دویست و هشتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران امروز برگزار شد.
مهدی چمران در این جلسه درباره بازگشایی خیابان 17 شهریور بیان داشت: در این خصوص بحثهای زیادی انجام شده بود تا خیابان 17 شهریور به یک منطقه فرهنگی و آیینی تبدیل شود ولی مشکلاتی برای مردم بوجود آمد که شهرداری سعی میکرد این مشکلات را حل کند و فضای فرهنگی مناسبی را در این منطقه ایجاد کند.
چمران بیان داشت: برنامههای آیینی در میدان امام حسین (ع) اجرایی شد ولی با توجه به مشکلاتی که بوجود آمده بود کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران قرار شد کار عمیقتری در این محله انجام دهد و نظرسنجیهایی نیز از اهالی داشته باشدو نتایج آن را در اختیار دوستان قرار میدهیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: نظر ما این بود که مطالعه شده تصمیم بگیرند و مطالعات را فدای سرعت عمل نکنند.
وی گفت: براساس مطالعات صورت گرفته ساکنان خیابان 17 شهریور برای قطع شدن دسترسیها نارضایتی داشتند و موضوع عدم امنیت اخلاقی از دیگر موارد بوده است.
چمران گفت: حضور معتادین نیز درمحور 17 شهریور افزایش یافته بود که سکنه در این خصوص نیز ناراحتی داشتند. مغازهداران نیز مشکلاتی و نارضایتی داشتند که باید شهرداری این موارد را مورد بررسی قرار میداد ولی در کل مردم نیز از وجود بنگاههای ماشینفروشی در آنجا ناراحت بودند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: برای اهالی این منطقه پلیس استقرار یافته و بنگاههای ماشینفروشی و دیگر مغازهها به کار خود ادامه دهند.
وی گفت: همچنان عدهای از اقدامات شهرداری راضی و عدهای دیگر نیز ناراضی هستند با توجه به اینکه دسترسی در این محله باید ایجاد شود که از وسط خیابان از میدان امام حسین تا میدان خراسان اتوبوسهای پاک نسبت به حمل و نقل مسافران اقدام میکنند تا آنجا به رونق خود بازگردد.
چمران یادآور شد: با دستور شهرداری تهران نیز از خیابان صفا به پایین تردد خودروها در این محور باز میشود تا مشکلات ترافیکی آن منطقه نیز رفع شود.
در ادامه محمد حقانی عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: اجرای طرحپیادهراه سازی خیابان 17 شهریور براساس مطالعات نبوده است و بنده بارها در جمع اهالی این منطقه حضور پیدا کردم و با مشکلات آنها روبرو شدم.
وی ادامه داد: پاساژ 4 طبقه حدود 3 طبقه آن خالی شده چون فروشی نداشتند.
حقانی به نماد ملی میدان امام حسین نیز اشاره کرد و گفت: این همه آهن و هزینه چه نمادی را آنجا ایجاد کرده است، آنجا فضای سبز و آبنما داشت و مردم معتقدند به وضعیت قبل بازگردد.
پزشکی قانونی طی 10 روز آینده علت فوت نوجوان 13 ساله را اعلام میکند
رحمتالله حافظی در این جلسه درباره فوت یک پسربچه 13 ساله در یکی از بوستانهای شهر تهران اظهار داشت: پسر بچه 13 سالهای در هنگام بازی در یکی از بوستانهای تهران هنگامی که برای برداشتن توپ خود وارد آبنما دچار بیهوشی، خفگی و نهایتا فوت میشو.
وی ادامه داد: بنده به همراه حقانی عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران و با حضور مسئول HSE منطقه در محل حادثه حضور یافتیم و بررسیهای لازم انجام شد.
حافظی گفت: پزشکی قانونی اعلام کرده ظرف 10 روز آینده علت فوت این نوجوان 13 ساله مشخص میشود. البته 3 ماه قبل نیز در یکی از بوستانهای جنوب شهر تهران شاهد حادثه دیگری برای یک کودک بودیم.
