محمودرضا فاخری متخصص ارتوپدی درباره انواع صافی کفپا در کودکان، اظهار داشت: دونوع صافی کفپا داریم و در نوع اول که نوع منعطف نام دارد، بهدلیل نحوهی جایگیری رباطهای کفپا، مانع از ایجاد قوس و سبب بروز صافی کفپا میشود.
وی افزود: در نوع دوم، به دلیل قرارگیری بارهای استخوانی در زیر مچپا، سبب ایجاد صافی کفپا میشود که معمولا نادر و درمان آن مشکلتر است.
فاخری در خصوص سن تشخیص صافی کفپا، گفت: چربی زیادی که در کفپای کودکان جمع میشود سبب پوشاندن قوس کفپا در آنها شده و به همین دلیل تشخیص این عارضه تا قبل از پنج سالگی امکان پذیر نخواهد بود.
این متخصص ارتوپد در خصوص علائم صافی کفپا در کودکان، اظهار داشت: صافی کفپا در کودکان معمولا بیعلامت بوده و احتیاج به درمان جدی ندارد.
فاخری تصریح کرد: گاهی صافی کفپا با انحراف پاشنه همراه بوده و سبب میشود پاشنهها به سمت خارج متمایل شده و مشکلاتی در نحوهی راه رفتن کودکان ایجاد میکند.
این متخصص ارتوپد تصریح کرد: اگر صافی کفپا از نوع سخت و استخوانی باشد، سبب بروز مشکلات جدی در کودکاندخواهد شد، و گاهی نیاز به بررسیهای تکمیلی و حتی جراحی خواهد داشت.
وی افزود: باید به این نکته توجه داشت که گاهی صافی کفپا در اثر مشکلات زانو و به خصوص زانوهای ضربدری ایجاد میشود.
فاخری در خصوص درمان صافی کفپا در کودکان بیان داشت: در مواقعی که صافی کفپا همراه با مشکلات جدی همچون ایجاد درد، برای کودک باشد، میتوان با مراقبتهای اولیه، همچون استفاده از کفشهای چرمین و محکم، و یا توکفشیهای مخصوص، این عوارض را کنترل کرد.
این متخصص ارتوپد تصریح کرد: استفاده از این کفشها و تو کفشی های مخصوص، درمان قطعی برای صافی کفپا نخواهد بود، بلکه نوعی قوس موقت برای جلوگیری از بروز خستگی و درد در این کودکان، ایجاد میکند.