محمد رضوانی متخصص پوست، در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: اگزما (eczema) به التهاب یا آماس پوست گفته میشود که میتواند منجر به خارش، قرمزی، تورم، پوستهریزی و دیگر نشانهها شود.
وی ادامه داد: اگزما انواع مختلفی از جمله سرشتی، تحریکی و آلرژیک دارد و نوع رایج آن که با شروع فصل سرما شیوع بیشتری پیدا می کند، اگزما زیروتیک موسوم به اگزما ناشی از خشکی پوست است.
این متخصص پوست عنوان کرد: افراد با پوست خشک بیشتر مستعد ابتلابه این بیماری بوده چرا که این خشکی منجر به التهاب و واکنش بیشتر شده و همچنین با شروع فصل سرما به دلیل اینکه رطوبت هوا و به دنبال آن چربی پوست کاهش یافته و قرار گرفتن در محیط هایی با درجه حرارت بالا موجب تشدید این مساله می شود.
رضوانی در مورد روش های تشخیص این بیماری ابراز داشت: شرایط بیماری با توجه به نشانهها و معاینه فیزیکی و همچنین با مشاهده ترک های ریز، التهاب، خارش، ترشح و بروز پلاک های برجسته قرمز که گاهی به شکل گرد (سکه ای) یا منتشر (تخته ای) تشخیص داده میشود.
وی ابراز داشت: یکی از عوامل موثر بر اگزما، استرس بوده که منجر به بالارفتن آستانه تحریک و به دنبال آن خارش بیشتر و تشدید اگزما می شود.
این متخصص پوست در خصوص روش درمان بیماری تصریح کرد: نحوه درمان به شدت و دلیل بیماری بستگی دارد و در مبتلایان به نوع مزمن بیماری استفاده از دستگاه بخور سرد در خانه یا محل کار و استفاده از کرم های چرب کنده به دفعات نیاز توصیه می شود.
وی ادامه داد: استفاده از کرم کورتون دار به منظور بالابردن چربی پوست با تجویز پزشک راهگشا بوده اما مصرف خودسرانه آن به دلیل داشتن عوارض، مشکل را دو چندان می کند.
رضوانی عنوان کرد: استفاده از شوینده های مناسب حاوی کرم های مرطوب کننده و گلیسیرن و همچنین با درصد قلیایی پایین ( ph:4.5-5.5) می تواند به مقدار قابل توجهی آثار ناشی از این بیماری را کاهش دهد.
این متخصص پوست یادآور شد: استفاده از شوینده های ملایم و کاهش مدت زمان، مصرف آب با درجه حرارت پایین در هنگام استحمام، استفاده از لوسیون های نرم کننده و کرم چرب کننده به مبتلایان اگزما توصیه می شود.