رئیس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای اسلامی شهر تهران گفت: شهرداری و شرکت شهر سالم بررسی مشخصی داشته باشد و نسبت به رفع مشکلات اقدام کنند.
پارک وی مصدق شود
غلامرضا انصاری همچنین در جلسه شورا اظهار داشت: 60 سال است که خیابان مصدق در قاهره میدرخشد لذا درخواست میشود چهارراه پارک وی و یا خیابان نفت به نام دکتر مصدق نامگذاری شود و نام این فرد را زنده نگه داریم.
وی گفت: گزارشی نیز از سازمان بازرسی برای واگذاری املاک شهرداری داده شده است لذا باید با یک همفکری جلوی این خلافکاریها گرفته شود.
مختاباد و انتقادات فرهنگی به شهر
عبدالحسین مختاباد در دویست و هشتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: کارهای فرهنگی شهرداری تهران دارای پراکندگی و سوء مدیریت است. باید فکر اساسی را برای انجام برنامههای منسجم و فرهنگی در شهر تهران داشته باشیم.
وی گفت: در منطقه 22 نیز نمیدانیم آنجا شهردار دارد یا خیر. باید شهردار این منطقه یک روز به شورا بیاید و درباره مشکلات آن منطقه توضیح دهد. دریاچه خلیج فارس سفتکاری نشده است و آب به بخشهای دیگر نفوذ میکند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره موسیقی در کشور اظهار داشت: جامعهای که موسیقی نداشته باشد تمدن ندارد. شاخصه انقلاب هنر بوده است و چرا میگویند که هر کس به کنسرت میرود فاسد است. باید همه آحاد جامعه دست به دست هم دهیم و این مملکت را بسازیم.
وی به برنامههای فرهنگی شهر تهران انتقاد کرد و ادامه داد: اتفاق عجیبی در حوزه فرهنگ تهران رخ داده به گونهای که هنگامی که دوستان ما بودجه میخواهند در کمیسیونها حاضر میشوند اما وقتی بودجه را گرفتند "حاجی حاجی مکه".
به گفته عضو شورای اسلامی شهر تهران، بعضا دیده میشود که شهردار تهران نیز در جریان نیست و از قالیباف میخواهیم که برنامههای منسجمتری در حوزه فرهنگ برای تهران داشته باشد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین به حواشی پیش آمده در مورد عدم برگزاری کنسرت در برخی شهرها اشاره کرد و گفت: یکی از شاخصهای انقلاب اسلامی هنر است و همانطور که ما به نظر افرادی که موسیقی ندارند احترام میگذاریم، باید بگوییم که آنان نیز باید به قانون پایبند باشند.
بزرگراه شهید بروجردی تنها مسیری که منطقه 18 را از بنبست خارج میکند
حجتالاسلام والمسلمین عبدالمقیم ناصحی در دویست و هشتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: بزرگراه شهید بروجردی حدود 3 تا 4 سال است که مراحل ساخت آن در منطقه 18 انجام میشود ولی هنوز ناتمام باقی مانده است.
وی افزود: تنها راهی که منطقه 18 را از بنبست خارج میکند بزرگراه شهید بروجردی است.
ناصحی یادآور شد: منطقه 18 از دو خط راهآهن قیچی شده است و با استفاده از بزرگراه شهید بروجردی این منطقه از بنبست خارج میشود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران یاداور شد: برای ادامه این بزرگراه 50 میلیارد تومان برای تملک و اجرا اعتبار در نظر گرفتهایم و این پروژه از جمله پروژههای بیش از 50 درصد پیشرفت است ولی به لحاظ فراز ونشیب بودجهای فعلا دست نخورده باقی مانده است. از معاونت فنی و عمران درخواست میشود نسبت به این پروژه توجه ویژهای داشته باشند تا مردم نیز از این بزرگراه استفاده کنند.
