشگیری از اعتیاد و ایجاد و تسهیل کارآفرینی اجرایی کند.
وی با بیان اینکه تنها با تکیه بر برنامههای دولتی نمیتوان در پیشگیری و مبارزه با اعتیاد به صورت کامل موفق شد، خاطر نشان کرد: تجربه و تاریخ نشان داده زمانی که مردم در برنامههای اجتماعی مشارکت داشته باشند، موفقیتها چندین برابر شده و نتایج موثری به صورت ماندگار ایجاد میشود.