محسن روشنپژوه، در رابطه با راهاندازی اتاقهای امن تزریق گفت: این طرح قرار است به صورت پایلوت اجرا شود تا از نظر علمی و مؤثر بودن بررسی شود.
وی ادامه داد: در جاهای مختلف دنیا این برنامه اجرا شده و تجربه آن نشان داده که روش خوبی است، بنابراین از نظر علمی بودن آن شکی نیست، اما از نظر روش اجرا و جایگاه آن، باید در بسته خدماتی دیده شود.
روشن پژوه بیان کرد: این برنامه در سه استان پرخطر از جمله کرمان و خوزستان اجرا میشود و ممکن است تهران هم به آن افزوده شود.
روشنپژوه گفت: چالشی که داریم این است که ببینیم این برنامه با چه ملاحظاتی بهتر است اجرا شود. اینکه گروه سنی خاصی تعریف شود یا معتادانی را دربربگیرد که نوع خاصی از مواد مخدر را مصرف میکنند، باید در پروتکل وارد شود، در حالی که هنوز نهایی نشده است.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: راهاندازی اتاقهای امن تزریق 2 تا 3 ماه آینده خواهد بود و ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز با آن موافق است، چرا که مصوبه ستاد است.
روشنپژوه ادامه داد: پیشنهاد راهاندازی این اتاقها از سوی سازمان بهزیستی بوده و در نشست مشترک وزارت رفاه و ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح و به تصویب رسیده است.
وی گفت: ما در واقع با ایجاد چنین اتاقهایی مواد مخدر به معتادان نمیدهیم بلکه شرایطی را فراهم میکنیم که علاوه بر اینکه کنترل ما بر مصرف معتادان بیشتر میشود، آسیب کمتری هم به آنها وارد شود.
وی گفت: دلیل ارائه چنین پیشنهادی، مقابله با حضور معتادان در خیابانها، پارکها و اماکن عمومی است، از طرفی، مصرف تزریقی مواد مخدر نیز که بسیار خطرزا بوده، از این طریق کاهش مییابد.