حکیمی پور: گود ایران زمین پر نشده است/چمران: گود ایمن سازی شده است
احمد حکیمیپور در دویست و هشتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: گودبرداری خیابان ایران زمین هنوز پر نشده است و این کار باید انجام شود و این بحث فنی باید توسط شهرداری مورد پیگیری قرار گیرد.
وی افزود: در ارتباط با کمسیون مشترک دولت در رابطه با تهران و کلانشهرها گزارشهایی داده میشود و باید مورد بررسی قرار بگیرد.
حکیمیپور افزود: گزارشهایی از واگذاری املاک در شهر تهران داریم که این اقدام اجحاف در حق شهروندان است و حدود 2350 میلیارد از حقوق شهر و شهروندان پایمال شده است که شورا باید این موضوع را پیگیری کند.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در این باره گفت: گود ایران زمین به طور مرتب رصد میشود و ایمنسازی آن به تازگی انجام شده است.
درخواست فتاح از شورا و شهرداری
پرویز فتاح در دویست و هشتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران ضمن ارائه گزارش فقر و آسیبهای اجتماعی در شهر تهران با بیان اینکه همه مسئولان در قبال حل این موضوع مسئولاند اظهار داشت: باید صدای فقر و محرومیت یتیمان را در تهران بلند کنیم تا از آسیبهای ناشی از آن ممانعت شود.
وی به جلسه روز گذشته خود با دبیر امنیت ملی و نیز جلسه روز یکشنبه در مجلس شورای اسلامی درخصوص فقر و اسیبهای اجتماعی ناشی از آن اشاره کرد و افزود: متاسفانه این قشر از جامعه برخلاف برخی ازگروهها و نهادها که با تعرض به حقوقشان اعتراضشان را همواره شاهد بودهایم به دلیل عدم برخورداری از صاحب مشخص نتوانستند رسیدگی به وضعیت اسفناک خود را خواستار شوند. این در حالی است که اساس این حکومت که پایهریزی آن توسط امام (ره) بود با حضور گسترده این طیف پیریزی شد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه محرومان به معنای رضایت آنان از وضعیت موجود نیست تاکید کرد: مسئولان نباید این سکوت و یا حضور محرومین در راهپیمایی 22 بهمن و همراهی آنان با نظام را به منزله فعالیت مناسب خود ارزیابی کنند چرا که این امر تنها به معنای نجابت محرومین در عدم اعتراضشان به وضعیت موجود بودهاند.
فتاح با اشاره به اینکه وظیفه کمیته امداد تنها رفع فقر محرومین است نه مبارزه با آسیبهای اجتماعی نظیر کودکان کار و زنان خیابانی اظهار داشت: متاسفانه یکی از اشکالات مهم در تهران تعدد مراکز مرتبط با آسیبهای اجتماعی خیریه است که بر این اساس میتوان عنوان کرد کمیته امداد قانونا هیچ کاره بوده و باید متولی و قانونی خاصی در این رابطه تعریف شود.
وی به اقدامات شهرداری تهران درخصوص رفع آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و افزود: درست است که شهرداری در این زمینه فعالیتهایی را به انجام رسانده اما حداقل کار این است که دستگاهها پس از انجام یک ماموریت به یکدیگر طعنه نزنند بلکه هماهنگی در عرصه رسیدگی را افزایش دهند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با تاکید بر هماهنگی کمیته امداد و شهرداری تهران در حل آسیبهای اجتماعی گفت: کمیته امداد در تمامی جلسات برگزار شده از سوی مقام معظم رهبری و استانداری حضور فعالانه داشته و وظیفه خود را درخصوص رفع فقر خانوادههای بیبضاعت به انجام رسانده است.
