حیدر ابراهیمبای سلامیدر خصوص نتایج همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در گردشگری ایران با رویکرد اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: این همایش سرمایهگذاری در نوع خود متفاوت از همایشهایی بود که در کشور برگزار میشد چرا که اولین بار بود مسئولان بلندپایه کشور از معاون اول رئیسجمهور تا وزرا و رؤسای سازمانها در مقابل سرمایهگذاران خارجی به ابهاماتشان پاسخ میدادند.
وی افزود: در این همایش بینالمللی 8 شرکت سؤالات خود را مطرح کردند که یک مجمع اقتصادی جدید بود و وزرا ، رئیس کل بانک مرکزی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، رئیس سازمان سرمایهگذاری خارجی و رئیس سازمان تأمین اجتماعی به این پرسشها پاسخ دادند.
دبیر اجرایی همایش بینالمللی سرمایهگذاری در گردشگری با بیان اینکه آمار شرکتکنندگان در این همایش بیش از انتظار بود گفت: شرکتکنندگان خارجی 68 نفر از 32 شرکت و 18 کشور بودند.
ابراهیمبای سلامی در خصوص پنل فرصتهای سرمایهگذاری تصریح کرد: در این پنل که پروژههای مشخص با نقشه و حتی طرحهای توجیه اقتصادی ارائه شده بود برای پروژههای 100 هتل 100 کسب و کار سرمایهگذاران متعددی اعلام آمادگی کردند، پروژههای تهران، شیراز، همدان، اصفهان، تبریز و یزد برایشان جالب بود و شرکتهای بزرگ جهان مثل اکور، بوئیک، رودا و اسکوت و بقیه شرکتها درباره پروژهها مشارکت داشتند.
وی با بیان اینکه در این همایش اعلام شد که در پروژههای گردشگری 5 تا 13 سال معافیت مالیاتی بر حسب موقعیت پروژهها وجود دارد، گفت: سرمایهگذاران خارجی که ارزی را وارد ایران میکنند هم ارز را به نرخ بازار معامله میکنند و دیگر نرخ ارز دولتی برای سرمایهگذاران مطرح نیست که خود این موضوع، 15 درصد تفاوت قیمت را ایجاد میکند که تشویق خوبی برای توسعه پروژههای گردشگری است.
مدیر عامل هگتا در خصوص طرح 100 هتل 100 کسب و کار نیز تصریح کرد: سرمایهگذاران ضمن استقبال از این طرح، این طرح را انقلاب اقتصادی و یک فرصت ذیقیمت برای نگاه به سرمایهگذاری در گستره ایران و آمایش سرزمین عنوان کردند البته هدف خود ما نیز علاوه بر توسعه گردشگری در این طرح، توسعه عدالت اجتماعی و فقرزدایی بوده است.
ابراهیمبای سلامی درباره امضای قرارداد با شرکت اکور فرانسه برای توسعه هتلهای هما نیز گفت: تفاهمنامه با اکور امضا شده اما قراردادها هنوز باقی مانده است علاوه بر اکور، مذاکراتی با شرکت وینسی برای هتل همای اصفهان و مشهد و مذاکراتی برای یزد، شیراز و رشت انجام شده است.
وی در پاسخ به اینکه بیشترین رغبت سرمایهگذاران خارجی برای هتل سازی در کدام شهرهای کشور است، اظهار داشت: بیشترین شرکتهایی که رغبت بالایی برای سرمایهگذاری در گردشگری و هتلسازی در ایران دارند شرکتهایی هستند که طی 2 یا 3 سال گذشته سفرهایی را به ایران داشتهاند و مذاکراتی انجام دادهاند، بیشترین مشتری سرمایهگذاری برای هتل سازی در ایران برای شهرهای توریست پذیری چون تهران، اصفهان، شیراز، مشهد و همدان است.