مسعود سلطانیفر در مراسم روز جهانی گردشگری که با حضور حسن روحانی رئیسجمهور و جمعی از مدیران و مسئولان و تعدادی از سفرای کشورهای خارجی و فعالان ودستاندرکاران صنعت گردشگری در سالن همایشهای صدا و سیمای تهران در حال برگزاری است، گفت: صنعت گردشگری در دولت یازدهم و به خصوص بعد از اجرای برجام به کانون توجهات در ایران تبدیل شده است و از طرف دیگر گردشگری به عنوان یک مطالبه عمومی برای مردم تبدیل شده که بسیار حائز اهمیت است.
سلطانیفر ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و با اشاره به هفته دفاع مقدس گفت: در این هفته در سالگرد رویداد بزرگ و تاریخی قرار داریم که عظمت آن را مدیون مردم برومند این سرزمین هستیم و این افتخار را دارم که اعلام کنم بخشی از ارزشهای دفاع مقدس توسط خانواده بزرگ گردشگری و بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس در قالب کاروان راهیان نور در مناطق جنوب و غرب ایران مورد توجه قرار گرفته و 21 مکان با عنوان یادمان شهدای دفاع مقدس ثبت ملی شدهاند.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری از دو منظر عام و فرهنگی قابل بررسی است، گفت: اعتقاد داریم صنعت گردشگری یک ابزار قوی در دیپلماسی کشور است که موجب آشنایی هر چه بیشتر ملتها با یکدیگر میشود ضمن اینکه سلامت جسم و روان، تعاملات فرهنگی، نشر ارزشهای معنوی، آگاهی، توجه به سنتها، توجه به صنایع دستی و هنرهای سنتی، کسب ارزشها و آئینهای سنتی و محلی و توسعه صلح جهانی را میتوان از دیگر دستاوردهای توسعه گردشگری دانست.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه گردشگری یکی از منابع درآمدزایی و ورود ارز به کشور محسوب میشود و نقش مهمی در اشتغالزایی بر عهده دارد، گفت: تصریح کرد: در دولت یازدهم رویکردهای بسیار مناسبی را در حوزه گردشگری شاهد بودیم و رویکرد دولت تدبیر و امید در گفتوگو و تعامل با جهانیان به جای مناقشه است و همین موضوع باعث شده تا فرصت مناسبی برای رشد گردشگری و جذب هر چه بیشتر گردشگران به وجود آید.
سلطانیفر افزود: پس از آغاز فعالیت دولت یازدهم و مخصوصا در فضای پسابرجام شاهد این هستیم که گردشگری به کانون توجهات بین مسئولان بخشهای مختلف قرار گرفته و در بین عموم مردم رشد این صنعت به یک مطالبه عمومی تبدیل شدهاند.
وی با اشاره به اینکه گردشگری در 3 سال گذشته مسیر خود را از امتناع به رضایت عمومی گردشگران تغییر داده است، گفت: در برنامه ششم نیز گردشگری به عنوان یک موضوع خط دهنده مورد توجه قرار گرفته و به عنوان یک ابزار مهم در دیپلماسی مورد توجه است.
معاون رئیسجمهور به ایجاد طرح 140 هزار شغل با استفاده از ظرفیت صنعت گردشگری و ظرفیت صنایع دستی اشاره کرد و افزود: یکی از کارهای مهم و اقدامات اساسی ایجاد شغل از مسیر گردشگری است که در کنار اجرای 3 طرح و پروژه مهم در حوزه تبیین اقتصاد مقاومتی از سوی این سازمان در حال اجرا است.
سلطانیفر ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تلاش میکند ضمن شناخت مشکلات با در نظر گرفتن سند چشمانداز 20 ساله نظام و سیاستهای تبیین شده از سوی مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی و سیاستهای دولت یازدهم در قالب 4 راهبرد اساسی و مناسب تسهیلات لازم را برای توسعه گردشگری فراهم کند.
وی افزود: تلاش برای جذب گردشگران خارجی با رویکرد رشد 10 درصدی سالانه مانند 3 سال گذشته رونق گردشگری داخلی و ایجاد تسهیلات مناسب برای امکان اقامت همه اقشار، توسعه گردشگری الکترونیکی و استفاده از ظرفیت تمام بخشها با توجه به اقلیم مناسب ایران 4 رویکرد اساسی و اصلی است که سازمان میراث فرهنگی آنها را دنبال میکند.
وی ادامه داد: در 3 سال گذشته به طور میانگین سالانه شاهد رشد 10 درصدی جذب گردشگران خارجی هستیم که این موضوع دو برابر میانگین رشد جهانی و با این روند تا پایان سال 1404 شاهد جذب 20 میلیون گردشگر خارجی در هر سال خواهیم بود.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه در حال حاضر یک هزار و 750 پروژه در بخش گردشگری با سرمایهگذاری 40 هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در دست اجرا است در این میان 820 هتل یک تا 5 ستاره ساخته خواهد شد که از این تعداد نیز 170 هتل 4 و 5 ستاره هستند.
سلطانیفر افزود: در 3 سال گذشته 35 هتل 5 ستاره احداث شده است که ساخت 70 هتل 5 ستاره دیگر از محل صندوق توسعه ملی در دست اجرا است.
وی افزود: 20 مورد مذاکره با سرمایهگذاران خارجی برای سرمایهگذاری در بخش صنعت گردشگری انجام شده است و در این میان با 2 گروه سرمایهگذار از ترکیه و آلمان برای احداث هتل رایزنیهای مناسبی انجام شده است.
معاون رئیسجمهور همچنین به موضوع صدور ویزای الکترونیکی اشاره و افزود: زمان استفاده از ویزای فرودگاهی برای اتباع 190 کشور از یک ماه به 3 ماه افزایش یافته است ضمن اینکه موضوع صدور ویزای الکترونیکی نیز با قوت پیگیری میشود و صدور ویزای الکترونیکی تا پایان سال اجرایی خواهد شد.
سلطانیفر با بیان اینکه گردشگری در بعد خارجی موجبات فراهم آوردن صلحطلبی میشود، گفت: از این رو روز جهانی گردشگری را باید روز دوستی ملتها نامید و انتخاب شعار «گردشگری برای همه» در دنیایی که امروز پر از تفاوت است، به درستی انتخاب شده و تصمیمی است که به موقع گرفته شده است.
وی در خصوص طرح جامع گردشگری توسط سازمان میراث فرهنگی گفت: این طرح مراحل پایانی خود را طی میکند و تا پایان سال برای تصویب تقدیم دولت میشود ودرخواست من از رئیسجمهور این است که دستورات و اوامر لازم برای تصویب طرح جامع گردشگری را بدهند.