فتاح تاکید کرد: اقدامات کمیته امداد در حدی بوده که با قاطعیت اعلام میکنیم اگر فردی از نگاه دیگران مورد رسیدگی قرار نگرفته و معرفی شود بدون نوبت و در کوتاهترین زمان ممکن تحت پوشش قرار خواهد گرفت.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) عدم برخورداری تمام اقشار جامعه از بیمه تامین اجتماعی و یا مهاجرت به دلیل بیکاری را یکی از عوامل موثر در بروز فقر دانست و تاکید کرد: احداث جاده و یا ایجاد انشعاب آب و برق از وظایف اولیه تمامی دولتها بوده و باید پس از حل این مشکلات رفع آسیبها به دلیل بسیاری از مسائل ریشهای مورد توجه قرار گیرد.
فتاح مسائل موجود در رونق کسب و کار، صادرات و کوتاهیهای صورت پذیرفته در ممانعت از قاچاق را از دیگر عوامل موثر در بروز فقر ذکر کرد و افزود: امروز 4 میلیون نفر به طور مستقیم و 2 میلیون نفر به طور غیرمستقیم تحت پوشش کمیته امداد بودهاند و این در حالی است که از این 6 میلیون نفر 2 میلیون نفر آنها مستمری دریافت نمیکنند.
وی به اعتراض مناطق محروم در خصوص رسیدگی به تهران و عدم رسیدگی به این مناطق اشاره کرد و افزود: واقعیت آن است که آسیبهای اجتماعی تهران بسیار بیشتر از سایر بخشهای کشور بوده و فقر موجود در تهران برخلاف دیگر شهرها سالم نیست.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) به اظهارات اخیر شهردار تهران در خصوص اطعام 70 هزار شهروند محروم تهرانی اشاره کرد و خطاب به شهرداری تهران افزود: ما را رها کنید، اگر شهرداری قادر به اطعام این تعداد خانواده بیبضاعت است قطعا توان کمک به سایر خانوادهها را نیز دارد.
فتاح تعداد خانوارهای تحت پوشش تهرانی در کمیته امداد را 40 هزار خانواده را عنوان کرد و گفت: متاسفانه تناقضهایی در این خصوص در تهران وجود دارد که هنوز حل نشده و این در حالی است که در سایر شهرها با این گونه تناقضهای مواجه نیستیم.
وی تاکید کرد: ما به شورا کم خدمت نکردهایم و چون شما مدیون ما هستید باید جبران کنید قبل از کمیته امداد در بنیاد تعاون سپاه بودم، پل و تونلهای شما را ما دادیم و یا همکاران ما ساختند و منابع را تامین کردند و بر این اساس شورا موظف به جبران است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) هزینههای عنوان شده از سوی بنیاد تعاون سپاه برای شورا و شهرداری را 20 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: متاسفانه این در حالی است که کمیته امداد اکنون باید پاسخگوی شورا و شهرداری باشد.
فتاح با اشاره به اینکه قرارگاه خاتم پروژههای بسیاری را برای شهرداری به انجام رسانده اظهار داشت: با توجه به اینکه شما اکنون ناراضی نیستید بلکه از این جهت مدیون ما هستید باید جبران کنید.
وی به احداث 40 هزار واحد مسکونی برای محرومان در سایر نقاط کشور اشاره کرد و افزود: متاسفانه حتی یک مسکن به دلیل مشکلات موجود درخصوص مجوز در تهران احداث نشده و شهرداری باید به این مساله نیز رسیدگی کند.
نقش کمیته امداد و سازمان بهزیستی در محله هرندی مشخص شود
رحمت اله حافظی در جلسه امروز شورای شهر تهران پس از ارائه گزارش رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)، با اشاره به املاک و باغات متعلق به کمیته امداد، اظهار کرد: در نگهداری فضای سبز این املاک تعلل صورت می گیرد و انتظار داریم دقت بیشتری در حفظ و نگهداری از این باغات صورت گیرد.
وی با بیان اینکه تب، علامت بیماری است که ریشه در مشکلاتی در بدن دارد، تصریح کرد: برای بیمار دارای تب باید استامینوفن تجویز کرد، اما به موازات آن باید علت تب را جستجو و آن را درمان کنیم. اطعام 70 هزار نفر در ماه رمضان همانند تجویز استامینوفن است ولی در کنار آن بایستی پدیده فقر را شناسایی کرده و به علت بپردازیم نه اینکه صرفا در مورد فقرا به عنوان معلول نگاه و مداخله کنیم.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، همچنین تصریح کرد: اگر بخواهیم آسیب های اجتماعی را آسیب شناسی کنیم می توان گفت این آسیب ها و تهدیدات ریشه در توسعه نامتوازن دارد باید از این منظر به موضوع نگریسته و مداخلات لازم را انجام داد.
حافظی با اشاره به حکم انتصاب رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، گفت: توانمندسازی و شکوفایی استعدادها و تامین خوداتکایی نیازمندان و محرومان و رشد ایمانی و اعتقادی آنان با ارائه خدمات اجتماعی، حمایتی، فرهنگی و معیشتی در حکم انتضاب شما آمده است، از سوی دیگر در ماده 104 برنامه پنج ساله دوم مصوب شورا برای شهرداری تکالیفی تعیین شده است.
وی ادامه داد: در این ماده کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی، تدوین سند جامع رفاه اجتماعی برای اقشار در معرض آسیب، ایجاد بانک اطلاعات در حوزه فقر شهری با هماهنگی دستگاه های ذی ربط، توسعه و ارتقای مراکز بازآفرینی، بهره مندی از ظرفیت سازمان های غیردولتی در توانمندسازی افراد در معرض آسیب، ایجاد بازارهای خود اشتغالی به منظور توانمندسازی زنان آسیب پذیر، همکاری در اجرای برنامه های پیشگیری از اعتیاد، توسعه مددسراها و گرمخانه ها و گسترش واحدهای مشاوره و مددکاری و روانشناختی در خانه های سلامت، شناسایی و همکاری در اسکان افراد و خانواده های بی سرپناه و بی سرپرست و همکاری در تامین زیرساخت خدمات روزانه به کودکان در معرض آسیب تکلیف شده است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به اینکه حال سوال اینجاست، در موضوع محله هرندی نقش کمیته امداد و سازمان بهزیستی چه بوده است، گفت: انتظار داریم نهادهای مربوطه برنامه مشترک مواجهه با آسیب های اجتماعی داشته باشند. در حال حاضر شهرداری، کمیته امداد و سازمان بهزیستی هرکدام راه خود را می روند.
وی گفت: قطعا همراهی وزارت راه و شهرسازی در تامین مسکن این اقشار و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ایجاد اشتغال آنان نیز ضروری است. انتظار داریم برنامه عملیاتی مشترک بین این حوزه ها با محور فقر شهری در حوزه های کودکان کار و خیابان، متکدیان، زنان بدسرپرست، زنان بی سرپرست، تدوین بانک اطلاعات مشترک، پیش بینی سازو کارهای توانمندسازی و کارآفرینی به عنوان سند مشترک بین دستگاهی، تدوین و ارائه شود و مبنای اقدامات بعدی قرار گیرد. متاسفانه امروز این خلا وجود دارد از این رو تلاش های هر کدام از دستگاه ها بی نتیجه بوده است.
تخریب بناهای تاریخی با هدف کسب منافع اقتصادی
احمد حکیمیپور در دویست و هشتاد و پنجمین جلسه علنی شورای شهر تهران در تذکری به رئیس کمیته امداد خواستار دستور وی برای توقف تخریب بناهای واجد ارزش میراثی و معماری در اختیار کمیته امداد امام خمینی (ره) شد.
احمد حکیمیپور با اشاره به شأن و جایگاه کمیته امداد امام خمینی (ره)، گفت : در اساسنامه کمیته امداد هم آمده است این نهاد با هویتی دینی و مردمی، جهادی، عامالمنفعه و غیرانتفاعی تأسیس شد تا پیامآور فرهنگ احسان، ایثار، انفاق و نیکوکاری در جامعه اسلامی تشکیل شده است بنابراین کمیته امداد یک نهاد و بنگاه اقتصادی و انتفاعی نیست که بخواهد با هر عنوان و وسیلهای کسب درآمد کند.
وی افزود: املاکی در اختیار کمیته امداد است که دارای ارزش معماری و میراثی هستند و از آقای فتاح درخواست دارم تا در همکاری با سازمان میراث فرهنگی و شهرداری به صیانت و احیا این بناهای دارای ارزش به عنوان سرمایه ملی بپردازد .
حکیمیپور اظهار داشت : در ماههای اخیر شاهد تخریب برخی از این بناها با رویکرد کسب منفعت اقتصادی بودیم که درخواست داریم این رویکرد متوقف شود .
وی افزود : اخیرا رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با صدور بخشنامهای از فروش و تخریب املاک دارای ارزش میراثی جلوگیری کردهاند که امیدوارم ریاست کمیته امداد نیز چنین اقدامی را انجام دهند که این اقدام به نفع شهروندان و شهر است.
نامگذاری خیابانی به نام شیخ نمر تصویب شد
در دویست و هشتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران بررسی نامگذاری و تغییر نام معابر مورد بررسی قرار گرفت.
بر این اساس خیابان ناز واقع در محدوده منطقه یک شهرداری تهران به نام شهید شیخ نمر باقر النمر نامگذاری شد. (خیابان ناز نزدیک به سفارت عربستان است).
در ادامه نامگذاریها کوچه ندا در محدوده منطقه 4 به نام شهید سلیمان مظفری، کوچه حافظ واقع در منطقه 9 شهرداری تهران به نام شهید بهزاد روحانی، کوچه دری واقع در محدوده منطقه 11 به نام شهید علی عبدی، کوچه کمالی واقع در محدوده منطقه 12 به نام شهید کاظم زمانی، کوچه ششم غربی واقع در منطقه 13 به نام شهید احمد رعنای حسینی، خیابان کامران واقع در منطقه یک شهرداری به نام حکیم الهی، خیابان جلال واقع در محدوده منطقه یک شهرداری تهران به نام شهید مهدی هاشمیپناه نامگذاری شد.
مجتبی شاکری عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره نامگذاری خیابان ناز به نام شهید شیخ نمر باقر النمر گفت: به دلیل نزدیک بودن این خیابان به سفارت عربستان و با توجه به محدودیتهایی که وزارت امور خارجه در خصوص نامگذاری خیابان اصلی داشت به این نتیجه رسیدیم که خیابان بالایی این سفارت به این نام نامگذاری شود.
کمیته امداد با بهرهگیری از توان سمنها برای اشتغالزایی محرومین اقدام کند
الهه راستگو عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران در دویست و هشتاد و پنجمین جلسه علنی امروز شورا و پس از ارائه گزارش رئیس کمیته امداد ضمن تبریک هفته دولت و خوشآمدگویی به رئیس و معاون این سازمان با بیان اینکه 20 سال مستمر مراجعینی به کمیته امداد داشتهام که عملکرد این نهاد برایشان رضایتبخش بوده است، اظهار داشت: قطعاً از این حیث لازم است از عملکرد فعالانه کمیته امداد تقدیر شود.
وی با اشاره به اینکه به عنوان یک فعال اجتماعی رویکردهای کمیته امداد را پرثمر می دانم خطاب به رئیس این سازمان، افزود: حل آسیبهای اجتماعی در گرو نگاه ریشهای به این پدیده و رفع سرمنشاء آنها بوده چراکه بروز بسیاری از مسائل ناشی از موضوعات دیگر است.
رئیس ستاد توانافزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران در ادامه به طلاق ناشی از بیکاری همسر و یا بزهکاری فرزندان به دلیل فعالیت زنان سرپرست خانوار در خارج از منزل اشاره کرد و گفت: این موضوعات زنجیرهوار به یکدیگر مرتبط بوده و چرخهای به نام آسیبهای اجتماعی را رقم زده که با تعلل و کوتاهی در رفع علل آن شرایطی بروز خواهد کرد که دودش تنها به چشم خودمان میرود.
راستگو در ادامه به فعالیت خود در ستاد سمنهای شهر تهران و اقدامات غیر انتفاعی و درخور توجه سازمانهای مردم نهاد اشاره کرد و اظهار داشت: عملکرد این تشکل های برخاسته از مردم جلوه و نمود بارزی از تاکید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) درخصوص واگذاری کار مردم به دست مردم است که لزوم توجه بیشتر به آن ضروری است.
وی افزود: قطعاً کمیته امداد با بهره گیری از این توان و پتانسیل بالقوه رسیدگی به وضعیت معیشت محرومان و رفع آسیبهای به دنبال آن را با صرف حداقل هزینه تسریع خواهد بخشید.
رئیس کمیته مشارکتهای مردمی شورای اسلامی شهر تهران یکی از ثمرات فعالیت سه ساله خود در ستاد سمنها را آشنایی بیشتر با ظرفیت سمن ها ذکر کرد و گفت: 16 کارگروه فعال در این ستاد با توجه به عملکرد تخصصیشان اقدامات درخور توجهی را به انجام رسانده اند که موید توان و دانش آنهاست.
راستگو در پایان با ذکر پیشنهاد همکاری سازمانهای مردم نهاد و کمیته امداد خاطرنشان کرد: همکاری این دونهاد مردمی در ارائه آموزش های مهارت آموزی و درنهایت اشتغال زایی بسیاری از آسیبهای ناشی از بیکاری را برای محرومان کاهش خواهد داد.
کمیته امداد هر چقدر ساختمان دارد بفروشد و چادر بزند
احمد دنیا مالی رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: کمیته امداد هر چقدر ساختمان دارد بفروشد و چادر بزند. هر چقدر وضع کمیته امداد خرابتر باشد وضع نیازمندان کشور بهتر است.
حبیب کاشانی پس از اظهارات سیدپرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در دویست و پنجاه و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: بر اساس اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حقوق کمتر از یک میلیون و 800 هزار تومان زیر خط فقر است و باید نسبت به توانمندسازی مددجویان اقدام شود.
وی افزود: ما از رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) انتظار ارائه برنامههای پنج ساله داریم تا در قالب این برنامه نسبت به توانمندسازی مددجویان اقدام کند. باید برنامهای ارائه شود که 200 تا 300 هزار نفر از مددجویان کمیته امداد کمتر شوند و به خودکفایی برسند و آمار نیازمندان در بهزیستی و کمیته امداد به حداقل برسد.
کاشانی خطاب به رئیس کمیته امداد گفت: اگر قصد دارید کمیته امداد را به شهرداری بدهید ما حاضریم شهرداری را به کمیته امداد بدهیم.
وی ادامه داد: شهرداری واقعاً تحت فشار است و بر اساس گفته شهردار تهران 20 هزار میلیارد تومان بدهی دارد.
کاشانی ادامه داد: برای احداث خط مترو 70 تا 100 میلیارد تومان نیاز است ولی از سوی دیگر دولت و نمایندگان کمک لازم را به مدیریت شهری نمیکند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگر کمیته امداد با شهرداری تهران تعامل داشته باشد قیمت املاک این نهاد چندین برابر میشود و باید به سمتی برویم که 6 میلیون تحت پوشش کمیته امداد به صفر برسد.
در ادامه احمد دنیامالی رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر تهران، گفت: کمیته امداد هر چقدر ساختمان دارد بفروشد و چادر بزند. هر چقدر وضع کمیته امداد خرابتر باشد وضع نیازمندان کشور بهتر است.
وی ادامه داد: ما حتی شورا و شهرداری را هم با ریاست جمهوری عوض نمیکنیم و ما شورا و صندلیهایمان را دوست داریم البته هر کس نظر خاص خود را دارد.
شهرداری زمین و مجوز بدهد مشکل مسکن مددجویان را حل میکنیم
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: در صورتی که شهرداری زمین و مجوز بدهد مشکل مسکن مددجویان را حل میکنیم و این توانمندی را داریم که نسبت به ساخت مسکن برای این افراد اقدام کنیم.
سیدپرویز فتاح در دویست و هشتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران پس از اظهارات اعضای شورای شهر درباره کمیته امداد، اظهار داشت: اینکه فقر ریشه آسیبهاست جمله درستی است ولی چرا فقر ایجاد میشود؟ مسائلی مانند رکود، تورم، قاچاق و دیگر معضلات اجتماعی موجب تولید فقر در جامعه میشود.
وی درباره تذکری مبنی بر ساماندهی املاک کمیته امداد امام خمینی (ره)، اظهار داشت: اگر موردی درباره املاک کمیته امداد وجود دارد آن را اعلام کند و بررسی خواهیم کرد.
فتاح بیان داشت: کمیته امداد امام خمینی (ره) و شهرداری تهران به صورت هماهنگ فعالیت میکند و تاکنون به درخواستهایی که کمیته امداد داشته است شهرداری پاسخ مثبت داده و توانستهایم نسبت به حل مشکلات اقدام کنیم.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) تأکید کرد: ما مشکل مددجویان تهرانی کمیته امداد را حل میکنیم و شهرداری نیز زمین و مجوز به ما بدهد و ساخت این مسکنها را به کمیته امداد بسپارد که اگر مشکل زمین و مجوز حل شود کمیته امداد این توانمندی را دارد که مددجویان را خانهدار کند.
وی گفت: در حال حاضر ما در ساختمان سوهانک ساکن نیستیم و در ساختمانی واقع در آزادی هستیم که البته شهردار تهران برای خرید ساختمان سوهانک وارد شد ولی نهایتاً نتوانستیم معامله کنیم و با دولت معامله کردیم.
فتاح بیان داشت: در کشور 200 هزار یتیم تحت پوشش کمیته امداد وجود دارد که یک میلیون حامی دارند یعنی به ازای هر یک یتیم 5 حامی وجود دارد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: اکثر این حامیها در تهران ساکن هستند و به دیگر نقاط کشور کمک میکنند.
وی یادآور شد: خانواده 35 هزار زندانی تحت پوشش کمیته امداد است و اگر مواردی نیز معرفی شوند با توجه به ضوابط و قوانین مورد حمایت کمیته امداد قرار خواهند گرفت.
فتاح گفت: در ایام ماه مبارک رمضان ما باغ موزه قصر را در اختیار کمیته امداد قرار دادند که عملکرد خوبی در آن ایام داشتیم.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) یادآور شد: برای فروش تولیدات مددجویان نیز قسمتهایی از مترو را در اختیار کمیته امداد قرار دادهاند که نسبت به اشتغالزایی مددجویان و ایجاد بسترهای لازم اقدام شده است.
وی تصریح کرد: 53 هزار تومان حداقل مستمری کمیته امداد به مددجویان است که دولت برای 4 میلیون نفر مددجو مستمری پرداخت میکند و مابقی اعتبارات کمیته امداد صرف دیگر خدمات از جمله درمان میشود البته ناگفته نماند که دولت علیرغم مستمریها سبد کالا نیز به مددجویان ارائه میکند.
فتاح گفت: البته با تمام رسیدگیها و عملکردها در ارائه خدمت به مددجویان کمیته امداد ناکام هستیم و باید به سمتی پیش برویم که مددجویان خود بر روی پای خود بایستند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: درآمد کمیته امداد از صندوقهای صدقات در تهران 42 میلیارد تومان و در کل کشور 280 میلیارد تومان در سال 94 بوده است.